EnglishGermanFrenchRussianItalianSpanish
Log inRegister
 
X3 AP Kilka pytan
Post new topic Reply to topic
View previous topic :: View next topic
Author Message
damis1





Joined: 26 Sep 2014



PostPosted: Thu, 16. Oct 14, 11:55    Post subject: X3 AP Kilka pytan Reply with quote Print

Mam kilka pytań związanych z X3 Albion Prelude oraz modami na większość znalazłem odpowiedz na forum jednak na niektóre nie


1: Czy w Modzie XRM wymaga rozpoczęcia nowej gry ja nie rozpocząłem ale mogę normalnie grać na starym save .Jednak nie wiem czy wszystkie modyfikacje do gry zostały wprowadzone


2: Gdzie w XRM są nowe sektory oraz stocznie par czy jakoś tak


3: Wiem żę w X3 Terran Conflict byla misja po której dostaliśmy swoją własną kwaterę główną dzięki czemu mogliśmy produkować statki czy jest taka misja w allbion prelude ,gdzie mogę ją wsiąść .Lub czy jest mod dodający możliwości kupna kwatery głównej


4: Mam teraz misje która wymaga odemnie przejęcia statku Xenonów L czy tylko za pomocą kapsuł Abordażowych można tego dokonać ?????


5:Czy jest możliwość wyłączenia kolizji statków denerwuje mnie gdy wypuszczam myśliwce z lotniskowca i same się rozbijają o mój statek ??



Z góry dziękuje za odpowiedzi .

Back to top
View user's profile Send private message
klarix
Moderator (Polski)
Moderator (Polski)

MEDALMEDALMEDAL

Joined: 06 Nov 2002
Posts: 665 on topic
Location: Frankfurt a.M.
Thank you for registering your game
PostPosted: Thu, 16. Oct 14, 17:15    Post subject: Re: X3 AP Kilka pytan Reply with quote Print

damis1 wrote:
3: Wiem żę w X3 Terran Conflict byla misja po której dostaliśmy swoją własną kwaterę główną dzięki czemu mogliśmy produkować statki czy jest taka misja w allbion prelude ,gdzie mogę ją wsiąść .Lub czy jest mod dodający możliwości kupna kwatery głównej

O modzie nic nie wiem. Graj dalej główny plot, to dojdziesz do możliwości budowania własnej kwatery.

Quote:
4: Mam teraz misje która wymaga odemnie przejęcia statku Xenonów L czy tylko za pomocą kapsuł Abordażowych można tego dokonać ?????

Xenon L to M3. Na niego żadne kapsułki, tylko wytrwałość w strzelaniu normalną bronią. Jest jednak trudniej, niż w X3:TC.

Quote:
5:Czy jest możliwość wyłączenia kolizji statków denerwuje mnie gdy wypuszczam myśliwce z lotniskowca i same się rozbijają o mój statek ??

Są różne powody, gra nie nadąża w obliczaniu zbliżającej się kolizji:
- za powolny komputer
- za dużo myśliwców
- za szybkie myśliwce
- za dużo innego ruchu w sektorze

klarix

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
bufi



MEDALMEDALMEDAL

Joined: 04 Dec 2003
Posts: 1312 on topic
Location: Swinemünde
Thank you for registering your game
PostPosted: Thu, 16. Oct 14, 18:10    Post subject: Re: X3 AP Kilka pytan Reply with quote Print

klarix wrote:

Quote:
4: Mam teraz misje która wymaga odemnie przejęcia statku Xenonów L czy tylko za pomocą kapsuł Abordażowych można tego dokonać ?????

Xenon L to M3. Na niego żadne kapsułki, tylko wytrwałość w strzelaniu normalną bronią. Jest jednak trudniej, niż w X3:TC.

Niekoniecznie. Tez sie meczylem z ta misja w AP. Nikt nie chcial wyskoczyc.
Zaczailem sie w Grand Exchange w jakims M7 ze slabymi laserami i jak byla inwazja mnostwo narybku nalecialo i jak zaczalem do wszystkiego strzelac (z automatu) to tak powyskakiwali, ze nie nadazalem przejmowac opuszczonych statkow.

hint: sterowac osobiscie czyms ciezkim, ze slabymi dzialkami, (zeby nie rozwalic staku) Xenoni jednak czuja 'respekt' przed czyms wiekszym Smile

P.

Back to top
View user's profile Send private message
Sorkvild



MEDALMEDALMEDAL

Joined: 08 Jun 2006
Posts: 2782 on topic
Location: I'm in the middle of some calibrations...
Thank you for registering your game
PostPosted: Thu, 16. Oct 14, 18:42    Post subject: Re: X3 AP Kilka pytan Reply with quote Print

damis1 wrote:
Mam kilka pytań związanych z X3 Albion Prelude oraz modami na większość znalazłem odpowiedz na forum jednak na niektóre nie


1: Czy w Modzie XRM wymaga rozpoczęcia nowej gry ja nie rozpocząłem ale mogę normalnie grać na starym save .Jednak nie wiem czy wszystkie modyfikacje do gry zostały wprowadzone


Kategorycznie nowy start jest wymaganany, albowiem stary zapis z czystej gry nie bedzie kompatybilny z wprowadzonymi zmianami jakie oferuje mod.

