[X3 XTM] Najlepsze sektory dla UT

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Pavlo
x3tc

[X3 XTM] Najlepsze sektory dla UT

Post by Pavlo »

Jakie są wg was najlepsze sektory dla szkolenia traderów?

Jak już pisałem w innym wątku dla mnie to Empire Edge (elektrownie, pola sojowe i sojerie), czasem jeszcze szkole w Shore of Infinity, w ostateczności w Queen Space, The Wall i Home of Light
Yacek pisał o Company Pride ale wg mnie tam jest zbyt niebezpiecznie (piraci)
X3 TC: 200 mln kr. Boreas, Deimos, Hyperion, Vidar, 2xSpringblossom, HCP, Centaur Naprawczy, 6 UT, 4 fabryki, kompleks alkoholowy :) i trochę drobnicy...
jk16

Post by jk16 »

Dla mnie zdecydowanie Company Pride: to fakt, że niebezpiecznie, ale zanim pojawią się kłopoty masz już 2-3 ST na 10 poziomie puszczonych "w świat" jako UT. Stamtąd nigdy nie miałem meldunków, że jakiś początkujący sprzedawca nie może znaleźc odbiorcy na towar.
Poza tym smaczek ryzyka jest w tej grze dla mnie równie ważny, co zasobnośc portfela.
Można na późniejszym etapie gry troszkę przydusic piratów poprzez Sector Takeofer lub patrole (u mnie np. kręci się po kilka Khackich niszczycieli w każdym z sektorów od Farnham`s Legend po Red Gamble).
Pozdrawiam.
Abandon All Hope
x3tc

Post by Abandon All Hope »

Zgadzam się co do Empires Edge - nie znalazłem jeszcze sektora, w którym handlowcy awansowaliby szybciej. Niestety ze względu na nie najlepsze stosunki z Paranidiami nie mogę szkolić tam swoich sektorowych. Koledzy chwalili też często Shore of Infinity. Jeżeli chodzi o The Wall i Home of Light to mam mieszane uczucia. Wydaje mi się, że moi handlowcy szybciej awansują w Herrons Nebula, a jeszcze lepiej w Rolks Drift.
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Ja równocześnie szkoliłem UT w Company Pride i Home of Light.
Gdy w pierwszym sektorze UT Osiągał poziom 8 w Home był dopiero na 6.
A co do piratów w Company to nigdy nie zdarzyło mi się by jakiś pirat zaatakował mojego UT-a w tym sektorze.
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
Pavlo
x3tc

Post by Pavlo »

Ostatnio po zniszczeniu moich 2 UT zacząłem szkolić 3 nowych. Gdy po pewnym czasie spojrzałem to:
- w Empire Edge miał 10 lvl
- w Shore of Infinity 6
- w Home of Light 3

co do piratów w CP - mi traderów tez tam nie atakowali - bo nie wysyłam :) - ale mnie już kilkunastokrotnie... szczególnie na początku
X3 TC: 200 mln kr. Boreas, Deimos, Hyperion, Vidar, 2xSpringblossom, HCP, Centaur Naprawczy, 6 UT, 4 fabryki, kompleks alkoholowy :) i trochę drobnicy...
jk16

Post by jk16 »

Mnie się zdarzało, ale w poprzedniej grze - zostawiałem czasem komputer na włączonym SETA :oops: i chyba ze 2 razy miałem meldunek o incydencie.
Sorkvild
x3tc

Post by Sorkvild »

Jak dla mnie to kuznia U-traderow jest Company Pride. Rowniez w Antigone Memorial ladnie wyszkolilem kilku.
Elite Dangerous| I survived the Dragon Incident ... then I took an arrow to the knee
We want the Boron back!
Abandon All Hope
x3tc

Post by Abandon All Hope »

Abandon All Hope wrote:Wydaje mi się, że moi handlowcy szybciej awansują w Herrons Nebula, a jeszcze lepiej w Rolks Drift.
Poprawka, bo się zakręciłem. Handlowców nie szkolę w Herons Nebula, tylko w Power Circle i wymagany 8 poziom osiągają o 2 poziomy szybciej niż na przykład w Home of Light. W Rolks Drift mniej więcej o 4 poziomy szybciej niż w HoL.
Mani_
x2

Post by Mani_ »

Mówicie, że w Company Pride kręci się dużo piratów ?

