[X3] Odnalazlem sens we wszechswiecie X3, w sercu zagoscila radosc
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
[X3] Odnalazlem sens we wszechswiecie X3, w sercu zagoscila radosc
kiedys kilkadziesiac dni swojego zycia poswiecilem na x2 , teraz dopiero zasiadam do x3, jestem przed misja odebrania krysztalu, ale chcialem najpierw pohandlowac i kupic lepsze rakiety, polecialem na poszukiwania habitatu piratow w ore belt i go znalazlem, chcialem pohandlowac wodka gwiezdna, niestety nie maja wodki , zero w magazynie:(( jakto? dlaczego? probowalem zbieractwa jednak nie ma zadnych wojen i nic nie zostaje, wobec tego mam 2 tys 'zlotych' i nic wiecej? bede musial zarabiac po kilkaset na lataniu moim pogromca z oggniwami?????
Last edited by max1972pl on Tue, 8. Apr 08, 15:38, edited 2 times in total.
-
-
-
-
Wódkę dostaniesz w Herron's Nebula jest tam destylarnia możesz sprzedawać ją w tym samym sektorze w Stacji Handlowej czy jak tam to się zwie...kupujesz-sprzedajesz powiększasz ładownię...kupujesz-sprzedajesz...tuningujesz statek itd.
PS>Czasami może Cię dupnąć jakiś patrol policyjny..ale od czego jest autosave
PS>Czasami może Cię dupnąć jakiś patrol policyjny..ale od czego jest autosave

-
I tak zawsze opyla się sprzedać myśliwca i pochandlować TS - kopalnie zawsze potrzebują ogniw, a mają pełno krzemu na zbyciu. W Argon Prime zaawansowane fabryki potrzebują krzemu nawet za 700 za szt....
Zobacz też wątek handlowo-produkcyjny.
Zobacz też wątek handlowo-produkcyjny.
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude
-
-
Tak tak kolego i nie zapomnij zainstalować mapy Scorpa , wierz mi ona rozwiąże dużo Twoich problemów , tylko nie zniechęcaj się za szybko bo gra ma duży potencjał. Zobaczysz jak wejdziesz w tryby , to i nie raz zaskoczy , Ciebie . Powodzenia i śledź nasze forum bo tu jest kopalnia wiedzy o tej fajnej grze.

Last edited by MARMUR243 on Thu, 3. Apr 08, 11:01, edited 1 time in total.
-
Nie rozpaczaj tylko lec do sektorow graniczacych z pirackimi lub do pirackich (tych na wschod od AP) i zacznij tam zbierac towary. Odrazu jak zlapiesz kilka dobrych rakiet lecisz je sprzedac na dok i juz stan konta w gore.
Elite Dangerous| I survived the Dragon Incident ... then I took an arrow to the knee
We want the Boron back!
We want the Boron back!
-
dziekuje Wam za odpowiedzi, troche glupio mi bo w X2 bylem niezlym wyjadaczem,. no coz 3 lata zrobily swoje ....bylem jednym z pierwszych (x2 kupilem po otwarciu empika zaraz) ktorzy do Saurona zwracali sie z pytaniami po za forum jescze.
Dzieki, poki co robie mamone na kursach moim pogromca wodka- stacja w tym samym sektorze.
Mam juz z 200 tys. ale mam wiare w sercu i gram dalej.
Mam sprzet stary athlon 3200 xp, 2 giga pamieci i wszytsko chodzi na 400 mimo ze ma to juz z 4 lata jest cudownie , moze jak bede mial jakies fabryki bedzie zacinac , p[oki co jest ok,
oki dzieki
D.
Dzieki, poki co robie mamone na kursach moim pogromca wodka- stacja w tym samym sektorze.
Mam juz z 200 tys. ale mam wiare w sercu i gram dalej.
Mam sprzet stary athlon 3200 xp, 2 giga pamieci i wszytsko chodzi na 400 mimo ze ma to juz z 4 lata jest cudownie , moze jak bede mial jakies fabryki bedzie zacinac , p[oki co jest ok,
oki dzieki
D.
-
-
Co???tomala tm wrote:CTRL+ALT+DEL
Lewy ALT+TAB, jeśli masz uruchomiony inny program w tle (np. mapę Scorpa) przejdziesz z gry do mapy, jeśli nie, wyjdziesz do pulpitu. Gra nawet bez pauzy, zostanie na czas wyjścia zatrzymana. Mała uwaga: jeśli będziesz stał statkiem w miejscu to po powrocie do gry ruszy on z kopyta. Aby tego uniknąć (można niechcący walnąć w cel przed sobą) najlepiej przed użyciem klawiszy ALT+TAB otworzyć mapę sektora.
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
-
Male pytanko natury straregicznej. w X2 w fabule co jakis czas radzono graczowi ''teraz jest swietny czas abys troche pohandlowal i kupil lepszy statek'' tutaj nie ma czegos takiego, poki co ja sie nie spotkalem, jestem przed misja znalezienia goscia z krysztalem w odleglym sektorze (dzieki mapie scorpio wiem, ze odleglym:)) Mam pytanie czy to dobry czas zanim tam polece zarobic troche kasy i kupis na przyklad nova do walk, czy po prostu dostane wkrotce w fabule jakas kase lub nowy statek??
Pozdrawiam
D.
Pozdrawiam
D.
-
Dobry czas na handel jest zawsze. Nikt Cię nie goni i między misjami masz dla siebie tyle czasu ile chcesz.
[ external image ]
[ external image ]
-
MARMUR243 wrote:Kolego , nic a nic nie przeszkadza Ci , przed następną misją wzmocnić swoja gospodarkę i poprawić stan konto. Musisz kupować lepsze wyposażenie i statki , bo trudno będzie Ci przejść dalsze misje.
W pogromcy da się przejść fabułę ... Ewentualnie, w Novie, ale to już max wymagań

http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam
-
Ja fabułę kończyłem w LX-ie. Większość gry w Novie. Ale to nie znaczenia. Czemu, dowiesz się na pewnym etapie fabuły.
[ external image ]
[ external image ]
-
Wszystko można , rzeczywiście można i pogromcą , ale
Edit by Stalovy : Pamiętajcie o spoilerach, nie psujcie innym gry.
Spoiler
Show
gra i tak Ci wciśnie na koniec Peryklesa , nie pamiętacie ????????? zostajesz wrogiem publicznym .
Last edited by MARMUR243 on Sat, 5. Apr 08, 12:54, edited 2 times in total.