X3 TC: Komplexy - rady a tipy

Moderator: DJ Die

Mira CZ
Posts: 763
Joined: Sun, 5. Jul 09, 10:05

Post by Mira CZ » Sun, 26. Sep 10, 10:29

ja stavim jeden na IBL v Cho`s defeat

User avatar
Rosta
Posts: 526
Joined: Fri, 8. May 09, 15:39

Post by Rosta » Sun, 26. Sep 10, 15:24

tak abych pravdu rekl tak zatim komplexy maji utrum :) setrim si na m2 a mozna ze potom 2. koupim ale to uz nevim, uvidm takze komlexy budu stavet nejspis az po pribehu
Seasonic 500W, MSI Z77A-G45, Intel Core i5 3570K 3,40 GHz, 8 GB Dimm DDR 3 1600 MHz, NVidia GeForce GTX 560

willypokorny
Posts: 606
Joined: Fri, 28. Aug 09, 09:27

Post by willypokorny » Mon, 27. Sep 10, 19:50

tak se snažím postavit komplex na space fuel v danna's chance, vyberu si z nákladního prostoru complex construction kit, dám build, otevře se mi mapa sektoru, s vědovím že jsem v dosahu všech továren, ale stejně se mi nezobrazí na výběru žádná. neví někdo co s tim je? :evil:

Mira CZ
Posts: 763
Joined: Sun, 5. Jul 09, 10:05

Post by Mira CZ » Mon, 27. Sep 10, 20:53

no takhle jak si to napsal,tam nemas zadnou postavenou tovarnu.
komplex construction kit je na spojovani tovaren do komlexu.
podle mne nejdriv musis vybrat tovarnu na space fuel a pak alespon jeste 1 jakoukoliv tovarnu.
TEPRVE POTOM muzes pouzit komplex construction kit.

User avatar
Rosta
Posts: 526
Joined: Fri, 8. May 09, 15:39

Post by Rosta » Mon, 27. Sep 10, 21:45

no tak jen napisu ze jsme to spolu s pokym resili prez icq a poradil jsem mu reinstal a uz mu vsechno funguje jak ma no a rozhodl jsem se teda ze si postavim spis komplex nez abych si kupoval nejakou m2 vim ze bude na space fuel jen nevim ktery sektor je lepsi co se tyce asteroidu jestli split fire nebo dana's chance
Seasonic 500W, MSI Z77A-G45, Intel Core i5 3570K 3,40 GHz, 8 GB Dimm DDR 3 1600 MHz, NVidia GeForce GTX 560

User avatar
Rosta
Posts: 526
Joined: Fri, 8. May 09, 15:39

Post by Rosta » Tue, 28. Sep 10, 19:23

takze ted jsem tak rozmyslel a napadlo ze nejlepsi sektor je zatim Savage Spur na ten komplex, ale taky me napadla otazka stim spojena a to jelikoz pres nej nelitaji lode protoze je na okraji a tim padem budou litat lode do meho komplexu? zatim jsem oskenoval par asteroidu a dalsi se mi zatim nechce kvuli tomu abych potom nezjistil ze tam nikdo nebude litat
Seasonic 500W, MSI Z77A-G45, Intel Core i5 3570K 3,40 GHz, 8 GB Dimm DDR 3 1600 MHz, NVidia GeForce GTX 560

Mira CZ
Posts: 763
Joined: Sun, 5. Jul 09, 10:05

Post by Mira CZ » Sat, 9. Oct 10, 14:00

tak mam porad ten stejnej problem,uz jsem to tu nekde psal,ale nikdo nereagoval.
mam jeden komplex v sektoru Menelaus Frontier,ale kdyz k nemu chci pridat dalsi stanici,tak se mi cely rozpadne na jednotlive tovarny.v ostatnich sektorech stavim normalne bez problemu dal
nevi nekdo cim to muze byt a jak to zpravit?
a nez se najde nekdo moc akuratni,chci tam pridat stanici protoze uz je uplne samostatnej a ma velke prebytky polotovaru. tak jsem tam chtel pridat tovarny na konecne produkty.
predem diky za pomoc ci odpoved

User avatar
vlasticz
Posts: 248
Joined: Sun, 23. Nov 03, 00:35

Post by vlasticz » Sat, 9. Oct 10, 16:45

Mira CZ wrote:tak mam porad ten stejnej problem,uz jsem to tu nekde psal,ale nikdo nereagoval.
mam jeden komplex v sektoru Menelaus Frontier,ale kdyz k nemu chci pridat dalsi stanici,tak se mi cely rozpadne na jednotlive tovarny.v ostatnich sektorech stavim normalne bez problemu dal
nevi nekdo cim to muze byt a jak to zpravit?
a nez se najde nekdo moc akuratni,chci tam pridat stanici protoze uz je uplne samostatnej a ma velke prebytky polotovaru. tak jsem tam chtel pridat tovarny na konecne produkty.
predem diky za pomoc ci odpoved
kolik tam máš stanic? nevím jak v TC ale v X3R byl maximální počet sta nic připojitelných k hubu, ale to jsi pak jen nemohl tu stanici připojit

A jak se to stane, když ji postavíš, tak ok a když ji pak chceš připojit ke zbytku, tak se to jakože připojí (ty kamery rotující kolem TL a stanice) a pak je najednou spousta fabrik místo komplexu?

