EnglishGermanFrenchRussianPolishItalianSpanish
Log inRegister
 
Turrets/Lasers Don't Fire in X3:AP?!
Post new topic Reply to topic
View previous topic :: View next topic
Author Message
MTCason





Joined: 27 Oct 2003
Posts: 30 on topic

Thank you for registering your game
PostPosted: Tue, 10. Jan 12, 02:53    Post subject: Turrets/Lasers Don't Fire in X3:AP?! Reply with quote Print

I hate to sound daft, here, but how do I get my turrets/lasers to fire in X3:AP? I notice the flight school wants me to shoot a crate ... but I can't because I have no weapons installed on the ship, at first. When I go to Argon Prime and buy something (I tried both a mining laser and the other turret/laser weapon they had there, unfortunately I cannot remember the name), and neither worked. Yes, I realize a mining laser should probably be used on an asteroid, so I tried that as well. In fact, that's all I was really interested in doing: mining. But I can't. The game controls say the left mouse button or the right control key on my keyboard should make my weapons fire ... but it doesn't! I made sure the weapon installed properly on my ship, but still no dice and I can't understand why. Any help would be greatly appreciated! And again, sorry if this sounds like a complete neophyte question, but I am at my wits' end and could think of no more informed and expert community to turn to than here on the X-forums!

Back to top
View user's profile Send private message
WeriTis





Joined: 16 Mar 2011
Posts: 405 on topic

Thank you for registering your game
PostPosted: Tue, 10. Jan 12, 03:07    Post subject: Reply with quote Print

What ship are you using? If you are in a Mercury, you only have a turret. Press F1 to get to turret view.


_________________
"An open mind is like a fortress with its gate unbarred and unguarded."

dzhedzho wrote:

Trade - insults with other community members, or tips how to improve performance
Fight - with steam for refund, or the overwhelming feeling of hopelessness
Build - your patience and knowledge of xml save editing.
Think - before you preorder next time
Back to top
View user's profile Send private message
A5PECT





Joined: 03 Sep 2006
Posts: 4348 on topic

Thank you for registering your game
PostPosted: Tue, 10. Jan 12, 04:51    Post subject: Reply with quote Print

In order to get turrets to fire automatically, you must have Fight Command Software installed on your ship. Then go into your ship's command console (shift+c) and, select the turret you want to activate, then select the command you want to run on it. They're pretty self-explanatory, but you can highlight a command and press the 'i' key to get a short description of each one.

But turret commands are only designed for combat (i.e. if you want to protect your ship or destroy others). If you want to mine then you have to do what WeriTis said.

Back to top
View user's profile Send private message
merrowind





Joined: 31 Mar 2009
Posts: 12 on topic
Location: Latvia
Thank you for registering your game
PostPosted: Fri, 20. Jan 12, 21:13    Post subject: Reply with quote Print

Add me to the list - I`m unable to get any type of ship cannons to shoot, be it auto or manual mode. They just don`t shoot...
Tried on M3s, M2s class, Terran and Argon.

OS: Win7
Game type: STEAM
Note:
Using X3:AP Bonus pack
Using MOD manager and Cycrows Cheat mod v1.6 (AP compatible)


_________________
Don`t blame the player if you can`t play the game.
Back to top
View user's profile Send private message
AquaSheep





Joined: 10 Jan 2006
Posts: 1 on topic

Thank you for registering your game
PostPosted: Fri, 20. Jan 12, 21:23    Post subject: Reply with quote Print

I had the same problem at first. It was caused by having the X-Tended mod for Terran Conflict installed. Removing the mod and reinstalling TC fixed it.

Hope this helps.

Back to top
View user's profile Send private message
merrowind





Joined: 31 Mar 2009
Posts: 12 on topic
Location: Latvia
Thank you for registering your game
PostPosted: Fri, 20. Jan 12, 21:30    Post subject: Reply with quote Print

AquaSheep wrote:
I had the same problem at first. It was caused by having the X-Tended mod for Terran Conflict installed. Removing the mod and reinstalling TC fixed it.

Hope this helps.

Much appreciated.
I can confirm, that X-Tended mod for X3:TC is incompatible with X3:AP and causes a lot of issues.

Solution: uninstall the X-Tended mod, and that will solve many, if not all of the issues with X3:AP

Some of them involve incorrect view/camera positioning, turrets not firing...


_________________
Don`t blame the player if you can`t play the game.
Back to top
View user's profile Send private message
Gazz
Moderator (Script&Mod)
Moderator (Script&Mod)



Joined: 13 Jan 2006
Posts: 12408 on topic
Location: Bavaria
Thank you for registering your game
PostPosted: Fri, 20. Jan 12, 21:42    Post subject: Reply with quote Print

Every TC mod that isn't expressly stated to be compatible, can be considered incompatible to AP.


_________________
My complete script download page. . . . . . Xai-Corp MSCI List is scripter's friend. I AM THE LAW!
There is no sense crying over every mistake. You just keep on trying till you run out of cake.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic Reply to topic
 
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum
Control Panel
Login Data
The time now is Wed, 22. Oct 14, 03:32

All times are GMT + 2 Hours


Board Security

Copyright © EGOSOFT 1989-2009
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Template created by Avatar & BurnIt!
Debug: page generation = 0.14907 seconds, sql queries = 42