[MOD UI][LU] Litcube's Universe Gold UI HUD **UPDATED for LU 1.7.2**

The place to discuss scripting and game modifications for X³: Terran Conflict and X³: Albion Prelude.

Moderators: Moderators for English X Forum, Scripting / Modding Moderators

Fspiders
Posts: 20
Joined: Fri, 26. Mar 04, 19:07
x3tc

Post by Fspiders » Tue, 10. May 16, 17:24

I wonder if there's a common folder somewhere on my system that is picking up GUI information as in from my other installed games " cities Skylines or Train Fever "?

I install a fresh X3TC onto my D drive and install LU 1.7 then install the soundpack and then install Gold... No other mods and the text error is there. If I miss Gold and install any of your colours from the install pack they work fine.

The one thing I noticed was that when I install 1.7 and choose not to install a GUI, it tells me there is one already installed and that it will still use it.

It's no biggy... and the problem is at my end, but it's a pain as I think the Gold is just the best I've ever seen and used.

How come Gold isn't put into the LU GUI install package?

Thanks.

User avatar
TrixX
Posts: 2022
Joined: Wed, 18. Aug 10, 14:28
x3tc

Post by TrixX » Tue, 10. May 16, 17:52

It's a mod of my old UI from 2013 by Solarhawk to be compatible with LU. Not sure why you get the chaff error though, as looking at the stuff in the installer it shouldn't create that issue.

I'm about to upload a new one in a few hours, just waiting on the OK from Mr Litcube Sir :)
"If you’re not prepared to be wrong, you’ll never come up with anything original."
Sir Ken Robinson

Fspiders
Posts: 20
Joined: Fri, 26. Mar 04, 19:07
x3tc

Post by Fspiders » Fri, 13. May 16, 11:47

Any news on the update? :)

WinzLer
Posts: 2
Joined: Thu, 17. Apr 14, 04:36
x4

Post by WinzLer » Tue, 23. Aug 16, 08:47

Fspiders wrote:Updated to 1.7 and the readtext error is back :(

Can't just be me with this error... Or can it?


I'm getting the same error with V1.7 as well not just you. How do we fix this? anyone?

User avatar
X2-Illuminatus
Moderator (Deutsch)
Moderator (Deutsch)
Posts: 21106
Joined: Sun, 2. Apr 06, 16:38
x4

Post by X2-Illuminatus » Tue, 23. Aug 16, 11:28

Fspiders wrote:** Sorted ** If I install GoldUI before patch 1.6.2 then it's fine.
This suggests that the GoldUI replaces either the mentioned text id or the whole text file, where this text id is present. Text files are loaded after each other. If two files contain the same id, the text will be taken from the file that is loaded last.
WinzLer wrote:I'm getting the same error with V1.7 as well not just you. How do we fix this? anyone?
An easy fix should be the following (not tested, as I don't have LU installed):
1. Get into the addon\t folder of your LU installation directory.
2. Open the text file of the GoldUI HUD. (This should be an .xml file, which can be opened with any .text or .xml editor.)
3. In that file search for the highest page id "35". (This should be page id "380035". If you don't find that page, take the next lower one. Possible ids are "350035", "300035" and "35".)
4. Add the following text line to the found page id:

Code: Select all

<t id="112">Chaff</t>


4. Save the file, start the game and load your savegame.
Besteht Interesse an einem Nopileos-Hörbuch?

Farnhams Legende und Nopileos als E-Books!

"People who think they know everything are a great annoyance to those of us who do." - Isaac Asimov

"If it's not impossible, there must be a way to do it." - Sir Nicholas Winton

Ghost140
Posts: 72
Joined: Wed, 2. Sep 15, 03:12
x3tc

Post by Ghost140 » Sat, 3. Sep 16, 01:15

Had the same issue with LU 1.7.2 thanks Illuminatus that worked.

For a bit more clarification for others the XML file you want to open in addon\t: is 8383-L044

Use find and look for page id="350035" and you should see this:

Code: Select all

<page id="350035" title="Menu strings misc" descr="0" voice="no">
    <t id="4600"></t>
    <t id="4601"></t>
 </page>
should look like this:

Code: Select all

<page id="350035" title="Menu strings misc" descr="0" voice="no">
    <t id="4600"></t>
    <t id="4601"></t>
    <t id="112">Chaff</t>
  </page>
Thanks again Illuminatus

weltall2
Posts: 34
Joined: Sun, 7. Aug 11, 03:28
x3ap

Post by weltall2 » Sun, 4. Sep 16, 16:26

I am having a problem with installing the GUI. Actually, I am having a problem installing both this and the other Trixx's GUI installer found on the main site.

When I try to install it and choose the folder, I get this message;
X3:Albion Prelude does not seem to be installed in that folder, or you do not have the X3AP no-steam.exe in the folder. Please select the correct folder.
I have to admit I am not using anymore Terran Conflict/Albion Prelude from steam. I decided to get the GOG Terran War Pack, but I am guessing it is incompatible? That or all the previous installations and uninstallations of X3, have messed things up in my PC.

