EnglishGermanFrenchRussianPolishItalianSpanish
Log inRegister
 
Albion Prelude + TrackIR5, jumpy screens
Post new topic Reply to topic
View previous topic :: View next topic
Author Message
donik





Joined: 11 Oct 2011
Posts: 1 on topic

Thank you for registering your game
PostPosted: Sat, 17. Dec 11, 18:21    Post subject: Albion Prelude + TrackIR5, jumpy screens Reply with quote Print

Decided this morning I was going to try out the TIR support that you guys so graciously added to the game. It has made the overall experience 100% more immersive, for sure!
I noticed though that while docked at a station if I bring up, say, the Trade menu and mouse over the items listed, the entire background of the game (docked in station) twitches every time i mouse over a new item. It doesn't do it when in space, looking at the sector map. And it doesn't do it using the menu's from the bar on the left. It seems to be isolated to docked in station. It's enough to make me go cross eyed/get a headache. Neutral

It does not do this with TrackIR disabled.

I have TrackIR 5 and the latest software from the TIR website, was wondering if anyone else experienced this and just wanted to give a heads up.

System specs:
AMD PII 970
AMD HD 6970 with 11.12 drivers
16GB RAM
W7 x64 Home Premium

Back to top
View user's profile Send private message
Nate--IRL--





Joined: 15 Jul 2005
Posts: 17 on topic

Thank you for registering your game
PostPosted: Fri, 23. Dec 11, 23:07    Post subject: Re: Albion Prelude + TrackIR5, jumpy screens Reply with quote Print

donik wrote:
Decided this morning I was going to try out the TIR support that you guys so graciously added to the game. It has made the overall experience 100% more immersive, for sure!
I noticed though that while docked at a station if I bring up, say, the Trade menu and mouse over the items listed, the entire background of the game (docked in station) twitches every time i mouse over a new item. It doesn't do it when in space, looking at the sector map. And it doesn't do it using the menu's from the bar on the left. It seems to be isolated to docked in station. It's enough to make me go cross eyed/get a headache. Neutral

It does not do this with TrackIR disabled.


Also when toggling Classic Flight mode - the view centre will quickly twitch back to the default centre and then back to the TIR point I was looking at. It is very disconcerting.

Nate

Back to top
View user's profile Send private message
Joubarbe





Joined: 31 Oct 2006
Posts: 933 on topic
Location: France
Thank you for registering your game
PostPosted: Mon, 23. Jan 12, 23:30    Post subject: Reply with quote Print

A little bump for that because the last patch didn't help. It'd also be great to have the TrackIR in X3:TC...

EDIT : A short way to solve the problem for now is to hit the F9 key when you dock to deactivate the device.

Back to top
View user's profile Send private message
Vistar





Joined: 11 Dec 2003
Posts: 28 on topic
Location: CC, TX
Thank you for registering your game
PostPosted: Thu, 26. Jan 12, 17:06    Post subject: Reply with quote Print

I don't use classic flight but with the station menus I just use my stick controls (hat to navigate, fire to select and set button 2 to cancel) and it works fine - no screen jitters. Otherwise pause the TIR until (if) they patch it.

Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic Reply to topic
 
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum
Control Panel
Login Data
The time now is Wed, 17. Sep 14, 05:28

All times are GMT + 2 Hours


Board Security

Copyright © EGOSOFT 1989-2009
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Template created by Avatar & BurnIt!
Debug: page generation = 0.12384 seconds, sql queries = 30