Mira CZ
Posts: 763
Joined: Sun, 5. Jul 09, 10:05

Post by Mira CZ » Sat, 9. Oct 10, 19:04

presne tak,stanici postavim,dam pripojit,bezi filmecek a sup,kazda stanice je samostatne. mam jich tam tak max 40 vic ne

willypokorny
Posts: 606
Joined: Fri, 28. Aug 09, 09:27

Post by willypokorny » Sat, 9. Oct 10, 21:44

tak to nevím, můžeš zkusit reinstal, jinak já se zatím nějak ke komplexu moc nedostal :)

User avatar
Rosta
Posts: 526
Joined: Fri, 8. May 09, 15:39

Post by Rosta » Sun, 10. Oct 10, 15:30

hm.. no ja mam v komplexu v ore belt 48 stanic, tak to bude opravdu bug...takze jak psal poky zkus reinstal
Seasonic 500W, MSI Z77A-G45, Intel Core i5 3570K 3,40 GHz, 8 GB Dimm DDR 3 1600 MHz, NVidia GeForce GTX 560

User avatar
Rosta
Posts: 526
Joined: Fri, 8. May 09, 15:39

Post by Rosta » Tue, 30. Nov 10, 14:16

ted jsem procital trochu starsi prispevky, procital jsem si to uz driv ale ted jsem si jaksi vsiml od arbouriuse a chci se zeptat to jako kdyz dam do sektoru druzici tak muzu stavet uz pouze na mape sektoru? ptam se proto ze nemam nejak extremne vykonnou grafiku a kdybych chtel pokracovat v upgradu komplexu na strely firefly v ore belt tak by se mi to hodilo protoze uz nemam nejak moc fps

EDIT: a to musim potom tim K zamerit komplex, ne? ptam se proto ze jsem to jeste nikdy nedelal, vsechno jsme zatim stavel s primym pohledem na komplex
Seasonic 500W, MSI Z77A-G45, Intel Core i5 3570K 3,40 GHz, 8 GB Dimm DDR 3 1600 MHz, NVidia GeForce GTX 560

willypokorny
Posts: 606
Joined: Fri, 28. Aug 09, 09:27

Post by willypokorny » Mon, 6. Dec 10, 16:40

jo ja takhle stavim vzdycky... jen u hodně detailnich stanic to obcas neni moc presny. jinak sem dostavel komplex v brennans triumph na space fuel a ted stavim na space fuel a space weed v nopileos memorial

Oslik
Posts: 112
Joined: Tue, 5. Sep 06, 22:49

Komplex/Stanice-Záákaz Vstupu Vlastním UT

Post by Oslik » Sat, 8. Jan 11, 17:47

Měl bych dotaz, co patří nejspíš sem :

Lze nějak zakázat vlastním UT přístup do vlastního komplexu ? Prolezl jsem menu komplexu křížem krážem a nic takového jsem tam nenašel. Přitom bych přísahal, že tam někde ta možnost vyla - když jsem to hrál před dlouhou dobou. Netiším, zda tu možnost nepřidal nějaký script, pokud ano, netuším jaký :(.

Zkrátka bych chtěl svým UT zatrhnout do svého konkrétního komplexu (případně komplexů, stanice/stanic). Tušíte někdo, zda toho dosáhnout, případně jak ?

Oslik
Posts: 112
Joined: Tue, 5. Sep 06, 22:49

Post by Oslik » Sat, 8. Jan 11, 17:55

Jinak koukam, že se tu často objevuje téma jak se peklíte se stavbou komplexů. Na to je jednoduchý recept : plně geniální script - Factory Complex Constructor, na konec hodím link.
Na první pohled vypadá hodně složitě, chce to pořádně pročíst přiložený pdf návod, nastavit si konfig, ideálně podle něj a pak to zkoušet, dokud nezískáte trochu cviku.
Chvilku mi trvalo se s tím naučit intuitivně zacházet, ale teď už na FCC nedám dopustit a stavím komplexy jedině s tímto scriptem.
Umožňuje jak přesné umístění stanice na zvolené místo (jednou z možností je i umístění stanice dle souřadnic), tak skvělou možnost editace stanice, resp. její polohy.
Všechny komplexy pak vypadají nejen pěkně na pohled, ale jsou přehledně konstruované a zabírají v sektoru mnohem méně místa.

Tady je odkaz:

http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=219504

Post Reply

Return to “Česky / Czech X-Forum”