[X3 XTM] Najlepsze sektory dla UT
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
[X3 XTM] Najlepsze sektory dla UT
Jakie są wg was najlepsze sektory dla szkolenia traderów?
Jak już pisałem w innym wątku dla mnie to Empire Edge (elektrownie, pola sojowe i sojerie), czasem jeszcze szkole w Shore of Infinity, w ostateczności w Queen Space, The Wall i Home of Light
Yacek pisał o Company Pride ale wg mnie tam jest zbyt niebezpiecznie (piraci)
Jak już pisałem w innym wątku dla mnie to Empire Edge (elektrownie, pola sojowe i sojerie), czasem jeszcze szkole w Shore of Infinity, w ostateczności w Queen Space, The Wall i Home of Light
Yacek pisał o Company Pride ale wg mnie tam jest zbyt niebezpiecznie (piraci)
X3 TC: 200 mln kr. Boreas, Deimos, Hyperion, Vidar, 2xSpringblossom, HCP, Centaur Naprawczy, 6 UT, 4 fabryki, kompleks alkoholowy
i trochę drobnicy...

-
Dla mnie zdecydowanie Company Pride: to fakt, że niebezpiecznie, ale zanim pojawią się kłopoty masz już 2-3 ST na 10 poziomie puszczonych "w świat" jako UT. Stamtąd nigdy nie miałem meldunków, że jakiś początkujący sprzedawca nie może znaleźc odbiorcy na towar.
Poza tym smaczek ryzyka jest w tej grze dla mnie równie ważny, co zasobnośc portfela.
Można na późniejszym etapie gry troszkę przydusic piratów poprzez Sector Takeofer lub patrole (u mnie np. kręci się po kilka Khackich niszczycieli w każdym z sektorów od Farnham`s Legend po Red Gamble).
Pozdrawiam.
Poza tym smaczek ryzyka jest w tej grze dla mnie równie ważny, co zasobnośc portfela.
Można na późniejszym etapie gry troszkę przydusic piratów poprzez Sector Takeofer lub patrole (u mnie np. kręci się po kilka Khackich niszczycieli w każdym z sektorów od Farnham`s Legend po Red Gamble).
Pozdrawiam.
-
Zgadzam się co do Empires Edge - nie znalazłem jeszcze sektora, w którym handlowcy awansowaliby szybciej. Niestety ze względu na nie najlepsze stosunki z Paranidiami nie mogę szkolić tam swoich sektorowych. Koledzy chwalili też często Shore of Infinity. Jeżeli chodzi o The Wall i Home of Light to mam mieszane uczucia. Wydaje mi się, że moi handlowcy szybciej awansują w Herrons Nebula, a jeszcze lepiej w Rolks Drift.
-
Ja równocześnie szkoliłem UT w Company Pride i Home of Light.
Gdy w pierwszym sektorze UT Osiągał poziom 8 w Home był dopiero na 6.
A co do piratów w Company to nigdy nie zdarzyło mi się by jakiś pirat zaatakował mojego UT-a w tym sektorze.
Gdy w pierwszym sektorze UT Osiągał poziom 8 w Home był dopiero na 6.
A co do piratów w Company to nigdy nie zdarzyło mi się by jakiś pirat zaatakował mojego UT-a w tym sektorze.
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
-
Ostatnio po zniszczeniu moich 2 UT zacząłem szkolić 3 nowych. Gdy po pewnym czasie spojrzałem to:
- w Empire Edge miał 10 lvl
- w Shore of Infinity 6
- w Home of Light 3
co do piratów w CP - mi traderów tez tam nie atakowali - bo nie wysyłam
- ale mnie już kilkunastokrotnie... szczególnie na początku
- w Empire Edge miał 10 lvl
- w Shore of Infinity 6
- w Home of Light 3
co do piratów w CP - mi traderów tez tam nie atakowali - bo nie wysyłam

X3 TC: 200 mln kr. Boreas, Deimos, Hyperion, Vidar, 2xSpringblossom, HCP, Centaur Naprawczy, 6 UT, 4 fabryki, kompleks alkoholowy
i trochę drobnicy...

