X3AP - čeština

Moderator: DJ Die

Mates31cz
Posts: 19
Joined: Tue, 24. Aug 10, 00:48

Post by Mates31cz » Thu, 19. Sep 13, 23:31

honza-l wrote:Po hoodně dlouhé době jsem se vrátil k X3 a vzhledem k tomu, že nerad hraju v EN, tak jsem si udělal překlad.
Je to upravená čeština původního TC doplněná o to co chybělo - nezobrazují je žádné readtexty (s jednu výhradou - nastavení grafiky).
Dodělal jsem překlad nových věcí jako je burza + nějaké ty hlášky okolo + asi to nejpodstatnější přeložil jsem tyto ploty: Albion Prelude Plot / HUB Plot / HQ Plot / Operation Loose Ends.

Takže kdo má zájem tak může stahovat:
http://uloz.to/xcDmP42G/x3ap-30-cz-v1-rar

A ještě k tomu pár scriptů, které jsem tam měl - v CZ
http://uloz.to/xjPWncwJ/scripty-honza-cz-rar

A na závěr jedna špatná zpráva - došel čas, takže o zbytek se bude muset postarat někdo jiný nebo se k tomu možná někdy vrátím, ale brzy to nebude. Jediné na co najdu čas je oprava případných chyb, když se najde někdo kdo mi o nich napíše.

Pokud by chtěl někdo pokračovat, tak není problém zpřístupnit můj .xlsx soubor, který pak klidně doupravím a překlopím do hry
to vypadá na dobře odvedenou práci. Diky chlape ;)

Charllize
Posts: 15
Joined: Thu, 19. Sep 13, 23:28

Post by Charllize » Fri, 20. Sep 13, 13:29

Jo slusna cestina, problém trochu ale je ze sem na tohle forum uz moc lidi nechodi, takze o tom skoro nikdo nevi.

Mates31cz
Posts: 19
Joined: Tue, 24. Aug 10, 00:48

Post by Mates31cz » Mon, 2. Dec 13, 00:00

Jak se ta cestina instaluje ? muze tu nekdo napsat navod pro ty co to neumi ?

Sty-SVK
Posts: 2
Joined: Fri, 20. Sep 13, 22:22

Post by Sty-SVK » Mon, 2. Dec 13, 12:58

Mates31cz wrote:Jak se ta cestina instaluje ? muze tu nekdo napsat navod pro ty co to neumi ?
Neinštaluje, stiahneš, rozbalíš a vložíš do X3 AP- cesta ak máš cez Steam:
d:\Hry\Steam\SteamApps\common\X3 Terran Conflict\addon\t\
Script:
d:\Hry\Steam\SteamApps\common\X3 Terran Conflict\addon\scripts\

Dám taktiež otázku, keďže Rebirth (mňa) sklamal, bude sa niekto zaoberať pokračovaním prekladu do AP?
MB:Gigabyte GA-X58A-UD3(Rev.2.0);
Zdroj:CoolerMaster Silent Pro Gold 700W;
Proc.:INTEL i7-950-BOST:3.22GHz(chladič Gelid Tranquillo);
OS:W7-SP1(64bit);
GK:ASUS GTX660 TI-DC2T-2GD5; ForceWare:331.82WHQL;
RAM:Kingston 12 GB (1600MHz);
HDD: SATA-1TB+320GB+WDC40GB;
Microsoft SideWinder X4 Keyboard (IntelliType Pro);
Zvuk:CREATIVE SB Recon3D Fatal1ty Pro;
Monitor:SyncMasterT220HD(Samsung)1680x1050; 60Hz
NET: T-COM Magio,

honza-l
Posts: 159
Joined: Mon, 27. Nov 06, 22:59

Post by honza-l » Mon, 2. Dec 13, 17:02

Sty-SVK wrote:
Dám taktiež otázku, keďže Rebirth (mňa) sklamal, bude sa niekto zaoberať pokračovaním prekladu do AP?
Ještě jsem se pustil do "kampaně" Shady Business, kterou mám už prakticky přeloženou - jen najít čas otestovat to a doladit

Mates31cz
Posts: 19
Joined: Tue, 24. Aug 10, 00:48

Post by Mates31cz » Tue, 3. Dec 13, 21:31

honza-l wrote:
Sty-SVK wrote:
Dám taktiež otázku, keďže Rebirth (mňa) sklamal, bude sa niekto zaoberať pokračovaním prekladu do AP?
Ještě jsem se pustil do "kampaně" Shady Business, kterou mám už prakticky přeloženou - jen najít čas otestovat to a doladit
OOOO jaky si ty dobry. nejradsi bych te polibil ;)
ta cestina od tebe vypada dobre a to ze ti hatuju ten balicek se skripty toho si nevsimej je to male dite ktere je neumi nainstalovat ;) sam vim ze neni jednoduche prekladat hry.

honza-l
Posts: 159
Joined: Mon, 27. Nov 06, 22:59

Post by honza-l » Sun, 15. Dec 13, 20:12

Měl bych jednu prosbu - bláznivej X-Universe Plugin Manager mi nějak rozházel moje savy. Potřeboval bych jestli bys mi nemohl poslat savy ideálně s rozehranou kampaní Shady Business.