Toż to ...

Duża szansa na zysssski ! :twisted: :twisted:

Odmeldowuję się i lecę popytać się tubylców, o natrętnych akwizytorów.

]
Dzięki za info :)
http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam
Barkas
x3tc

Post by Barkas »

Z zestawienia Pavlo wynika, że Home of Light daje słabe efekty. To prawda. Można to jednak łatwo poprawić stawiając tam elektrownię. Pojawienie się ogniw na rynku w systemie znacznie przyczynia się do zwiększenia możliwości handlowych UTka.

Poza tym, wg mnie, to faktycznie Emperors Edge jest b. dobry.
Company Prime również. Po tym jak postawiłem tam mały kompleks produkujący tarcze 1MJ, to CP wyprzedziło chyba EE jeśli chodzi o szybkość szkolenia UT.

A tak na marginesie, iloma UTkami posługujecie się w swoich grach?
tomala tm
x3tc

Post by tomala tm »

W Company Pride szybko dochodzą do 10 lvl ale potem zatrzymują się na stacji i siedzą, muszę ich wtedy przenieść do innego systemu by się dalej rozwijali. W Home of Light nie miałem takiego problemu, Shore of Infinity też jest dobrym systemem.
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Od lvl 8 można już ST zmienić na UT, więc pomału zacznie latać po innych sektorach, a ty wtedy kolejnego ST dajesz na przyuczenie w Company Pride.
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
tomala tm
x3tc

Post by tomala tm »

Naprawdę?:) Nie wiedziałem.......oni siedzą na stacji najdalej w sąsiednim sektorze na komendzie UT i to przez kilka dni grania, po prostu tak mam w tym sektorze i tyle.
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Naprawdę. Ja wszystkich swoich traderów szkoliłem w Company Pride. Kiedy tylko pierwszy osiągnął lvl 8 (lub 10 jak się zagapiłem i nie sprawdziłem wcześniej) puszczałem go jako UT, a kolejnego dawałem na przeszkolenie do sektora. Nigdy nie miałem z tym problemu.
Jeśli jakiś UT zasiedział ci się w tym sektorze, to co za problem ręcznie przenieść go do jakieś innego sektora i tam wydać mu ponownie polecenie handlu wszechświatowego?
[ external image ]
tomala tm
x3tc

Post by tomala tm »

No właśnie..co za problem przeczytać uważnie tych kilka zdań co napisałem, w pierwszym poście..... Ja swoich wyszkoliłem w Shore of Infinity bo w Company Pride miałem z tym problemy.
Deady
x2

Post by Deady »

i calkiem BTW: drobnostka - warto sprawdzic czy aby dany trader nie handluje - z powodu przepelnionej ladowni ( nie ma zbytu na towar zalegajacy). A moj typ: Profit center alpha.
tomala tm
x3tc

Post by tomala tm »

Ta możliwość zostaje odrzucona:)
Mani_
x2

Post by Mani_ »

Eh, dajcie już spokój :/. Wiecie ile takich tematów już było ? 150 i jeszcze więcej...

Najlepiej by było zrobić jakiś ranking/ankietę (chyba też już była kiedyś tam), gdzie komu najlepiej się szkolą UTki i tyle.
Bo takich dyskusji można prowadzić w nieskończoność :P. Każdy ma swoje typy, podzieliliśmy się nimi i w sumie, ciężko już jest dyskutować o tym, co kto sprawdził na własnej skórze i przekonać takiego do swoich racji.

Peace :)
http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam

Return to “Polskie / Polish X-Forum”