[X3] Problemy techniczne z sevami

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

marcin79

[X3] Problemy techniczne z sevami

Post by marcin79 »

jak w temacie mam problem z saveami, poniewaz próbowałem sobie wgrać statek a póżniej skasowałem i gra mi nie ładuje ostatnich saveów - jest na odzyskanie saveów jakiś sposób ?
Mam podstawkę x3 z patchem Bala gi + scs+bse
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

Niestety ostatnich sejwów nie odzyskasz. Zadziała ten, gdzie nie miałeś tego statku. Ew. dograj statki zpowrotem jeśli są twoją własnością to sprzedaj je i dopiero odinstaluj statki. Zawsze tak się dzieje gdy używasz dodatków. Najpierw trzeba się ich w grze pozbyć a dopiero potem można odinstalować.
Spróbuj jak napisałem.
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Niestety save utracona bezpowrotnie. Ja tak miałem, dlatego musiałem zacząć grę od początku. Miałem zainstalowany statek, nie kupiłem go jeszcze. Zmieniłem w jego konfiguracji rasę u której można było go kupić (dopisałem Przyjacielską rasę, aby pojawił mi się w stoczni XTM-a), zainstalowałem statek jeszcze raz, czyli nadpisałem pliki. Savy uszkodzone. Odinstalowanie statku i instalacja na nowe, nic nie pomogło. A ponieważ wszystkie savy miałem zrobione po pierwszej instalacji statku i wszystkie się nie uruchamiały, jedynym wyjściem pozostało rozpoczęcie gry na nowe.
Rada: instalować statki można, ale odistalowywać nie.
Wiem, wiem będzie w FAQ. :-)
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

Osobiście wgrałem sobie statek jako M2 a potem zdecydowałem że będzie klasy TL co by fabryczki powrzucać. Zadziałało, ale na nowy kupiony w stoczni. Ten którym latałem nie chciał być w 100% TL i musiałem go sprzedać i kupić nowy. Nowy sprawdza się wyśmienicie. Ładowność TL a siła ognia z M2.
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Za pierwszym razem też mi ładnie podmiana statku na zmodyfikowany przeze mnie zadziałała. Spróbuj zrobi taki manewr jeszcze raz. :-)
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
euzebiusz3
x2

Post by euzebiusz3 »

Ja miałem kiedyś tego typu problem po jakimś bagu w grze (czyste X3 :!:). Nie dało się wczytać żadnego sejwu od chwili bagu ....

Napisałem do pomocy technicznej i niestety rozłożyli bezradnie rączki ...

Podsumowując. Nie ma najmniejszej szansy na odzyskanie.

PS. Trochę smutne, że w miarę łatwo nie można modyfikować sejwów. W sumie to się można dobrać do każdego sejwu i trochę tam namieszać :D ... tylko trochę za wiele z tym roboty :P
volverin

Post by volverin »

Dawny temat ...dawny

lecz dzis mnie to tez spotkalo :evil:
mialem HQ 2samodzielne fabryki argonskiej whysky zarabiajace po 6-8M Cr na godzine gry i mala flotke....

musialem zaczynac od nowa :cry:

Return to “Polskie / Polish X-Forum”