EnglishGermanFrenchRussianItalianSpanish
Log inRegister
 
Problem z budową kompleksu
Post new topic Reply to topic Goto page 1, 2  Next
View previous topic :: View next topic
Author Message
waren77





Joined: 14 Apr 2016



modified
PostPosted: Thu, 14. Apr 16, 14:54    Post subject: Problem z budową kompleksu Reply with quote Print

X3KT.
Problem z budową kompleksu , po wybudowaniu fabryk na równo w 3 wymiarach i nie większej odległości niż 10km nie można połączyć kompleksu po wybraniu opcji wyrzuć tu mój ładunek (system budowy kompleksu)do transportowca na mapce sektora nie pokazuje mi się wykaz moich fabryk ( z prawej strony czysta lista)co uniemożliwia mi połączenie.
Dodam ze próbowałem to uczynić wielokrotnie w wielu sektorach i w rożnych odległościach i zawsze to samo bez skutku, posiadam oryginalna wersje 3.2 bez żadnych modów czy skryptów , zastanawiam się czy scenariusz nie ma na to wpływu Obrońca Terranski jestem doswiadczonym graczem serii X gram od 10 lat we wcześniejszych wersjach nie miałem problemów z łączeniem kompleksów.
Bardzo proszę o pomoc może ktoś miał podobny problem z góry dziękuje
tu macie zrzut w 2 wymiarach https://postimg.org/image/6srmcizy9/ i https://postimg.org/image/ihfob8xx7/ tak to wygląda przy probie wybudowania węzła nie widzi listy fabryk z prawej strony obrazka gdzie normalnie powinny być do wyboru , jest tylko wybierz stacje i czysta strona



Last edited by waren77 on Thu, 14. Apr 16, 19:21; edited 4 times in total
Back to top
View user's profile Send private message
bufi



MEDALMEDALMEDAL

Joined: 04 Dec 2003
Posts: 1312 on topic
Location: Swinemünde
Thank you for registering your game
PostPosted: Thu, 14. Apr 16, 15:34    Post subject: Reply with quote Print

Kluczowa sprawa w stawianiu komplexow jest umiejscowienie węzła z miejscami dokowania. Za kazdym razem kiedy dodajesz stacje, masz mozliwosc budowania węzła dokującego. Ustaw go tak, zeby mozna bylo do NIEGO a nie do ostatniej stacji, dołączyć kolejną.

Back to top
View user's profile Send private message
waren77





Joined: 14 Apr 2016



PostPosted: Thu, 14. Apr 16, 16:07    Post subject: Reply with quote Print

Jeśli budujesz węzeł miedzy fabrykami dok powstaje automatycznie na środku mniej więcej , ja nie mogę wybudować węzła (połączenia) przy probie budowy na mapce sektora nie pokazuje moich fabryk od problem

Back to top
View user's profile Send private message
bufi



MEDALMEDALMEDAL

Joined: 04 Dec 2003
Posts: 1312 on topic
Location: Swinemünde
Thank you for registering your game
PostPosted: Thu, 14. Apr 16, 16:11    Post subject: Reply with quote Print

Powstaje automatycznie, ale TY recznie ustalasz gdzie on ma sie znajdowac.
(Klawiatura numeryczna).

Back to top
View user's profile Send private message
waren77





Joined: 14 Apr 2016



PostPosted: Thu, 14. Apr 16, 16:16    Post subject: Reply with quote Print

Tak ale ja nawet nie mam takiej opcji dodałem zdjęcia można zobaczyć powyżej

Back to top
View user's profile Send private message
bufi



MEDALMEDALMEDAL

Joined: 04 Dec 2003
Posts: 1312 on topic
Location: Swinemünde
Thank you for registering your game
PostPosted: Thu, 14. Apr 16, 16:53    Post subject: Reply with quote Print

Niestety, nie widze zadnych fotek. W kazdym razie, zawsze przed budowaniem komplexu zrob sejwa w razie jakby cos poszlo nie tak i cwicz. Po kilku razach załapiesz o co chodzi.

[edit] ok juz widze. Fotki sa w duzym oddaleniu i ne widac jak naprawde stoja. Ale wierze, ze postawiles je dobrze. Max odleglosc do polaczenia stacji to afaik 20km. Musisz cos zle robic, bo polaczyc sie je powinno bez problemow.

