Giełda handlowa

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

User avatar
Sorkvild
Posts: 2783
Joined: Thu, 8. Jun 06, 14:07
x3tc

Post by Sorkvild » Tue, 5. Feb 13, 13:16

Podczas gry wcale nie zawracam sobie gitary ta gielda towarowa, pare razy cos tam kupilem i akcje wcale sie nie ruszaly przez wieksza ilosc czasu. Znacznie ciekawsza jest gielda firmowa, ot kupujemy co sie w miare oplaca i czekamy na zysk badz straty. Nie mniej jednak, nie polecam duzych wykupow tego co ma najwyzszy indeks z racji tego ze zanim takie sie rusza minie bardzo duzo czasu. Lepiej rozlozyc zakup w bardziej zrownowazony sposob i kupic rozsadne ilosci kilku firm. Za duzej ilosci udzialow tez nie warto brac poniewaz indeksy wowczas rosna i nasz wykup traci na wartosci, a wowczas przyjdzie czekac dlugo zanim indeks stanie sie bardziej atrakcyjny dla sprzedawcy. Gielda to raczej fajny dodatek, niz glowne zrodlo zarobku w grze.
Elite Dangerous| I survived the Dragon Incident ... then I took an arrow to the knee
We want the Boron back!

bufi
Posts: 1313
Joined: Thu, 4. Dec 03, 00:49
xr

Post by bufi » Tue, 5. Feb 13, 20:19

Oj tam oj tam Ja tam idę 'na całość'. Kupuje co sie da i ile sie da, wszystko co ma index powyżej 95%.

Moja Giełda

I 'coś' tam można zawsze zarobić, kwestia skali inwestowanych pieniedzy ;)

P.

User avatar
Sorkvild
Posts: 2783
Joined: Thu, 8. Jun 06, 14:07
x3tc

Post by Sorkvild » Sun, 10. Feb 13, 15:22

A jak dzialaja gielda korporacyjna? Zauwazylem, ze akcje 'firm' stoja w miejscu przez wiekszosc gry. Raz wrzucilem tam kase, to tak jakby bylo na lokacie 0% ;)
Elite Dangerous| I survived the Dragon Incident ... then I took an arrow to the knee
We want the Boron back!

Kajdorf
Posts: 278
Joined: Thu, 27. May 04, 18:54
x4

Post by Kajdorf » Sun, 10. Feb 13, 22:18

U mnie to samo. Przestałem w końcu kupować akcje, bo kiepsko to idzie.
Teraz zainstalowałem sobie XRM i gram od nowa, zobaczę może tutaj będzie lepiej.
Gigabyte GA-Z68X-UD3-B3 - Intel Core i5 2500K 3.3 GHz - Gigabyte GeForce 970 - Corsair DDR3 2x4096MB 1600MHz - OCZ Vertex3 VTX3-25SAT3-60G

User avatar
Sorkvild
Posts: 2783
Joined: Thu, 8. Jun 06, 14:07
x3tc

Post by Sorkvild » Sun, 10. Feb 13, 23:58

XRM nie zmienia niczego w akcjach. Gram od pocztaku z tym modem, korporacje stoja w miejscu, ew. raz co kilkanascie godzin jest jakas zmiana.
Elite Dangerous| I survived the Dragon Incident ... then I took an arrow to the knee
We want the Boron back!

bufi
Posts: 1313
Joined: Thu, 4. Dec 03, 00:49
xr

Post by bufi » Mon, 11. Feb 13, 18:00

No ja z korporacjami też dałem sobie spokój. Za słaba płynność jest na tych indexach. Tylko do testów kupiłem po jednej akcji do obserwacji.

Wpływ na ceny może chyba tylko mieć jakaś Globalna Wojna wywołana przez gracza ;)

P.

Kajdorf
Posts: 278
Joined: Thu, 27. May 04, 18:54
x4

Post by Kajdorf » Sun, 18. Aug 13, 00:43

Po wyjściu patcha 3.0 mam dziwny błąd. Zaznaczam że gram od nowa i po reinstalu. Nie mogę odblokować giełd borońskich i argońskich. Przy Boronach wymagana jest ranga Handlarz, obecnie posiadam "magnata". Miałem na wcześniejszej wersji też z tym problem ale trochę polatałem, zdobyłem wyższą range i się odblokowała. Za to pełnym zaskoczeniem jest sytuacja u Argonów, tam potrzeba wybudować stacje do odblokowania. obecnie w sektorach argońskich ok 100 fabryk. połączone w dwa kompleksy. Kombinowałem nawet z pojedynczymi fabrykami i nic. Do niczego to mi nie potrzebne, bo nie zamierzam handlować ale denerwuje mnie to.
Gigabyte GA-Z68X-UD3-B3 - Intel Core i5 2500K 3.3 GHz - Gigabyte GeForce 970 - Corsair DDR3 2x4096MB 1600MHz - OCZ Vertex3 VTX3-25SAT3-60G

bufi
Posts: 1313
Joined: Thu, 4. Dec 03, 00:49
xr

Post by bufi » Sun, 18. Aug 13, 07:48

Skocz do Argon Prime i po prostu wybierz Giełde jako cel. Powinna sie odblokować.

P.

Kajdorf
Posts: 278
Joined: Thu, 27. May 04, 18:54
x4

Post by Kajdorf » Sun, 18. Aug 13, 11:50

O, dzięki bufi. Odblokowało mi wszystkie brakujące. Fakt. wystarczyło wziąć stację na target i zadokować. Zawsze od razu dokowałem. :P
Gigabyte GA-Z68X-UD3-B3 - Intel Core i5 2500K 3.3 GHz - Gigabyte GeForce 970 - Corsair DDR3 2x4096MB 1600MHz - OCZ Vertex3 VTX3-25SAT3-60G

bufi
Posts: 1313
Joined: Thu, 4. Dec 03, 00:49
xr

Post by bufi » Sun, 18. Aug 13, 12:09

Nawet dokować nie trzeba. Wystarczy, afaik być w sektorze z giełdą i wziąć ją na cel. To wszystko. Tak to działa, tak jest to zrobione.

P.

Andrzej@1
Posts: 3
Joined: Sat, 23. Feb 13, 01:06
x3ap

Post by Andrzej@1 » Sun, 20. Sep 15, 23:20

w Scenariuszu terran Commander co trzeba zrobić aby uaktywnić tą giełde najbliżej Marsa jakaś lokalizacja giełady oraz to sam w Argon Peacekeeper najbliżej sektora startowego.

Post Reply

Return to “Polskie / Polish X-Forum”