Also, using the no-steam exe to replace temporarily the X3AP, does not make the installer continue either.

Microjet
Posts: 1
Joined: Tue, 28. Oct 03, 04:19
x4

Post by Microjet » Sun, 18. Sep 16, 03:31

weltall2 wrote:I am having a problem with installing the GUI. Actually, I am having a problem installing both this and the other Trixx's GUI installer found on the main site.

When I try to install it and choose the folder, I get this message;
X3:Albion Prelude does not seem to be installed in that folder, or you do not have the X3AP no-steam.exe in the folder. Please select the correct folder.
I have to admit I am not using anymore Terran Conflict/Albion Prelude from steam. I decided to get the GOG Terran War Pack, but I am guessing it is incompatible? That or all the previous installations and uninstallations of X3, have messed things up in my PC.

Also, using the no-steam exe to replace temporarily the X3AP, does not make the installer continue either.
I'm using the Steam copy of TC/AP and having the same trouble with the LUGUIV1.2.6.exe file. Can't get it to recognise the game folder at all :( and I am getting the same message.

I have followed Litcube's wiki (A) instructions up to this point and there are no other mods installed besides the LU ones.

weltall2
Posts: 34
Joined: Sun, 7. Aug 11, 03:28
x3ap

Post by weltall2 » Mon, 19. Sep 16, 05:18

I am glad I waited patiently before removing the one I installed to test with the Steam one :D

Well that sucks. These UIs look absolutely fantastic. I actually put on a pause my play only because I really want one of them. :|

mrmistophelees
Posts: 1
Joined: Sat, 28. Mar 15, 11:53
x3ap

Post by mrmistophelees » Tue, 20. Sep 16, 01:09

I also am getting the error about not having the nosteam.exe in the directory, even though it is. And the installer itself cannot be opened as an archive and extracted by 7zip.

So can the OP, or anyone who has it, update/upload this GUI so that it can be installed, even manually?

Thank you in advance!

Tiberseptim
Posts: 43
Joined: Fri, 16. Aug 13, 21:14
xr

Post by Tiberseptim » Sun, 25. Sep 16, 21:57

mrmistophelees wrote:I also am getting the error about not having the nosteam.exe in the directory, even though it is. And the installer itself cannot be opened as an archive and extracted by 7zip.

So can the OP, or anyone who has it, update/upload this GUI so that it can be installed, even manually?

Thank you in advance!
The gui installer, and the gui installer alone, is looking for both an x3ap.exe and a file named x3ap_n.exe. I think the idea is that one of these would be the original steam exe (renamed _n) and the other is the no-steam version I guess?

Anyways the simple solution is create another copy of the no-steam exe, rename it x3ap_n.exe and place it into the directory you've installed the litcube universe stuff into. It doesn't have to be a copy of the original steam exe. Just make sure that the exe you run is the no steam version - and to be safe just make both of them no steam versions.

Anyways with both x3ap.exe and x3ap_n.exe in the directory the installer worked fine for me.

nelG3010
Posts: 7
Joined: Fri, 10. Feb 12, 19:32
x3tc

Post by nelG3010 » Wed, 5. Oct 16, 00:16

I too had the readtext problem - not only with chaff but with total assests in the personal console. My fix was to copy the t folder from a clean LU install (without Gold UI) and paste/replace it in a with-Gold UI install.

weltall2
Posts: 34
Joined: Sun, 7. Aug 11, 03:28
x3ap

Post by weltall2 » Thu, 29. Dec 16, 04:45

Tiberseptim wrote:snip
Thanks a lot benevolent Emperor. You saved the day and helped me get it to work! Really appreciate it =)

Danny200
Posts: 128
Joined: Wed, 4. Nov 09, 22:35
xr

Post by Danny200 » Mon, 22. Jan 18, 03:42

Hey does this mod still work? Or is it still buggy and have errors?

raBBish
Posts: 1
Joined: Sun, 25. Feb 07, 16:46
x3ap

Post by raBBish » Wed, 14. Mar 18, 13:22

The readtext error with Chaff and Total Asset Value is caused by the installer including addon/t/8383-L044.xml and replacing the one installed by LU with an outdated one. There are multiple missing or outdated text entries. The included version doesn't seem to have any additions, so I figure it was included by accident. Also included are copies of 8384-L044.xml and 8385-L044.xml, but these don't break anything because they still happen to be up-to-date.

To fix, replace addon/t/8383-L044.xml with this file, copied from unmodified X3LU 1.7.2 install: https://gist.githubusercontent.com/poll ... 3-L044.xml

And full diff listing of the files for the curious, where red means missing from Gold UI version of the file: https://gist.github.com/pollyzoid/67b89 ... 2742d40ea9

Post Reply

Return to “X³: Terran Conflict / Albion Prelude - Scripts and Modding”