EnglishGermanFrenchRussianItalianSpanish
Log inRegister
 
[REQ] Add Pirate/Yaki rep to Race Rank List
Post new topic Reply to topic Goto page Previous  1, 2
View previous topic :: View next topic
Author Message
Corpse_Maker





Joined: 09 Apr 2006
Posts: 174 on topic

Thank you for registering your game
modified
PostPosted: Tue, 9. Dec 08, 23:04    Post subject: Reply with quote Print

Ok, got it.



Last edited by Corpse_Maker on Tue, 9. Dec 08, 23:44; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
Painman





Joined: 06 Apr 2007
Posts: 1582 on topic

Thank you for registering your game
PostPosted: Tue, 9. Dec 08, 23:42    Post subject: Reply with quote Print

Open the script editor, choose "script editor"

That'll bring you to a long list of scripts... this one'll be at the top, or close to it.

Highlight it, press 'r', then hit Enter twice, voila.

The output is raw numeric data, but it's still useful since you can see Pirate/Yaki relative to everything else. eg. in my game right now, Pirates is 160 (they like me, just barely), Yaki is 34949 (they like me, a lot).

For comparison, Boron is 11945, and that corresponds to my current rank title Queen's Protectorate 14%. Split is 109016, corresponding to my current rank title Honoured Imperator of Rhonkar 6%.

Back to top
View user's profile Send private message
Corpse_Maker





Joined: 09 Apr 2006
Posts: 174 on topic

Thank you for registering your game
PostPosted: Wed, 10. Dec 08, 00:02    Post subject: Reply with quote Print

lol curious how did you got your Yaki and Pirate notoriety so high, mine are on negative, Pirate in thousands Yaki in hundreds.

Back to top
View user's profile Send private message
Painman





Joined: 06 Apr 2007
Posts: 1582 on topic

Thank you for registering your game
PostPosted: Wed, 10. Dec 08, 00:31    Post subject: Reply with quote Print

Missions... lots of missions. Started out doing assassination missions for a Pirate base in Ocracoke's (making sure not to do ones that had a Yaki as the mark) then eventually got core access to Weaver's Tempest and did missions for the 4 Yaki stations there. Just make sure the mark is flying around in a Yaki sector, and you'll get Yaki rep for killing their enemies.

Lots of assorted missions for Duke's and Pirates in general -- my Duke's sector now has about 13 assorted factories in it... it's getting laggy in there Very Happy I'd have a lot more Pirate rep, but I've dusted a few of their bases that popped up in undesirable places.

Back to top
View user's profile Send private message
Corpse_Maker





Joined: 09 Apr 2006
Posts: 174 on topic

Thank you for registering your game
PostPosted: Wed, 10. Dec 08, 00:49    Post subject: Reply with quote Print

OK so you have a rep with Yaki and Pirates my guess would be all other races reputation is in negative? or no...

Edit: ughh... I don't have a pirate base in Ocracoke's Storm Crying or Very sad

Back to top
View user's profile Send private message
Painman





Joined: 06 Apr 2007
Posts: 1582 on topic

Thank you for registering your game
PostPosted: Wed, 10. Dec 08, 01:54    Post subject: Reply with quote Print

My Universe is a bit of a boring place... everyone likes me, but that's better for business. Teladi

Back to top
View user's profile Send private message
jlehtone



MEDALMEDALMEDAL

Joined: 23 Apr 2005
Posts: 16865 on topic
Location: GalNet BBS
Thank you for registering your game
PostPosted: Wed, 10. Dec 08, 10:40    Post subject: Reply with quote Print

Corpse_Maker wrote:
OK so you have a rep with Yaki and Pirates my guess would be all other races reputation is in negative? or no...

If the assassinations have not changed, then the mission ships do not really belong to any race (or you could not do your job without the local police getting mad). So nobody cares. Actually, in X2/X3R Assassination both the client race and the formal race of the mark grant reputation.

@Painman: everyone loves you for killing them ... Twisted Evil

Back to top
View user's profile Send private message
PaulP





Joined: 18 Nov 2008
Posts: 185 on topic

Thank you for registering your game
PostPosted: Wed, 10. Dec 08, 11:08    Post subject: Reply with quote Print

I did a "kill 4 ships" mission from a pirate base, and dropped 3 race ranks with the Split (they were split ships) while killing them. I also noticed that Yaki are hostile after doing some kill yaki missions.

