[X3LU] [OBSOLETE] Internal Distribution Network 1.2b

The place to discuss scripting and game modifications for X³: Terran Conflict and X³: Albion Prelude.

Moderators: Moderators for English X Forum, Scripting / Modding Moderators

Vlad13
Posts: 10
Joined: Thu, 18. Dec 14, 22:34

Post by Vlad13 » Fri, 4. Nov 16, 10:50

Great to hear that, Joubarbe! Thanks!

Seon
Posts: 142
Joined: Sun, 4. Feb 07, 01:22

Post by Seon » Fri, 4. Nov 16, 11:37

http://www.mediafire.com/file/5yr4rd36er9e5na/X05.sav

There you go Joub. I managed to get most of them working by leaving them out of the network for a while... But two are still managing to be idle buttheads. And be warned... This save is almost right after a battle with the Yaki :P

User avatar
Joubarbe
Posts: 3554
Joined: Tue, 31. Oct 06, 13:11

Post by Joubarbe » Fri, 4. Nov 16, 12:44

1.2b released:

- Ship names are set to default (eg. "Your Caiman") when manually removed from a network.
- Fixed a bug where the Transporter would hang forever when he has resources in its cargo hold that a factory could use. (now he will unload these resources first)
- Fixed a bug where the HQ was not recognized by Transporters and Suppliers.
- Fixed a bug where a Transporter would try to collect ware to "null" if no docks were found in the network.

EDIT: to benefit from changes, remove/re-add your Transporters to their network.
EDIT2: Seon, your Crystal Fabs are taken into account, but your network is a little too big for 3 Transporters (2 of them were not working). Try to put them inside another network, and you'll see that Transporters properly manage them. With 5, it should be ok though, but avoid having one unique giant network.

Vlad13
Posts: 10
Joined: Thu, 18. Dec 14, 22:34

Post by Vlad13 » Sat, 5. Nov 16, 15:59

I'm not sure it's a bug but are transporters supposed to haul resources to factories? Cause mine do.
I have 2 networks with overlapping stations:
The 1st one include: cattle ranch, cahoona bakery, crystal fab, solar plant and sanctuary. It is handled by 2 suppliers and works just fine.
From 2-nd I excluded cattle ranch and crystal fab. I didn't want my 2 transporters to haul intermediate products to sanctuary.
And now I noticed than occasionally transporters haul energy cells and agnu beef (there is some left in the sanctuary) from sanctuary to cahoona bakery.
It is not something bad, but if I understood right the description, transporters are for hauling goods in the sanctuary not from it?

User avatar
Joubarbe
Posts: 3554
Joined: Tue, 31. Oct 06, 13:11

Post by Joubarbe » Sat, 5. Nov 16, 16:07

They only do that when they have some resources left in their cargo. Probably a bad idea; they should bring their surplus to the Dock, but anyway, they shouldn't do that on a regular basis.

In other words, if you assign a ship full of Beef to a network as a transporter, they will search if one of your factories (probably a Cahoona Bakery) is in need of Beef.

That's also how the supplier work, and I didn't change that part of the code for transporters.

Vlad13
Posts: 10
Joined: Thu, 18. Dec 14, 22:34

Post by Vlad13 » Sat, 5. Nov 16, 16:19

Ah ok then, that explains why they mostly haul energy cells, they always have them in their cargo :) I will try to set fuel resupply to zero.

User avatar
Joubarbe
Posts: 3554
Joined: Tue, 31. Oct 06, 13:11

Post by Joubarbe » Sat, 5. Nov 16, 17:41

Vlad13 wrote:Ah ok then, that explains why they mostly haul energy cells, they always have them in their cargo :) I will try to set fuel resupply to zero.
Well they're not supposed to get rid of their fuel. I'll look into that at some point later... someday.

myrmidon
Posts: 148
Joined: Mon, 19. Jan 04, 08:15

Post by myrmidon » Mon, 7. Nov 16, 04:09

For some reason, my Transporter keeps wanting to move Argnu Beef back to the Sanctuary.

...obviously, I want the Argnu Beef to get moved instead to the Cahoona Bakery by the "Supplier" ships.

I do not have Argnu Beef listed in "capacities" in my Sanctuary (nor any other food type. Nor is there any Argnu Beef stored in the Sanctuary now (or ever, AFAIK).