Back to top
View user's profile Send private message
waren77





Joined: 14 Apr 2016



PostPosted: Thu, 14. Apr 16, 18:54    Post subject: Reply with quote Print

Te fotki przedstawiają dokładny moment próby budowy węzła niestety po naciśnięciu buduj albo zrzuć tu towar bo już all opcje próbowałem łącznie z kupnem giganta do transportu , po prawej strony mapki nie mam listy wybudowanych fabryk co uniemożliwia mi budowę węzła to jakiś błąd bo już nie wiem filmiki na YouTube sprawdzałem i robię all poprawnie ,gra orginał z empika kupiona X lat temu :)pachtowałem z głównej strony do 3.2 ewidentnie brakuje listy fabryk przy probie budowy węzła czemu mi ich nie pokazuje jak widać na załączonych obrazkach u góry

Back to top
View user's profile Send private message
bufi



MEDALMEDALMEDAL

Joined: 04 Dec 2003
Posts: 1312 on topic
Location: Swinemünde
Thank you for registering your game
PostPosted: Thu, 14. Apr 16, 20:10    Post subject: Reply with quote Print

Wydaje mi sie jednak, ze jest za duza odleglosc miedzy stacjami.

*Sprawdz rzeczywista odleglosc od nich.
*Postaw cos posrodku tych 3 stacji i zacznij je łączyć od tej srodkowej.
*Reinstall gry?

[edit]
dobra, juz wiem. Probujesz budowac polaczenia stacji za pomoca transportera [TS] wyrzucajac w przestrzen łączniki. Musisz to zrobic transporterem klasy [TL]. Pojawi sie opcja 'zbuduj stacje', czy jakos tak, tak samo jak stawiales stacje za pomocą TL.

Back to top
View user's profile Send private message
waren77





Joined: 14 Apr 2016



PostPosted: Thu, 14. Apr 16, 20:39    Post subject: Reply with quote Print

kupiłem transporter TL i jest to samo Sad powoli się zniechęcam już wykonałem X prób i zawsze to samo odległości próbowałem rożne(stacja przy stacji na centymetry) efekt zawsze ten sam reinstal gry tez nie pomogł

Back to top
View user's profile Send private message
bufi



MEDALMEDALMEDAL

Joined: 04 Dec 2003
Posts: 1312 on topic
Location: Swinemünde
Thank you for registering your game
PostPosted: Thu, 14. Apr 16, 21:32    Post subject: Reply with quote Print

Ale gdy to robisz to jestes w sektorze ze stacjami, czy zdalnie?

Back to top
View user's profile Send private message
waren77





Joined: 14 Apr 2016



PostPosted: Thu, 14. Apr 16, 22:42    Post subject: Reply with quote Print

Zawsze przy budowie jestem w danym sektorze,zobaczę inny scenariusz czy uda mi się tam wybudować węzeł być może w tym zablokowane jest budowanie kompleksów chociaż wątpię

Back to top
View user's profile Send private message
waren77





Joined: 14 Apr 2016



PostPosted: Fri, 15. Apr 16, 16:55    Post subject: Reply with quote Print

Witam nowy scenariusz skromny kupiec , poświęcony czas na zarobienie kasy i wbicie reputacji na nic się zdał dalej ten sam problem nie idzie połączyć fabryk węzłem nie widzi listy wybudowanych fabryk oddalonych max od siebie 5km które stoją na tym samym poziomie w 3 wymiarach załączam screeny
https://postimg.org/image/z9pkgfsdz/
https://postimg.org/image/rk26dmifx/
https://postimg.org/image/volidqhf1/
https://postimg.org/image/p9y47eoxv/
Sad załamka

Back to top
View user's profile Send private message
Kajdorf



MEDALMEDAL

Joined: 27 May 2004
Posts: 277 on topic
Location: Lublin
Thank you for registering your game
PostPosted: Sun, 17. Apr 16, 11:53    Post subject: Reply with quote Print

Pierwszy raz z czymś takim się spotykam, ani razu nie miałem problemów z kompleksami. Jedyny błąd jaki robiłem to zbyt duże odległości albo kazałem budować będąc poza sektorem. Na dole masz mój największy kompleks. Obecnie on ma ok 100 fabryk, są też większe bo nawet tutaj swego czasu były zdjęcia kompleksu z 300 fabryk.