Back to top
View user's profile Send private message
ephemeron





Joined: 17 Jan 2008
Posts: 428 on topic

Thank you for registering your game
PostPosted: Wed, 10. Dec 08, 20:40    Post subject: Reply with quote Print

jlehtone wrote:
If the assassinations have not changed, then the mission ships do not really belong to any race (or you could not do your job without the local police getting mad). So nobody cares. Actually, in X2/X3R Assassination both the client race and the formal race of the mark grant reputation.:

This may no longer be the case in TC. I took an assassination mission from a pirate base and used Carlo the Curious' little script to check my pirate rep before and after. After killing the mark (who wasn't hostile to me before I started shooting) and several Pirate Centaur escorts, my pirate rep was about a thousand points lower than was when I took the mission.

I suspect the pirates' thanks for fighting crime were just a little sarcastic.

Back to top
View user's profile Send private message
xiriod





Joined: 06 Nov 2002
Posts: 1102 on topic

Thank you for registering your game
PostPosted: Thu, 18. Dec 08, 03:41    Post subject: Reply with quote Print

PaulP wrote:
I did a "kill 4 ships" mission from a pirate base, and dropped 3 race ranks with the Split (they were split ships) while killing them. I also noticed that Yaki are hostile after doing some kill yaki missions.



I read in some thread, can't remember where, that some of the pirates/yaki turning red is also connected to your fighting rank. I am not sure if that is the case though. But I have been extremely pirate friendly, and yet more and more of them are becoming red to me. The only thing that has changed is my combat rank.

Back to top
View user's profile Send private message
lumbrius





Joined: 03 Apr 2011
Posts: 47 on topic

Thank you for registering your game
PostPosted: Fri, 11. Aug 17, 17:53    Post subject: Reply with quote Print

Turns out the script file is unavailable. Could someone reupload please?

Back to top
View user's profile Send private message
suxkar





Joined: 26 Jul 2017
Posts: 6 on topic

Thank you for registering your game
PostPosted: Thu, 31. Aug 17, 10:07    Post subject: Reply with quote Print

I recently had the same question, so with some help from this forum I "wrote" the few lines needed. I am FAR from being an expert in the script editor language so I did a very basic script.
Hoping that you are at least a bit familiar with the script editor, you just have to:
1- Create a new script
2- First line:Under "General Object command", find the command "get notoriety from race". Be careful to use the command with "from race", not "to race".
3- You have to set 3 arguments (the "<?>"). Press on the first one, the chose "<Variable>" and chose a name. This will store the notoriety number. In the second argument, chose "Select a race" and then chose Yaki, Pirates of whatever you might need. You will be able to change it later depending on your needs. In the last argument, chose "Select race again" and select the name of the player, for example, if u started with Humble Merchant, your player name will be "Hari Gul".
4- Second line: Build a message using the first command in "General commands". First input will be the name of the variable that stores the message, say "msg". The second input will be the message itself. Press on it and select "<String>". Here you can write, for example, "Notoriety is ". Then press the "..." at the end on the line, select "+" from the symbols menu. In the script window, you should now have something like:
" $msg = 'Notoriety is ' + <?> "
Press on the question mark and select, from the first menu, the name of the variable where you stored the number of the notoriety.
5- Third line: chose a way to display the message. Under "Audio Commands", you can either have a pop-up message using "send incoming message to player" (set the last argument to the constant "TRUE" so it will pop up), or you can have a subtitle line appear on the bottom of the screen using "Display subtitle text". Obviously use the variable where you stored your message as the message argument.

The result should be:
Code:
001  $notor = get notoriety from race Yaki to race Hari Gul
002  $msg = 'The notoriety is ' + $notor
003  display subtitle text: text = &msg, duration = 3000ms


I realize this might be messy if it is the first time you use the script editor so feel free to ask!

Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic Reply to topic Goto page Previous  1, 2
 
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum
Control Panel
Login Data
The time now is Sun, 19. Nov 17, 18:05

All times are GMT + 2 Hours


Board Security

Copyright © EGOSOFT 1989-2017
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Template created by Avatar & BurnIt!
Debug: page generation = 0.43877 seconds, sql queries = 26