Using IDN for the first time. I have these stations in the one and only IDN Group:

Sanctuary
Cahoona Bakery
Cattle Ranch
Crystal Fab
Solar Power Plant

Each factory is set to 50% import, 5% export. FYI the "Supplier" ships are doing exactly what they are supposed to.

The Sanctuary has nearly all items set with a capacity except missiles (which I'm selling). I have two Sanctuary items, set to buy, that match the above IDN Group's output: Energy Cells and Meatsteak Cahoonas. For a long time, the Transporter was correctly fetching just ECells and Meatsteaks. Now that I have met my capacity for ECells, that Transporter decided to transport Argnu Beef for some reason.

____

I set aside a savegame in case you wants the precious.

For now, I'm working around this by using the Suppliers only

User avatar
Joubarbe
Posts: 3554
Joined: Tue, 31. Oct 06, 13:11

Post by Joubarbe » Mon, 7. Nov 16, 09:25

It works as intended.

Export at 5% means that the Argnu Beef will be transported by Transporters to your Sanctuary if the stock exceeds 5%.

Transporters are meant to transport products to dock; if you don't want that, either don't set a Transporter, or rearrange your networks. Besides, transporting your products to your dock can be useful, you don't risk overstock and all the Suppliers go to the same place.

Your dock config is not taken into account; Transporters will always bring products to it, that's what they do.

myrmidon
Posts: 148
Joined: Mon, 19. Jan 04, 08:15

Post by myrmidon » Mon, 7. Nov 16, 19:32

Perhaps I should set up different IDN Groups, organized by the role of the TS ships within them:

1. "Supply Group", and use Suppliers to exchange resources for each factory within this Group

2. "Transport Group", and use Transporters to move products from factories within this Group, to the Sanctuary (or Sanctuaries?) within this Group. I would need to ensure to have only "final product" factories within this Group...that is: factories producing items I want delivered to the Sanctuary.

note: I could have/should have inserted the word "dock" above in place of Sanctuary.
____

Your interesting comment "transporting your products to your dock can be useful, you don't risk overstock and all the Suppliers go to the same place" prompts/implies a question:

Does an IDN Supplier consider a Sanctuary (or any dock) as a source? For example, for Energy Cells? This would allow me to add a Sanctuary to a "Supply Group" and *also* use the Sanctuary to provide ECells to any of the factories in the group.
____

Thanks for the help, and especially this IDN feature! It is saving me a ton of courier scripting.

User avatar
Joubarbe
Posts: 3554
Joined: Tue, 31. Oct 06, 13:11

Post by Joubarbe » Tue, 8. Nov 16, 09:43

myrmidon wrote: Does an IDN Supplier consider a Sanctuary (or any dock) as a source?
Yes it does.

User avatar
Dr2i
Posts: 760
Joined: Sun, 12. Feb 12, 22:18

Post by Dr2i » Fri, 25. Nov 16, 10:16

Joubarbe,

I have a small problem with transporters and SPP.
I set 4 mistral super freighters as transporters in a network of 2 SPP and one sanctuary. But only 2 MSF transport energy cells at any one time.
Since the SPP produce a lot faster than what the 2 MSF can transport, the SPP become full and I start losing production/efficiency.
Shouldn't all 4 MSF be transporting the goods if there is enough to fill each one's cargo bay?

(I do not currently have a savegame sorry, if you need one I can prepare it this evening)
I'm naturally unfriendly sometimes. Don't take what I say too badly.

User avatar
Joubarbe
Posts: 3554
Joined: Tue, 31. Oct 06, 13:11

Post by Joubarbe » Fri, 25. Nov 16, 10:21

It's important that they synchronize; and a very basic implementation of synchronization between ships consists of allowing only one ship on a route. Could it be improved? Yeah, for sure :)

User avatar
Dr2i
Posts: 760
Joined: Sun, 12. Feb 12, 22:18

Post by Dr2i » Sat, 26. Nov 16, 09:31

In the End I used courriers instead of Transporters for the SPP. I dk why I didn't think of this before.
I'm naturally unfriendly sometimes. Don't take what I say too badly.

User avatar
Joubarbe
Posts: 3554
Joined: Tue, 31. Oct 06, 13:11

Post by Joubarbe » Sat, 26. Nov 16, 09:44

I use several Couriers and Freighters; IDN is not supposed to supplant them.

Locked

Return to “X³: Terran Conflict / Albion Prelude - Scripts and Modding”