-
-
-
Poprawka, bo się zakręciłem. Handlowców nie szkolę w Herons Nebula, tylko w Power Circle i wymagany 8 poziom osiągają o 2 poziomy szybciej niż na przykład w Home of Light. W Rolks Drift mniej więcej o 4 poziomy szybciej niż w HoL.Abandon All Hope wrote:Wydaje mi się, że moi handlowcy szybciej awansują w Herrons Nebula, a jeszcze lepiej w Rolks Drift.
-
Mówicie, że w Company Pride kręci się dużo piratów ?
Toż to ...
Duża szansa na zysssski !
Odmeldowuję się i lecę popytać się tubylców, o natrętnych akwizytorów.
]
Dzięki za info
Toż to ...
Duża szansa na zysssski !

Odmeldowuję się i lecę popytać się tubylców, o natrętnych akwizytorów.
]
Dzięki za info

http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam
-
Z zestawienia Pavlo wynika, że Home of Light daje słabe efekty. To prawda. Można to jednak łatwo poprawić stawiając tam elektrownię. Pojawienie się ogniw na rynku w systemie znacznie przyczynia się do zwiększenia możliwości handlowych UTka.
Poza tym, wg mnie, to faktycznie Emperors Edge jest b. dobry.
Company Prime również. Po tym jak postawiłem tam mały kompleks produkujący tarcze 1MJ, to CP wyprzedziło chyba EE jeśli chodzi o szybkość szkolenia UT.
A tak na marginesie, iloma UTkami posługujecie się w swoich grach?
Poza tym, wg mnie, to faktycznie Emperors Edge jest b. dobry.
Company Prime również. Po tym jak postawiłem tam mały kompleks produkujący tarcze 1MJ, to CP wyprzedziło chyba EE jeśli chodzi o szybkość szkolenia UT.
A tak na marginesie, iloma UTkami posługujecie się w swoich grach?
-
-
Od lvl 8 można już ST zmienić na UT, więc pomału zacznie latać po innych sektorach, a ty wtedy kolejnego ST dajesz na przyuczenie w Company Pride.
[ external image ]
[ external image ]
-
-
Naprawdę. Ja wszystkich swoich traderów szkoliłem w Company Pride. Kiedy tylko pierwszy osiągnął lvl 8 (lub 10 jak się zagapiłem i nie sprawdziłem wcześniej) puszczałem go jako UT, a kolejnego dawałem na przeszkolenie do sektora. Nigdy nie miałem z tym problemu.
Jeśli jakiś UT zasiedział ci się w tym sektorze, to co za problem ręcznie przenieść go do jakieś innego sektora i tam wydać mu ponownie polecenie handlu wszechświatowego?
Jeśli jakiś UT zasiedział ci się w tym sektorze, to co za problem ręcznie przenieść go do jakieś innego sektora i tam wydać mu ponownie polecenie handlu wszechświatowego?
[ external image ]
[ external image ]
-
-
-
Eh, dajcie już spokój :/. Wiecie ile takich tematów już było ? 150 i jeszcze więcej...
Najlepiej by było zrobić jakiś ranking/ankietę (chyba też już była kiedyś tam), gdzie komu najlepiej się szkolą UTki i tyle.
Bo takich dyskusji można prowadzić w nieskończoność
. Każdy ma swoje typy, podzieliliśmy się nimi i w sumie, ciężko już jest dyskutować o tym, co kto sprawdził na własnej skórze i przekonać takiego do swoich racji.
Peace
Najlepiej by było zrobić jakiś ranking/ankietę (chyba też już była kiedyś tam), gdzie komu najlepiej się szkolą UTki i tyle.
Bo takich dyskusji można prowadzić w nieskończoność

Peace

http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam