Xadrian: Factory Complex Calculator for X3TC and X3AP

General discussions about the games by Egosoft including X-BTF, XT, X², X³: Reunion, X³: Terran Conflict and X³: Albion Prelude.

Moderator: Moderators for English X Forum

Post Reply
User avatar
kayahr
Posts: 320
Joined: Sat, 12. Apr 08, 20:33

Xadrian: Factory Complex Calculator for X3TC and X3AP

Post by kayahr » Mon, 16. Mar 09, 00:54

Image
Image

Xadrian is a Factory Complex Calculator for X³: Terran Conflict and X³: Albion Prelude. It is a platform-independant Java Application which uses the native Look-and-Feel of the operating system and therefor is easy to understand and intuitive to use. But it requires at least an installed Java 6 runtime environment. Visit the website of Xadrian to learn more about it.

Image Last update: 2013/05/28
Image Current version: 1.5.1
Image Links: Website | Changelog | German thread
Image Follow Xadrian: Twitter | Google Plus


If you like Xadrian, please consider making a small donation to support my work on free software like this. Thank you!

Image

Image
Image

Image
Last edited by kayahr on Tue, 28. May 13, 18:36, edited 17 times in total.

GrahamAtome
Posts: 75
Joined: Wed, 24. Mar 04, 23:33

Post by GrahamAtome » Mon, 16. Mar 09, 01:39

Thank you, the online CC is offline looks like the domain has not been renewed

User avatar
musicalfruit
Posts: 96
Joined: Wed, 14. Jan 09, 15:54

Post by musicalfruit » Mon, 16. Mar 09, 16:46

GrahamAtome wrote:Thank you, the online CC is offline looks like the domain has not been renewed
They moved here http://grangegame.co.uk/x3tcocc.html

Great little app kayahr, love the fuction that adds the necessary base factories, and the nearest shipyard info :thumb_up:

NeverSnake
Posts: 4956
Joined: Thu, 9. Oct 03, 20:44

Post by NeverSnake » Mon, 16. Mar 09, 18:20

musicalfruit wrote:
GrahamAtome wrote:Thank you, the online CC is offline looks like the domain has not been renewed
They moved here http://grangegame.co.uk/x3tcocc.html
They moved from there, that's the old 1.7.0 version.


The complex calculator looks good, but you may want to rewrite the website. Not many mac and windows users will know what binaries and sources are or which one they want.
"There's an old story about the person who wished his computer were as easy to use as his telephone. That wish has come true, since I no longer know how to use my telephone" — Bjarne Stroustrup

xeon_1
Posts: 1423
Joined: Thu, 4. Dec 03, 18:16

Post by xeon_1 » Mon, 16. Mar 09, 18:51

Thank you.
I whas waiting for somehing like this for a while now.
Intel I7 920 D0 12GB DDR3
Radeon 4870x2 Creative audigy 2 zs
EVGA X58 SLI Classified E759 limited edition
3x WD Velociraptor 300gig in raid0
Areca 1222 with 8 F4EG 2TB in raid6
All watercooled.
http://kerbalspaceprogram.com/ getting to the mun

amtct
Posts: 1907
Joined: Thu, 13. Nov 08, 23:19

Post by amtct » Mon, 16. Mar 09, 18:54

Thank you :thumb_up:

I love the print option,now I can plan my factorys on paper :D

EphemeralDeception
Posts: 140
Joined: Mon, 24. Nov 08, 20:12

Post by EphemeralDeception » Mon, 16. Mar 09, 20:23

1st impression is at this application is very well written.

I am really impressed by the interactive universe/sector map that shows all 'roids etc. Super cool !!
Minds are like parachutes, they only function when they are open.

Wolf-R1
Posts: 378
Joined: Thu, 27. Jul 06, 04:30

Post by Wolf-R1 » Mon, 16. Mar 09, 20:57

Well done. How easy is it to change? I am not a beta tester for TC2.0 but I understand Terran factories are to be purchasable. :D

pelador
Posts: 1230
Joined: Wed, 6. Nov 02, 21:31

Post by pelador » Mon, 16. Mar 09, 21:12

This does look really useful.

The nearest shipyard for purchase and stock levels is a noticable useful additional feature.

