EnglishGermanFrenchRussianPolishItalianSpanish
Log inRegister
 
Xadrian: Factory Complex Calculator for X3TC and X3AP
Post new topic Reply to topic Goto page Previous  1, 2, 3 ... 14, 15, 16, 17  Next
View previous topic :: View next topic
Author Message
flobz_uk





Joined: 29 Oct 2011
Posts: 1 on topic

Thank you for registering your game
PostPosted: Wed, 16. Apr 14, 18:24    Post subject: Reply with quote Print

Hello would it be possible to get this onto Android? could this would be good to use on my tablet while playing game??

thanks great app

flobz

Back to top
View user's profile Send private message
TTD





Joined: 06 Jul 2008
Posts: 10894 on topic
Location: Wiltshire,UK
Thank you for registering your game
PostPosted: Wed, 16. Apr 14, 19:13    Post subject: Reply with quote Print

Code:
Choose your platform:

 Windows (Installer)
 Windows (ZIP)
 Unix / Linux
 Mac OS X
Xadrian is written in Java and needs at least the Java SE 6 Runtime Environment.


these are the current options available at this moment in time...

http://kayahr.github.io/xadrian/
or see sig.

No idea if he will work on an Android version.
But yes,it would be useful to have on either a second monitor(like I do) or run in the background and use Alt/Tab to check, if using a single monitor, as I used to.


_________________
Not My Sites...
TCplots-AP
Customize your start
XDownloads (a Mod Library)
Xadrian'sComplexCalc
REBIRTH HELP
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
NewColours





Joined: 18 Nov 2013

Location: Dunstable

PostPosted: Fri, 23. May 14, 01:34    Post subject: Reply with quote Print

Is there data available for XRM? (http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=304158)

I love this tool but I am starting a game with XRM and I want to be able to calculate complexes for the new areas!

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website AIM Address
ancienthighway





Joined: 24 Apr 2007
Posts: 1662 on topic

Thank you for registering your game
PostPosted: Fri, 23. May 14, 02:25    Post subject: Reply with quote Print

According to this link, you can mod the data files to include XRM data.

Back to top
View user's profile Send private message
NewColours





Joined: 18 Nov 2013

Location: Dunstable

PostPosted: Fri, 23. May 14, 05:32    Post subject: Reply with quote Print

Yeah, I've seen that, but that means I have to find all the data or figure out how to export it, I thought being as both the mod and this tool have been out a long time someone may have done this already

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website AIM Address
Browser_ice





Joined: 05 Feb 2006
Posts: 190 on topic

Thank you for registering your game
PostPosted: Mon, 29. Sep 14, 02:19    Post subject: Xadrian in French ? Reply with quote Print

Hi, I need Xadrian in French. My game is in French, my X3 Models viewer can be swtich into French but not Xadrian. It is a bit a pain trying to find which English station matches what I see in French in the other 2 tools.

It says in Xadrian I can use the system language but it does not work. My Win-7 is already in French but Xadrian just stays in English.

How can I have Xadrian switch in French ?


_________________
Steam X-Superbox, playing XR
WIndows-7
Intel I5
16Gb Memory
Nvgidia GT 960
Back to top
View user's profile Send private message
GlassDeviant





Joined: 04 Nov 2012
Posts: 234 on topic

Thank you for registering your game
PostPosted: Wed, 22. Apr 15, 19:15    Post subject: Reply with quote Print

Having a bit of a problem with a complex that I planned out in Xadrian 1.5.1. It seems that I am always running out of certain items, usually (iirc) food items such as Meatsteak Cahoonas, Nostrop oil, etc.

When I planned the complex in Xadrian, I made sure that every intermediate good was produced in surplus by including things like a spare Cattle Ranch M when all I really needed was the 9 Cahoona Bakery L and 9 Cattle Ranch L.

When I built the complex, I stuffed it with massive amounts of ECells to jumpstart production, but after several hours noticed severe lacks of food items, so I then started stuffing the complex with bought-up food items. And yet, that was not enough, as those food items should never have run out once being stocked up. I made sure the CLS/CAG traders were not allowed to sell intermediate products unless there was a huge surplus (over 80% stockpiled).

Still, the complex runs out.

These issues arise around the production of items that have greater than 1h cycle times, which begs the question, does Xadrian correctly calculate intermediate requirements on factories/forges with cycle times greater than 1h? Is there a way to change Xadrian's calculation time period to something like 4h or 12h so that I can check the production statistics (which now display Produced, Needed and Surplus as zero for each of these >1h cycle time forges)? Right now I only get the option of per hour or per minute.

TIA


_________________
bibo ergo sum
Back to top
View user's profile Send private message
TTD





Joined: 06 Jul 2008
Posts: 10894 on topic
Location: Wiltshire,UK
Thank you for registering your game
PostPosted: Thu, 23. Apr 15, 11:56    Post subject: Reply with quote Print

when using this calc,which is imo the best for ease of use and additional utilities, I tend to make all my stations with as large as available,ss that I am always rounding up.

What may start off as 10 station complex in Xadrian, often ends up being 5 or more stations bigger


_________________
Not My Sites...
TCplots-AP
Customize your start
XDownloads (a Mod Library)
Xadrian'sComplexCalc
REBIRTH HELP
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
ancienthighway





Joined: 24 Apr 2007
Posts: 1662 on topic

Thank you for registering your game
PostPosted: Thu, 23. Apr 15, 16:14    Post subject: Reply with quote Print

Unless you overproduce intermediate products, it's not uncommon for production to stutter a bit due to the different production cycles.

The biggest problem is, while looking at the list of your stations, determining which stations have real problems and which are stuttering. This can be resolved by having an automated trader bring in a small surplus of resources and intermediate products on a recurring basis. Another way to solve it is for future complexes, build separate complexes for food and end product.

Back to top
View user's profile Send private message
GlassDeviant





Joined: 04 Nov 2012
Posts: 234 on topic

Thank you for registering your game
PostPosted: Fri, 24. Apr 15, 13:50    Post subject: Reply with quote Print

As I said, I have the intermediate surpluses, they are built into the complex. Every intermediate product is built in excess of the need.

I also have 5 Mistral CAG (had 6, one died) and 5 Mistral Super Freighter ST/LT/UT traders set to buy intermediate goods that are in deficit (under 20%), sell intermediate goods that are surplus (over 80%), and sell end products, all home based to the complex. I may add more CAGs as I have just trained up another half dozen Logisticians and they are more than I need for my Silicon and Ore mines "east" of Legends Home.

Eventually (as in last night) I spent several hours just stocking every intermediate product to over 60% of capacity (quite a bit more than a small surplus) and letting things settle, which appears to have done the job but I am going to keep an eye on it for a few days.

Still, it would be nice to be able to switch Xadrian to a 4 hour or 12 hour production mode. I would attempt it myself but Java gives me seizures.


_________________
bibo ergo sum
Back to top
View user's profile Send private message
GlassDeviant





Joined: 04 Nov 2012
Posts: 234 on topic

Thank you for registering your game
PostPosted: Fri, 24. Apr 15, 18:01    Post subject: Reply with quote Print

Well the intermediate products are hammering me again.

Here's a couple of screen shots that I found curious:

http://home.cogeco.ca/~glassdeviant/xadrian_stats.jpg

http://home.cogeco.ca/~glassdeviant/complex_settings.jpg

The in-game complex info page shows a deficit in production of ECells, BoFu, Majaglit, Meatsteak Cahoonas, Nostrop Oil, Ore, Rastar Oil and Soja Husk while Xadrian says everything is just fine.


_________________
bibo ergo sum
Back to top
View user's profile Send private message
ancienthighway





Joined: 24 Apr 2007
Posts: 1662 on topic

Thank you for registering your game
PostPosted: Sat, 25. Apr 15, 07:33    Post subject: Reply with quote Print

Try plugging the stations you have built into the Online Complex Calculator. You should come up with roughly the same thing as Xadrian or you may find that what you built is different from what you planned. You could do the same thing in Xadrian if you prefer, a new complex with stations built rather than planned.

Back to top
View user's profile Send private message
Graaf



MEDALMEDAL

Joined: 09 Jan 2004
Posts: 3604 on topic
Location: Riding that SQUASH-mine.
Thank you for registering your game
PostPosted: Sat, 25. Apr 15, 10:43    Post subject: Reply with quote Print

I'm wondering what is eating all those Majaglit, considering that only the satellite factory uses them. And without an economic makeover 1 M-sized Jewellery usually produces enough to support 2 fabs.


_________________
Trade, Fight, Build, Think. There is no Walk.

FAQ.
Acronyms
Back to top
View user's profile Send private message
TTD





Joined: 06 Jul 2008
Posts: 10894 on topic
Location: Wiltshire,UK
Thank you for registering your game
PostPosted: Sun, 26. Apr 15, 01:18    Post subject: Reply with quote Print

...just a thought...have you stopped npc trading?


_________________
Not My Sites...
TCplots-AP
Customize your start
XDownloads (a Mod Library)
Xadrian'sComplexCalc
REBIRTH HELP
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
kgkosio





Joined: 08 Feb 2004
Posts: 596 on topic

Thank you for registering your game
PostPosted: Sun, 26. Apr 15, 02:37    Post subject: Reply with quote Print

Stop the selling of intermediate products. A Minstral freighter can deplete a resource in a single load.


_________________
Fan of the save game manager by badger
Best Steam DiD death: Fly into a TL repeatatly while repairing it
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic Reply to topic Goto page Previous  1, 2, 3 ... 14, 15, 16, 17  Next
 
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum
Control Panel
Login Data
The time now is Sun, 22. Oct 17, 08:34

All times are GMT + 2 Hours


Board Security

Copyright © EGOSOFT 1989-2017
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Template created by Avatar & BurnIt!
Debug: page generation = 0.38444 seconds, sql queries = 29