EnglishGermanFrenchRussianPolishItalianSpanish
Log inRegister
 
[Script] Sector Scanner v1.3 by Nividium 11/26/08 Updated
Post new topic Reply to topic Goto page 1, 2  Next
View previous topic :: View next topic
Author Message
Nividium





Joined: 21 Aug 2007



modified
PostPosted: Tue, 4. Nov 08, 21:37    Post subject: [Script] Sector Scanner v1.3 by Nividium 11/26/08 Updated Reply with quote Print

Sector Scanner for X3 Terran Conflict.

Name of Script Package: Sector Scanner
Version Number: 1.30
Date Released: 11/04/2008
Last Updated: 11/26/2008
Script Created For: X3 Terran Conflict v 1.2.1+
File Package Available: X3 Script Installer "SPK"

Download Sector Scanner v1.3

Description:

This script adds a [General Command] - [Scan Sector] button to your ship's console. It is a software upgrade to your Mineral and Triplex Scanners. It automates the process of scanning an entire Sector of abandoned ships, asteriods and nividium rock debris fields. It is an all purpose general Sector scanner software package especially designed with the Nividium miner in mind. The scan process is slow because the Sector Scanner software behaves just like a human pilot and requires a ship to fly to within 7km of each Asteroid and Debris field. This is required because in order to use a Mineral Scanner for scanning, you would need to be within 7-8km of the object being scanned. Also, at any given time, the total view of space is limited to a 60km diameter (Triplex Scanner installed). So, the ship can only see within that range and then when it does see something it needs to move up close (7km) in order to scan it.

Features:

- Scans for large Asteriods and updates your Sector map with the type of mineral and yields.
- Scans for Nividium Rock Debris Fields and places a Nav Beacon in the center of the fields. Great for those who want to break rocks manually and fill a TS with them and then sell the TS to a shipyard for millions of credits.
NOTE: You can disable the showing (listing) of Nav Beacons in your "View Properties" page by selecting "No" in the "show satelites" class of ships. (They still show up in Sector maps though).
- Scans for Abandoned Ships and places a Nav Beacon (with the name of the ship) in the center of the ships location.
- Follows a "snake" search path (this cannot be changed).
- Any Stations and Gates that fall within the path are also made known to player.
- When the ship has finished scanning, it sends you an email to inform you that it has finished and command terminated.
- The ship needs to be already in the Sector that is to be scanned, before you start the Scan Command.
- Does not rely on, require or use Satelites to be able to scan a Sector. It uses the ship's Triplex Scanner and Mineral Scanner to find and scan objects.
- The Playership cannot use this software. Only other Player owned ships can use the command.
- If the Playership has a Mineral Scanner and a Triplex Scanner, the General command will appear, but it will be greyed out and cannot be used.
- Scan Sector command now works with ships that have "built-in" Triplex scanners.
- Bug or Quirky behavior: If you are in the same sector as the scanner ship, the scanner ship will stall and stop scanning. Why? Wish I new. Solution is to leave the sector and the scanner ship will resume scanning.

Equipment:

- Mineral Scanner (Required) (If you don't have a Mineral Scanner, the General command will not appear).
- Triplex Scanner (Required) (If you don't have a Triplex Scanner, but do have a Mineral Scanner, the General command will appear, but be greyed out).
- A fast ship to undertake the scanning (makes the whole process go faster) If using a real fast ship, it is best to be out of sector and not be in the sector while the scanner ship is scanning.

Installation: Use the X3 Script Installer.

Uninstall: Use the X3 Script Installer.

Version History:
Version 1.00 Initial Release.
Version 1.01 Updated language file
Version 1.20 Updated the "check" script to allow ships with built in Triplex Scanners to be able to use the command.
Version 1.30 Corrected for change in X3TC race allocation where some Pirates are now assigned as Neutral Race instead of Pirates. Caused Sector Scanner to tag these pirates as Abandoned Ships by mistake.

Command Slots Used: "<t id="857">COMMAND_TYPE_GENERAL_57</t>"

Text (language t file) Used: 7237-L044.xml



Last edited by Nividium on Wed, 26. Nov 08, 22:04; edited 12 times in total
Back to top
View user's profile Send private message
anneking





Joined: 05 Feb 2008

Location: London

PostPosted: Wed, 5. Nov 08, 17:44    Post subject: Reply with quote Print

Is size M cargo space essential ?

The enhanced Jaguar size S comes with built-in Triplex Scanner

Back to top
View user's profile Send private message
Nividium





Joined: 21 Aug 2007



modified
PostPosted: Wed, 5. Nov 08, 23:14    Post subject: Reply with quote Print

If a ship has a built in Triplex scanner and happens to have s cargo class, then that is fine. It is just the Triplex is a M class cargo item, so M class cargo holds are required for most other ships.

UPDATE: Updated the 'check' script to allow ships with built in Triplex Scanners to be able to use the Scan Sector command.
PS: If you are using a fast ship, it works best to be OOS out of sector, as real fast ships tend to slam into asteroids if you are personally in the sector with the scanner ship.



Last edited by Nividium on Wed, 12. Nov 08, 12:33; edited 2 times in total
Back to top
View user's profile Send private message
XFree





Joined: 22 Jun 2007
Posts: 62 on topic
Location: Guerre noble
Thank you for registering your game
PostPosted: Thu, 6. Nov 08, 21:37    Post subject: Reply with quote Print

Doesn't work for me.
I've buy a Discover and has already equipped with triplex scanner. Why? Don't know. Plug in it with mineral scanner and order it to go to a equipement dock paranid to buy a triplex scanner but can't : already installed. But can't see it in the cargohold.
Infortunately : the command is still grey and won't work.

Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
Nividium





Joined: 21 Aug 2007



modified
PostPosted: Fri, 7. Nov 08, 02:05    Post subject: Reply with quote Print

XFree wrote:
Doesn't work for me.
I've buy a Discover and has already equipped with triplex scanner. Why? Don't know. Plug in it with mineral scanner and order it to go to a equipement dock paranid to buy a triplex scanner but can't : already installed. But can't see it in the cargohold.
Infortunately : the command is still grey and won't work.


EDIT: I have updated the "check" script to allow ships with built in Triplex scanners to be able to use the Scan Sector command.



Last edited by Nividium on Wed, 12. Nov 08, 12:36; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
XFree





Joined: 22 Jun 2007
Posts: 62 on topic
Location: Guerre noble
Thank you for registering your game
PostPosted: Fri, 7. Nov 08, 03:34    Post subject: Reply with quote Print

Ok i will try with another ship. But don't understand WHY discover pillard is build with Triplex scanner...
Will try after Alias Smile

Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
Lancefighter





Joined: 19 Dec 2004
Posts: 2936 on topic

Thank you for registering your game
PostPosted: Fri, 7. Nov 08, 03:40    Post subject: Reply with quote Print

Isnt there a command for getting scanner range? could that be used as a work-around?


_________________
in the market for a new sig, willing to pay 1 billion credits for a proper sig...
Back to top
View user's profile Send private message
Nividium





Joined: 21 Aug 2007



modified
PostPosted: Fri, 7. Nov 08, 06:21    Post subject: Reply with quote Print

Lancefighter wrote:
Isnt there a command for getting scanner range? could that be used as a work-around?


Yes, this script uses Triplex Scanner range and Mineral Scanner range exstensively throughout the scripts code. EDIT: I have updated the "check" script to allow ships with built in Triplex scanner to be able to use the Scan Sector command.



Last edited by Nividium on Wed, 12. Nov 08, 12:38; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
DitDog





Joined: 04 Nov 2008
Posts: 18 on topic

Thank you for registering your game
PostPosted: Sat, 8. Nov 08, 01:35    Post subject: Reply with quote Print

you didnt say if this script will also scan stations and gates???

Back to top
View user's profile Send private message
Nividium





Joined: 21 Aug 2007



PostPosted: Sat, 8. Nov 08, 03:50    Post subject: Reply with quote Print

DitDog wrote:
you didnt say if this script will also scan stations and gates???


Any Stations and Gates that fall within the flight path are made known to the player. They should show up in the Sector Map same as if you personally flew through the sector yourself in Playership.

Back to top
View user's profile Send private message
Nividium





Joined: 21 Aug 2007



PostPosted: Wed, 26. Nov 08, 22:10    Post subject: Reply with quote Print

Update Released. You are advised to d/l and install this latest version number 1.30.

Corrected an error where X3TC has assigned the Neutral Race to some Pirates (instead of them being pirate race). This has caused Sector Scanner to get confused and identified these pirates as Abandoned Ships. Anyhow, the fix has been made to overcome Egosofts surprise and Sector Scanner now functions properly while scanning sectors with these miss assigned Pirates in them.

Back to top
View user's profile Send private message
jams





Joined: 20 Feb 2004



PostPosted: Thu, 27. Nov 08, 11:37    Post subject: Reply with quote Print

If I'm not mistaken, the ships being identified as Abandoned are the pirates that get spawned by the bugged company escort missions with No Object as pilot. Cycrow's SEWN also identified them as abandoned and gave warnings.

Back to top
View user's profile Send private message
strude





Joined: 03 Aug 2005
Posts: 1435 on topic
Location: Adelaide, Australia
Thank you for registering your game
PostPosted: Sun, 11. Jan 09, 13:17    Post subject: Reply with quote Print

Will this only scan the sector along the y=0 plane, or will it extend the in the plus and minus y axis also?


_________________
Gaming PC: Gigabyte H77M-D3H | i7 3770 | 8Gb 1600 DDR3 | Gigabyte RadeonHD 7870 OC | Asus Xonar DGX | Window 10 Home 64bit | Samsung 256Gb SSD
Back to top
View user's profile Send private message
Nividium





Joined: 21 Aug 2007



PostPosted: Sun, 11. Jan 09, 18:36    Post subject: Reply with quote Print

strude wrote:
Will this only scan the sector along the y=0 plane, or will it extend the in the plus and minus y axis also?


Yes, it only scans along the y plane using your triplex scanner range for sight then will fly toward anything within the triplex scanner range for closer scanning using the mineral scanner.

Back to top
View user's profile Send private message
Rheinlander





Joined: 04 Mar 2006
Posts: 126 on topic

Thank you for registering your game
PostPosted: Thu, 15. Jan 09, 02:25    Post subject: Reply with quote Print

I have a properly-equipped Raijin acting as a prospector in Emperor Mines, but it just flies around the sector without actually scanning the asteroids.

Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic Reply to topic Goto page 1, 2  Next
 
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum
Control Panel
Login Data
The time now is Fri, 20. Oct 17, 18:20

All times are GMT + 2 Hours


Board Security

Copyright © EGOSOFT 1989-2017
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Template created by Avatar & BurnIt!
Debug: page generation = 0.49971 seconds, sql queries = 29