W grze, którą grałem do wczoraj ziemskie statki były tylko w sektorach ziemskich. Wczoraj z pewnych względów musiałem uruchomić grę od nowa. Miałem zamiar rozpocząć ponownie jako "Wróg Publiczny", ale chyba miałem zaćmienie i rozpocząłem jako "Bankrut- Zabójca" dziwiąc się że zamiast Demetra mam Mambę (Michał się uśmieje jak to przeczyta

Pomyłkę zrozumiałem dopiero dziś rano, ale już nie będę odkręcał, nawet ten profil mi sie podoba i pasuje do mojego stylu gry (chodzi o zabójcę, nie bankruta

To co zauważyłem i co się zmieniło od poprzedniego rozpoczęcia gry:
1. Aneks do Gildii Zabójców dostałem na wstępie gry, cóż widzą że Zabójca to zapisali, a że bankrut to czesnego nie pobrali.
2. Po włączeniu w AI Gildii łowców skarbów (tej z XTM-a) dostałem pierwszą informację o możliwości wykonania pewnego zadania, wcześniej nie miałem żadnych tego typu informacji dostawanych bezpośrednio do dziennika, takie w BBS widziałem, ale to chyba skrypt Cycrowa z Gildią Poszukiwacza skarbów był za nie odpowiedzialny.
3. Reputacja u ziemian na starcie -10, po włączeniu ziemian do rozgrywki spadła, ale tylko do -243. Ciekawe jaki będzie stosunek ich stacji do mnie i czy w końcu będę mógł zadokować do nich.
4. Ziemskie statki pojawiły się w sektorach innych niż ziemskie. Wystartowałem w Alladna Hill, a obok mnie pojawiły się za jakiś czas dwa statki ziemian: Ziem.Ekspedycja Wojsk. Tyr i Ziem.Ekspedycja Wojsk. Vidar. Na szczęście przyjaźnie do mnie nastawione, czego nie można powiedzieć o ich stosunku do Argonów. Co prawda Vidar po pewnym czasie wyparował, natomiast Tyr sieje spustoszenie w sektorze, nabijając mi kasę zdobycznymi statkami i niszcząc stacje jak leci. Ciekawe co zrobi jak wyczyści sektor dokumentnie? Ale to dzięki niemu w krótkim czasie zdobyłem Novę, a zanim zdążyłem ją naprawić w moim posiadaniu były: kilka transportowców, 2xL, 4xPogromca, 3xSokół, M, 2xEclipse. jak myślicie czym teraz latam?
5. Wybrałem się do Company Pride po SCS, bo od ciągłego wychodzenia ze statku w celu przejęcia zdobyczy to reumatyzmu się nabawię. Po drodze mała niespodzianka: Dwa Niszczyciele i dwa Klastry buszują po sektorze Splitów aż miło. I to mi się podoba. Jest zajęcie, jest zabawa.
PS. Tan na marginesie przy pierwszym dokowaniu w BBS-ie znalazłem informację o grasującym po sektorze (chyba Paranidian) Mantisie. Musi jednak trochę poczekać.