Quote:

2: Gdzie w XRM są nowe sektory oraz stocznie par czy jakoś tak


Sa nowe sektory, musisz je sobie odkryc. Wszelkie stocznie dodatkowe jak prototypowa, par i inne to stacje pojawiajaca sie w losowych sektorach. Poszukaj tematu o "mapie scorpa", to taka dodatkowa mapa. Bardzo przydatna w grze, polecam


Quote:

3: Wiem żę w X3 Terran Conflict byla misja po której dostaliśmy swoją własną kwaterę główną dzięki czemu mogliśmy produkować statki czy jest taka misja w allbion prelude ,gdzie mogę ją wsiąść .Lub czy jest mod dodający możliwości kupna kwatery głównej


W XRM bedziesz mogl sobie kupic kwatere za prawie 200 baniek. Mozesz tez skorzystac ze moda dla XRM, ktory dodaje do AP fabuly z TC.



Quote:

4: Mam teraz misje która wymaga odemnie przejęcia statku Xenonów L czy tylko za pomocą kapsuł Abordażowych można tego dokonać ?????


Zdejmij mu oslony do zera, a potem smaz go najslabszym laserskiem (Impluse Ray Emitter), lub emiterem swiatla (Pulsed Beam Emitter). Za ktoryms razem, sie podda.

Quote:

5:Czy jest możliwość wyłączenia kolizji statków denerwuje mnie gdy wypuszczam myśliwce z lotniskowca i same się rozbijają o mój statek ??


Gra czegos takiego nie oferuje. Mozesz skorygowac to skryptem Litcube's Bounce V1.7.


_________________
Elite Dangerous| I survived the Dragon Incident ... then I took an arrow to the knee
We want the Boron back!
Back to top
View user's profile Send private message
Yacek



MEDALMEDAL

Joined: 18 Jul 2007
Posts: 3157 on topic
Location: Kraków
Thank you for registering your game
PostPosted: Thu, 16. Oct 14, 19:18    Post subject: Reply with quote Print

Losowość lokalizacji stacji w XRM dotyczy tylko Handlarzy Bronią, ich lokalizacja zmienia nawet w trakcie gry co kilka godzin rozgrywki. Wszytkie stocznie mają stałe lokalizacje w grze. Jeśli chcesz szybko je wszystkie zlokalizować, to również polecam mapę Scorpa.

W AP również jest fabuła, która pozwala stać się posiadaczem Kwatery Głównej (dodana patchem 2.0). Fabuła ta działa poprawnie w XRM.
Oczywiście, oprócz tego można również nabyć Kwaterę Główną, a nawet kilka, ogranicza nas tylko ilość posiadanych kredytów.


_________________
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
Back to top
View user's profile Send private message
damis1





Joined: 26 Sep 2014



PostPosted: Mon, 3. Nov 14, 18:23    Post subject: Reply with quote Print

Dziekuje za odpowiedz

Back to top
View user's profile Send private message
Kajdorf



MEDALMEDAL

Joined: 27 May 2004
Posts: 275 on topic
Location: Lublin
Thank you for registering your game
PostPosted: Mon, 14. Dec 15, 01:10    Post subject: Reply with quote Print

Dobra. Nie chce mi się zakładać nowego tematu wiec piszę tutaj.

Wróciłem do X3AP, zmieniałem dysk i zapomniałem save przenieść do chmury na steamie. A brakowało mi tylko 200tys aby mieć 2 biliony na koncie. Sad No i chcę zrobić brakujące achie. Teraz kombinuje jak zrobić za odkrycie wszystkich sektorów "Traveller". No i teraz mam zonka. Ile jest łącznie sektorów? Nie zwracałem nigdy na to uwagi i nie wiem czy opis jaki jest w statystykach postaci mówi prawdę, bo tam wyświetla mi się 236. Nawet wydrukowałem sobie mapę i pozaznaczałem sobie sektory. No i wychodzi mi że już mam komplet. A achie dalej nie aktywne. Nie chcę na razie instalować Scopa, bo chcę grać bez opisu "modifed" ale chyba trzeba będzie. Jakieś podpowiedzi? Wszystkie sektory robiłem bez napędu skokowego.


_________________
Gigabyte GA-Z68X-UD3-B3 - Intel Core i5 2500K 3.3 GHz - Gigabyte GeForce 970 - Corsair DDR3 2x4096MB 1600MHz - OCZ Vertex3 VTX3-25SAT3-60G
Back to top
View user's profile Send private message
Kajdorf



MEDALMEDAL

Joined: 27 May 2004
Posts: 275 on topic
Location: Lublin
Thank you for registering your game
PostPosted: Mon, 14. Dec 15, 12:12    Post subject: Reply with quote Print

Problem sam się rozwiązał. Sektor "Teladi Gain" mi się wiesza, musiałem go drugi raz zaliczyć bo wszystkich fabryk nie wczytało.


_________________
Gigabyte GA-Z68X-UD3-B3 - Intel Core i5 2500K 3.3 GHz - Gigabyte GeForce 970 - Corsair DDR3 2x4096MB 1600MHz - OCZ Vertex3 VTX3-25SAT3-60G
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic Reply to topic
 
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum
Control Panel
Login Data
The time now is Wed, 26. Sep 18, 16:37

All times are GMT + 2 Hours

[ Disclaimer / Impressum ] | [ Privacy Policy / Datenschutz ]

Board Security

Copyright © EGOSOFT 1989-2018
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Template created by Avatar & BurnIt!
Debug: page generation = 0.14779 seconds, sql queries = 22