Possible upgrade: Could it be possible to mark a factory as owned allready, thus removing it from the shopping list? This would allow improved planning for stages in how a complex may evolve.

User avatar
kayahr
Posts: 320
Joined: Sat, 12. Apr 08, 20:33

Post by kayahr » Mon, 16. Mar 09, 23:25

Wolf-R1 wrote:How easy is it to change? I am not a beta tester for TC2.0 but I understand Terran factories are to be purchasable. :D
Data is kept in XML files which can be auto-generated by a dump script inside the game. So when I got the update (which can take a while because I'm a poor Steam user...) and everything works as planned then I will be able to finish a new TC2.0 compatible Xadrian version in no time.
Kayahr
Image
Image

Image

User avatar
freddiel
Posts: 214
Joined: Sat, 24. Jan 04, 19:08

Post by freddiel » Tue, 17. Mar 09, 05:24

Great application kayahr, thank you.

It is amazing how so many people have worked so hard to make this game even more enjoyable by creating various applications, scripts and maps etc.

Once again, thank you for all you hard work and efforts. :thumb_up:
X3 TC 3.2
Bringing peace to the Commonwealth with overwhelming fire power.

Why is there so much month left at the end of the money?

User avatar
kayahr
Posts: 320
Joined: Sat, 12. Apr 08, 20:33

Post by kayahr » Tue, 17. Mar 09, 08:57

pelador wrote:Possible upgrade: Could it be possible to mark a factory as owned allready, thus removing it from the shopping list? This would allow improved planning for stages in how a complex may evolve.
I could add two more columns in this table ("Buyed" and "Needed" or something like this) and +/- buttons in each row. Clicking the "+" button increases the value in the "buyed" column and decreases the value in the "needed" value. In that way you can mark already buyed factories and can always see how many you still have to buy.
Kayahr
Image
Image

Image

ianrobo75
Posts: 289
Joined: Mon, 13. Aug 07, 11:47

Post by ianrobo75 » Tue, 17. Mar 09, 13:52

kayahr wrote:I could add two more columns in this table ("Buyed" and "Needed" or something like this) and +/- buttons in each row. Clicking the "+" button increases the value in the "buyed" column and decreases the value in the "needed" value. In that way you can mark already buyed factories and can always see how many you still have to buy.
That function sounds just the thing, "Bought" and "Needed" though :)

Would be nice if the price was reduced when "Bought" (i.e. 0 when all bought), then the total would reflect the amount still left to spend.

Another nice addition would be the ability to save the path where files are saved/opened, thus not having to select the correct directory every time the program is first opened.

Great work though. nice interface.

User avatar
perkint
Posts: 4763
Joined: Wed, 6. Nov 02, 21:31

Post by perkint » Tue, 17. Mar 09, 23:17

ianrobo75 wrote:Another nice addition would be the ability to save the path where files are saved/opened, thus not having to select the correct directory every time the program is first opened.
I didn't have this problem. Running in Windows and I double clicked the actual EXE. Worked fine.

If you're in Windows and using a shortcut then try setting the "start in" directory in the shortcut. If you're using a Mac or Linux - sorry, can't help.

Kayahr - really nice piece of software :) Thanks.

Tim

ianrobo75
Posts: 289
Joined: Mon, 13. Aug 07, 11:47

Post by ianrobo75 » Tue, 17. Mar 09, 23:31

perkint: Some misunderstanding here, I'm running vista, program starts up and runs fine. I was referring to files saved within the application, e.g. when you select 'File->Open', on my PC the directory defaults to my documents folder but I saved my files in a completely different folder. If I do a further 'Open' then the folder defaults to the folder last opened from, i.e. the one I want to open from . However, if I restart the application the folder defaults to my documents again.
Rather a bad explanation I know, I hope that was clear enough though..

edit: btw, why can't the in game sector selection work like Xadrian's sector filter, it works great and it's not rocket science!
Last edited by ianrobo75 on Tue, 17. Mar 09, 23:43, edited 3 times in total.
Win7 Pro SP1 64-bit, Intel i7-3740QM @ 2.7GHz. NVidia Quadro K4000M (4 GB). 16 GB ram.

Post Reply

Return to “X Trilogy Universe”