[Scripts] Apricot Mapping Service Scripts, MD and mini-mods [APv2.5.1/TCv3]

The place to discuss scripting and game modifications for X³: Terran Conflict and X³: Albion Prelude.

Moderators: Moderators for English X Forum, Scripting / Modding Moderators

Post Reply
StratonAce
Posts: 72
Joined: Mon, 22. Jan 07, 01:13

Post by StratonAce » Thu, 25. Dec 08, 09:00

Will do. I plan on having a TC marathon over the holiday weekend. ;)

User avatar
apricotslice
Posts: 13630
Joined: Sun, 16. May 04, 13:01

Post by apricotslice » Sat, 27. Dec 08, 01:06

aikjo2 wrote:For some reason I can't find the CBeam command...
I have ABeam, it is under the "General" menu, but CBeam will not show up for the life of me, any ideas whats up?
What other scripts are you running ? Likely there is a conflict with another script.

Also, dont use the menu, assign a hotkey, its quicker to use.

strude
Posts: 1435
Joined: Wed, 3. Aug 05, 08:15

Post by strude » Sat, 27. Dec 08, 03:54

I installed the Abeam/Cbeam/Dbeam script, but don't see any new hotkeys to set? I just figured it was menu driven only as I didn't see anything in the first post about hotkeys, but I did think it was odd there was none. Any ideas why they wouldn't be showing up? The setup and function scripts are in the scripts directory, and the 8686 file is in the t directory.
Gaming PC: Gigabyte H270M-D3H | i7 7700 | 16Gb DDR4 | Gigabyte GTX1060 6Gb OC | Asus Xonar DGX | Window 10 Home 64bit | Samsung 256Gb SSD

User avatar
apricotslice
Posts: 13630
Joined: Sun, 16. May 04, 13:01

Post by apricotslice » Sat, 27. Dec 08, 04:52

Umm, no idea why they wouldnt be showing up. Are you sure your looking in the right place ?

strude
Posts: 1435
Joined: Wed, 3. Aug 05, 08:15

Post by strude » Sat, 27. Dec 08, 05:29

Nope, can't be sure, but I have set and created hot keys before in X3:R, and I have the MARS system installed and can see those hot keys. I'll have another look just to be sure. I also have the community plugin configuration script install and i don't recall seeing a hot key for that either. Would rerunning the setup scripts be of any use? The scripts I use are
  • Commercial agent 3.1.03
    Command Queuing 1.1
    Community Plugin Config 1.1
    MARS 4.05
    Salvage Calim Software 1.00
    Ship Killed Notification 1.0.3
    Jump Drive Kits 1.5
    Cbeam 1
The script installer has been having some issues of late, so it might be related to that. I'll rummage around an see what I can find.
Gaming PC: Gigabyte H270M-D3H | i7 7700 | 16Gb DDR4 | Gigabyte GTX1060 6Gb OC | Asus Xonar DGX | Window 10 Home 64bit | Samsung 256Gb SSD

User avatar
apricotslice
Posts: 13630
Joined: Sun, 16. May 04, 13:01

Post by apricotslice » Sat, 27. Dec 08, 05:31

Salvage claim should have a hotkey, and the cbeam hotkey should be in the same place.

strude
Posts: 1435
Joined: Wed, 3. Aug 05, 08:15

Post by strude » Sat, 27. Dec 08, 09:15

I finally found some additional scripts that Cycrow has released that managed to get the hotkey for the SCS working. It wasn't there before. These can be found in the SCS thread here and it seems these need to be copied into the scripts folder each time the script installer is exited. However, it didn't help the hotkeys for the beam functions in the same location. I looked at the setup script and there is a call to a script plugin.hotkeymanager.somethingorother, which has a lot of ??? before parameters. I don't have a plugin.hoykeymanager.something script in the scripts folder. Is there a prereq that I'm supposed to have, or possibly this script is supposed to be supplied by the script installer and isn't being?

EDIT: Probably should also mention that while I have been trying to get the hotkeys working I've removed all the other scripts that I listed before. Only the EMP mod, SCS script and the beam scripts are currently running. Therefore if the prereq that I'm missing is in one of those other scripts, I'm probably missing it.
Gaming PC: Gigabyte H270M-D3H | i7 7700 | 16Gb DDR4 | Gigabyte GTX1060 6Gb OC | Asus Xonar DGX | Window 10 Home 64bit | Samsung 256Gb SSD

User avatar
apricotslice
Posts: 13630
Joined: Sun, 16. May 04, 13:01

Post by apricotslice » Sat, 27. Dec 08, 09:22

Erk. :oops: :o :cry:

I forgot.

There will be a slight pause......

User avatar
apricotslice
Posts: 13630
Joined: Sun, 16. May 04, 13:01

Post by apricotslice » Sat, 27. Dec 08, 09:47

Ok, download the new files and try again.

I was having trouble with the hotkeys and changed to use cycrows hotkeymanager, but forgot to package his files. :oops:

strude
Posts: 1435
Joined: Wed, 3. Aug 05, 08:15

Post by strude » Sun, 28. Dec 08, 02:27

Thanks for that. I actually used the extra search and found the hotkey manager scripts, which worked anyway. But it will certainly be good for others to have them packaged together
Gaming PC: Gigabyte H270M-D3H | i7 7700 | 16Gb DDR4 | Gigabyte GTX1060 6Gb OC | Asus Xonar DGX | Window 10 Home 64bit | Samsung 256Gb SSD

aikjo2
Posts: 53
Joined: Fri, 6. Jan 06, 02:35

Post by aikjo2 » Sun, 28. Dec 08, 07:56

uninstalled some scripts i don't really use, and now I get why you call it slurping!!!

TY
Eagles May Soar,
But rabbits don't get sucked into jet engines.

kelmen
Posts: 308
Joined: Tue, 9. Dec 08, 16:11

Is Apricot "beam" mods to improve the tractor beam?

Post by kelmen » Sun, 28. Dec 08, 11:18

I can't find a description over what its for


{You failed to note the forum rule about where to ask such question too. Merged. jlehtone}

User avatar
Tycow
Posts: 741
Joined: Wed, 6. Nov 02, 21:31

Post by Tycow » Sun, 28. Dec 08, 11:23

Taken from http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=226623
Beamdock - to beam ships on and off any ship with docking ports, from anywhere in scanner range.

Download http://apricotmappingservice.com/X3TCdo ... ock-v1.spk

Known issue - Wont beam a TS or TP off of a TM. Will allow the same ships to beam to an M1 which will then beam them into space. Still working on it.

Cbeam - to slurp beam all containers in scanner range.
Abeam - to beam an astronaut in as a passenger.
Dbeam - to beam a Drone in.


Download http://apricotmappingservice.com/X3TCdo ... eam-v1.spk
This was found by using the Community Script and Mod Download Library, found at the top of this forum

kelmen
Posts: 308
Joined: Tue, 9. Dec 08, 16:11

Post by kelmen » Sun, 28. Dec 08, 11:31

I guess it "beam" mean like auto-snatch ship onto the (big) ship you piloting which has hangar, and has nothing to do with "tractor beam", right?

User avatar
Tycow
Posts: 741
Joined: Wed, 6. Nov 02, 21:31

Post by Tycow » Sun, 28. Dec 08, 11:39

It looks like that is what beamdock does, the Abeam, Cbeam and Dbeam seem to be for picking up objects around your ship. :)

Post Reply

Return to “X³: Terran Conflict / Albion Prelude - Scripts and Modding”