User avatar
Wlk91
Posts: 53
Joined: Wed, 24. Feb 10, 16:57

Post by Wlk91 » Sat, 4. Jan 14, 22:36

Zdravím, nainstaloval jsem si hru a nedaří se mi přepnout na češtinu. Stáhl jsem si ji a dal do složky, ale stále to mám anglicky. Chtěl jsem přepsat na 42 v lang.dat, ale při ukládání mi to napíše "přístup byl odepřen" Nevíte co s tím, zkoušel jsem i restartovat PC, jestli ten soubor nezůstal bloklej hrou a nic... stále to nejde. Jo a taky je mi divný, že soubory ve složce mají příponu *.pck a ty stažený *.xml... musím něco nějak zabalit, nebo rozbalit?

honza-l
Posts: 159
Joined: Mon, 27. Nov 06, 22:59

Post by honza-l » Sun, 5. Jan 14, 00:38

Pokud máš jenom češtinu bez těch dalších scriptů, tak to stačí jenom zkopírovat do:
....\Steam\SteamApps\common\X3 Terran Conflict\addon\t\

A ještě musíš přepsat ten soubor:
....\Steam\SteamApps\common\X3 Terran Conflict\addon\lang.dat
To že ho nemůžeš přepsat je divný. Zkus se podívat, jestli ten soubor nemáš náhodou jenom pro čtení - případně to zruš.


Pokud chceš i ty scripty, tak musíš nainstalovat přes "X-Universe Plugin Manager Lite".

To, že něco .pck a něco. xml vůbec nevadí.

User avatar
Wlk91
Posts: 53
Joined: Wed, 24. Feb 10, 16:57

Post by Wlk91 » Sun, 5. Jan 14, 14:19

A nemám to dávat jinam, když nemám Steam verzi, ale klasickou? Dávám to do: C:\Program Files\Egosoft\X3 Terran Conflict\addon\t a stále to mám anglicky... přepsat lang.dat jsem nemohl jen v té složce, takže jsem ho přesunul na plochu, přepsal a vrátil z5.

honza-l
Posts: 159
Joined: Mon, 27. Nov 06, 22:59

Post by honza-l » Sun, 5. Jan 14, 20:06

Ta cesta vypadá, že je dobře.
Ještě mi napadá jedna věc, upravuješ ten správný land.dat ? (jestli neupravuješ ten pro terran conflict místo toho pro AP)

User avatar
Wlk91
Posts: 53
Joined: Wed, 24. Feb 10, 16:57

Post by Wlk91 » Sun, 5. Jan 14, 20:19

Ano upravuji ten správný ve složce addon, víc jich tam není ne? Teď jsem zkoušel stáhnou i češtinu do TC a dát ji do adresáře, který patří TC a taky to nepomohlo... stále vše anglicky... nemůžete mi třeba prosím někdo, kdo to má česky poslat všechny soubory, co mají něco společnýho s jazykem? Jak na AP, tak na TC (pokud jste si i tam dávali tu češtinu)

honza-l
Posts: 159
Joined: Mon, 27. Nov 06, 22:59

Post by honza-l » Mon, 6. Jan 14, 00:12

Ty hlavní soubory jsou v podstatě jenom dva lang.dat a 0001-L042.xml ty zbylé dva jsou jenom drobnosti.

Zkus tohle je to novější soubor (stále tu češtinu upravuju).
http://uloz.to/xfA4Ent7/ap-rar

0001-L042.xml patří do: x3 terran conflict\addon\t
lang.dat patří do: x3 terran conflict\addon

User avatar
Wlk91
Posts: 53
Joined: Wed, 24. Feb 10, 16:57

Post by Wlk91 » Sat, 18. Jan 14, 14:58

Tak dnes jsem se konečně dostal k tomu to vyzkoušet a čeština jede skvěle :) Díky moc, nevím kde jsem dělal chybu. Ale stejně asi budu dál hrát TC. Nevím, ale nějak se mi moc nelíbí válčení s Argony

User avatar
Earth Ultimatum IV.
Posts: 5133
Joined: Mon, 3. May 10, 14:39

Post by Earth Ultimatum IV. » Sat, 18. Jan 14, 16:58

No ja by som nutne potreboval češtinu do X Rebirth pre otca :) Príbeh neni nutný, ale všetko vo Freeplay určite.

Post Reply

Return to “Česky / Czech X-Forum”