A tutaj jak go buduje. Sorry za łopatologie, ale może ktoś inny z tego skorzysta. Razz
Do transportu używam wynajęte TL, a sam siedzę w M5 będąc w tym samym sektorze. Zdalne rozkazy nie działają, czy to poprzez ulepszonego satelitę czy mając własnego TL. Pracuje obecnie dla mnie 5 wynajetych TL z jednym moim Mamutem. Aby nie zatrudniać za każdym razem kapitanów, wynajęte mają w ładowni jeden łącznik, który nie zostaje wyładowany podczas budowy.Do przesuwania fabryk używam klawiszy numerycznych 2,4,6,8 i stawiam je jak najbliżej siebie, w jednej płaszczyźnie. Klawisz 5 służy do centrowania budynku w sektorze. Najpierw stawiam dwie fabryki obok siebie, potem rozkazuję kapitanowi TL aby wyrzucił ładunek i wybieram sobie lokalizację fabryk. W przypadku kopalni wyświetla się lista asteroidów. Najpierw trzeba je przeskanować, bo kopalnia nie wykrywa jaki rodzaj surowiec jest właściwy i można ore postawić na krzemie. Po wyrzuceniu łącznika przez kapitana wyświetla się lista dostępnych fabryk i to pierwsza fabryka decyduje w którym miejscu powstanie kompleks. Po podłączeniu drugiej fabryki pojawia się lokalizacja wlotu do kompleksu, nim też możemy sterować numerycznymi. Budując kompleks trzeba pamiętać o zasięgu działania łącznika, wiec w przypadku budowy megakompleksu będziemy zmuszeni przesunąć wlot. Fabryki nie mogą być ustawione zbyt blisko, gdyż może dojść do kolizji budynków. Gra nie ostrzega o tym podczas budowy, wiec to kwestia praktyki. Do budowy kompleksów służy tylko i wyłącznie TL.

https://postimg.org/image/vm3xy6o3z/
https://postimg.org/image/o0wboz3pr/
https://postimg.org/image/5mlskzrf3/
https://postimg.org/image/5b4c88az3/
https://postimg.org/image/74buaaljj/


_________________
Gigabyte GA-Z68X-UD3-B3 - Intel Core i5 2500K 3.3 GHz - Gigabyte GeForce 970 - Corsair DDR3 2x4096MB 1600MHz - OCZ Vertex3 VTX3-25SAT3-60G
Back to top
View user's profile Send private message
Kajdorf



MEDALMEDAL

Joined: 27 May 2004
Posts: 277 on topic
Location: Lublin
Thank you for registering your game
PostPosted: Sun, 17. Apr 16, 12:09    Post subject: Reply with quote Print

A zapomniałem. Jak wydajesz rozkaz wyładunku kapitanowi, masz animację budowy?


_________________
Gigabyte GA-Z68X-UD3-B3 - Intel Core i5 2500K 3.3 GHz - Gigabyte GeForce 970 - Corsair DDR3 2x4096MB 1600MHz - OCZ Vertex3 VTX3-25SAT3-60G
Back to top
View user's profile Send private message
waren77





Joined: 14 Apr 2016



PostPosted: Mon, 18. Apr 16, 15:00    Post subject: Reply with quote Print

Gram w X serie już jakiś czas będzie z 10 lub więcej lat i wczesniej nie miałem problemów z budową kompleksów dopiero w TC 3.2 mam problem z budowa węzła , co do samych fabryk to jak budujesz to jest ok komenda buduj lub zrzuć ładunek zależy czy masz swój lub wynajęty.
Problem zaczyna się dopiero przy węzłach , fabryki są idealnie zawsze ustawione w 3 wymiarach i nie większej odległości niż 5km potwierdzili to moderatorzy tej strony bo z tego wszystkiego to i do nich napisałem dałem im screeny i wsio po kolei co robię.
1. wyrzuć lub wybuduj stacje
2. wybieram complex construction kit i wyskakuje mi mapa sektora z wybudowanymi fabrykami ale bez listy
dam mój przykład https://postimg.org/image/volidqhf1/
a powinno być tak z youtuba https://postimg.org/image/4osxx6rgz/ w momencie budowy węzła ,także nie mam animacji budowy węzła bo nie mogę wykonać tej procedury nie mogę wybrać jakie fabryki maja być połączone z listy taki problem.
Moderatorzy zaproponowali mi ze bym jeszcze raz pobrał patch 3.2 i zainstalował być może pobrał się z błędami
Sprawdzam teraz na orginale bez patchy jaki mam 2.5 czy uda mi się wybudować węzeł narazie opornie idzie mi wbijanie repy Smile dam znać

Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic Reply to topic Goto page 1, 2  Next
 
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum
Control Panel
Login Data
The time now is Sun, 22. Jul 18, 04:54

All times are GMT + 2 Hours

[ Disclaimer / Impressum ] | [ Privacy Policy / Datenschutz ]

Board Security

Copyright © EGOSOFT 1989-2018
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Template created by Avatar & BurnIt!
Debug: page generation = 0.08146 seconds, sql queries = 29