[Script] Logain Industries Freight Distribution Network Lite (FDNL) v1 28/06/2010

The place to discuss scripting and game modifications for X³: Terran Conflict and X³: Albion Prelude.

Moderators: Moderators for English X Forum, Scripting / Modding Moderators

Logain Abler
Posts: 2254
Joined: Mon, 31. Oct 05, 09:44
x4

[Script] Logain Industries Freight Distribution Network Lite (FDNL) v1 28/06/2010

Post by Logain Abler » Mon, 28. Jun 10, 21:35

Logain Industries Freight Distribution Network Lite (FDNL) v1


Introduction:
FDNL is a stripped down script only version of FDN.
This is a replacement for anyone who does not require full FDN or someone looking for a replacement to Complex Hubs or fleets or TS's.


Limitations:
Only works within the local sector and requires a Advance Satellite
Does not work with Complex Hubs
Both Product & Resource Factories need to be running FDNL
Factories will try and maintain 2 * required resources, it requests the full amount taking into account its own stock level. However if a supply request is missed due to shortages the Factory will not request the resource again until just prior to the next complete cycle.


Pro's over FDN:
Simpler to use / fire & forget
Less CPU intensive
Not a mod so no compatibility issue
Ideal for self contain production within a local sector


Con's over FDN:
No advance feature
No centralised storage & distribution
Only works in local sector
Does not work with Complex Hubs
Does not work with PM or SSDN


FDN Disclaimer:
If used with FDN, FDN & FDNL should not be run on the same factory. It will work but just duplicate running tasks


Usage:
Assign Hotkey to open FDN Lite Menu (also uses Cycrow's Hotkay Manager)
Select Factories as listed under available Sectors
FDNL active factories will show as green

Simples!


Current Version:
v1 - 28/06/2010


Download Link:
Thanks to StormMagi


Installing script files:
Use Plugin Manager by Cycrow link to install the script .spk file
Or:
Manually install files from the script.zip. This link contains a guide for installing script files manually.
Great guide also by Cycrow link


Resource Info:
Script uses file 9917-L044 for text strings.


Disclaimer: This scripts is free to be reused in your scripts/mods as long as you say thankyou in your topic.


LA
Last edited by Logain Abler on Mon, 25. Apr 11, 14:30, edited 19 times in total.

Logain Abler
Posts: 2254
Joined: Mon, 31. Oct 05, 09:44
x4

Post by Logain Abler » Mon, 28. Jun 10, 22:39

v1 Released

LA

Edit: Hopefully bug free as it's simples, but knocked up in 90 mins.

Edit 2: Link back in 5

Edit 3: Link back online

Logain Abler
Posts: 2254
Joined: Mon, 31. Oct 05, 09:44
x4

Post by Logain Abler » Tue, 29. Jun 10, 09:07

I won’t be adding a wealth of features to FDNL but I will look at adding:
Compatibility with Cycrows Community Plugin Configuration
Ability to define the required resource multiplier
Work with Complex Hubs


LA

creidiki
Posts: 472
Joined: Thu, 15. Apr 04, 16:58
xr

Post by creidiki » Tue, 29. Jun 10, 13:36

This is pretty interesting.

Bit of a shame it don't work with PM :)
I am not as think as you drunk I am.

Logain Abler
Posts: 2254
Joined: Mon, 31. Oct 05, 09:44
x4

Post by Logain Abler » Tue, 29. Jun 10, 14:39

creidiki wrote:This is pretty interesting.

Bit of a shame it don't work with PM :)
PM is a whole different ball game, FDNL is fire & forget, where as FDN is designed to work with PM and visa versa.

LA

creidiki
Posts: 472
Joined: Thu, 15. Apr 04, 16:58
xr

Post by creidiki » Tue, 29. Jun 10, 21:42

Mmm. No argument there, just sayin'.

You might also want to add another advantage: doesn't need a mod (if I understand right), so its rather more easily compatible :)
I am not as think as you drunk I am.

Logain Abler
Posts: 2254
Joined: Mon, 31. Oct 05, 09:44
x4

Post by Logain Abler » Tue, 29. Jun 10, 21:55

creidiki wrote:Mmm. No argument there, just sayin'.

You might also want to add another advantage: doesn't need a mod (if I understand right), so its rather more easily compatible :)
Already stated in the OP :)

This is basically what FDN started out as but with a lot of lessons learnt.
Now just tweaking the supply ware logic and adding Community Plugin Manager for next release.

Not sure if I'll bother with a resource multiplier as all it does is give a buffer for an unbalanced production stream. Still in two minds.

I may also move FDN, PM & SSDN away from AL plug-ins and onto Community Plugin Manager & Hotkey Manager.

LA

DudeRasta
Posts: 4
Joined: Mon, 19. Jul 04, 06:40
x3tc

Post by DudeRasta » Sun, 25. Jul 10, 18:17

The DL link is dead???

Logain Abler
Posts: 2254
Joined: Mon, 31. Oct 05, 09:44
x4

Post by Logain Abler » Sun, 25. Jul 10, 18:19

DudeRasta wrote:The DL link is dead???
Will check now, give me 5#


Edit:

Looks like all my files have been removed from the ftp server.......

LA

DudeRasta
Posts: 4
Joined: Mon, 19. Jul 04, 06:40
x3tc

Post by DudeRasta » Sun, 25. Jul 10, 18:27

yep I checked the FDN links too all 404'd

Logain Abler
Posts: 2254
Joined: Mon, 31. Oct 05, 09:44
x4

Post by Logain Abler » Sun, 25. Jul 10, 18:29

Don't know what's happened but I've upload FDNL so the link now works.

LA

DudeRasta
Posts: 4
Joined: Mon, 19. Jul 04, 06:40
x3tc

Post by DudeRasta » Sun, 25. Jul 10, 18:31

Thanks!

unknown1000u2
Posts: 11
Joined: Thu, 24. Sep 09, 00:22
x3tc

Fdnl

Post by unknown1000u2 » Mon, 29. Nov 10, 04:08

How do I turn this on? I looked under both the ship and station orders and it doesn't appear. I looked under AL because FDN says to activate it there but it doesn't show as an option, yet the plug in manager says it's loaded. What am I doing wrong? CLS shows, but yours sounds easier to use.

Logain Abler
Posts: 2254
Joined: Mon, 31. Oct 05, 09:44
x4

Re: Fdnl

Post by Logain Abler » Mon, 29. Nov 10, 20:42

unknown1000u2 wrote:How do I turn this on? I looked under both the ship and station orders and it doesn't appear. I looked under AL because FDN says to activate it there but it doesn't show as an option, yet the plug in manager says it's loaded. What am I doing wrong? CLS shows, but yours sounds easier to use.
As per the OP.
Assign hotkey to open FDNL menu and enable stations from there.

LA

Feloidea
Posts: 309
Joined: Sat, 25. Apr 09, 11:06
x3tc

Post by Feloidea » Sun, 5. Jun 11, 14:08

Question, does it work with the Headquarter?

Post Reply

Return to “X³: Terran Conflict / Albion Prelude - Scripts and Modding”