[X3] Odnalazlem sens we wszechswiecie X3, w sercu zagoscila radosc

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

max1972pl

[X3] Odnalazlem sens we wszechswiecie X3, w sercu zagoscila radosc

Post by max1972pl »

kiedys kilkadziesiac dni swojego zycia poswiecilem na x2 , teraz dopiero zasiadam do x3, jestem przed misja odebrania krysztalu, ale chcialem najpierw pohandlowac i kupic lepsze rakiety, polecialem na poszukiwania habitatu piratow w ore belt i go znalazlem, chcialem pohandlowac wodka gwiezdna, niestety nie maja wodki , zero w magazynie:(( jakto? dlaczego? probowalem zbieractwa jednak nie ma zadnych wojen i nic nie zostaje, wobec tego mam 2 tys 'zlotych' i nic wiecej? bede musial zarabiac po kilkaset na lataniu moim pogromca z oggniwami?????
Last edited by max1972pl on Tue, 8. Apr 08, 15:38, edited 2 times in total.
Kriss99

Post by Kriss99 »

zamiast na południe, poleć parę sektorów na północ, a znajdziesz bar z gorzałą na wynos :) poza tym tematów na forum w stylu "jak zacząć" jest multum, poszukaj
X3:TC PL 2.5
max1972pl

Post by max1972pl »

DZIEKUJE, lece jej szukac, a powiedz prosze gdzie najlepiej ja sprzedac pozniej? handlarzom na stacjach handlowych czy tez gdzies ona jest jako surowiec drugorzedny?

ps. po 15 minutach znalazlem, teraz tylko kwestia gdzie ja sprzedawac najlepiej:) na stacjach handlowych tylko??
rolnik_pl
x3tc

Post by rolnik_pl »

wodka gwiezdna jako surowiec drugorzędny raczej nigdzie nie występuje , przynajmniej ja się jeszcze z tym nie spotkałem , a sprzedać możesz ją tylko u piratów oraz na stacjach w tych samych systemach gdzie jest gorzelnia . Poczytaj troszeczkę forum dowiesz się więcej
---> opcja " extra szukaj" :wink:
hanss
x3tc

Post by hanss »

Wódkę dostaniesz w Herron's Nebula jest tam destylarnia możesz sprzedawać ją w tym samym sektorze w Stacji Handlowej czy jak tam to się zwie...kupujesz-sprzedajesz powiększasz ładownię...kupujesz-sprzedajesz...tuningujesz statek itd.
PS>Czasami może Cię dupnąć jakiś patrol policyjny..ale od czego jest autosave :)
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

I tak zawsze opyla się sprzedać myśliwca i pochandlować TS - kopalnie zawsze potrzebują ogniw, a mają pełno krzemu na zbyciu. W Argon Prime zaawansowane fabryki potrzebują krzemu nawet za 700 za szt....

Zobacz też wątek handlowo-produkcyjny.
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude
WoyTass
x3tc

Post by WoyTass »

Albo przeszukać północne sektory. Korzyść podwójna - mamy czym latać i czym pohandlować!
MARMUR243
x2

Post by MARMUR243 »

Tak tak kolego i nie zapomnij zainstalować mapy Scorpa , wierz mi ona rozwiąże dużo Twoich problemów , tylko nie zniechęcaj się za szybko bo gra ma duży potencjał. Zobaczysz jak wejdziesz w tryby , to i nie raz zaskoczy , Ciebie . Powodzenia i śledź nasze forum bo tu jest kopalnia wiedzy o tej fajnej grze. :wink: :wink:
Last edited by MARMUR243 on Thu, 3. Apr 08, 11:01, edited 1 time in total.
Sorkvild
x3tc

Post by Sorkvild »

Nie rozpaczaj tylko lec do sektorow graniczacych z pirackimi lub do pirackich (tych na wschod od AP) i zacznij tam zbierac towary. Odrazu jak zlapiesz kilka dobrych rakiet lecisz je sprzedac na dok i juz stan konta w gore.
Elite Dangerous| I survived the Dragon Incident ... then I took an arrow to the knee
We want the Boron back!
max1972pl

Post by max1972pl »

dziekuje Wam za odpowiedzi, troche glupio mi bo w X2 bylem niezlym wyjadaczem,. no coz 3 lata zrobily swoje ....bylem jednym z pierwszych (x2 kupilem po otwarciu empika zaraz) ktorzy do Saurona zwracali sie z pytaniami po za forum jescze.
Dzieki, poki co robie mamone na kursach moim pogromca wodka- stacja w tym samym sektorze.

Mam juz z 200 tys. ale mam wiare w sercu i gram dalej.
Mam sprzet stary athlon 3200 xp, 2 giga pamieci i wszytsko chodzi na 400 mimo ze ma to juz z 4 lata jest cudownie , moze jak bede mial jakies fabryki bedzie zacinac , p[oki co jest ok,

oki dzieki
D.
max1972pl

Post by max1972pl »

Mam male pytanko, czy w ogole jest opcja w czasie gry (na przyklad po pauzie) wychodzenia do puilpitu bez wychodzenia z gry?
pozdr
D.
tomala tm
x3tc

Post by tomala tm »

CTRL+ALT+DEL
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

tomala tm wrote:CTRL+ALT+DEL
Co???

Lewy ALT+TAB, jeśli masz uruchomiony inny program w tle (np. mapę Scorpa) przejdziesz z gry do mapy, jeśli nie, wyjdziesz do pulpitu. Gra nawet bez pauzy, zostanie na czas wyjścia zatrzymana. Mała uwaga: jeśli będziesz stał statkiem w miejscu to po powrocie do gry ruszy on z kopyta. Aby tego uniknąć (można niechcący walnąć w cel przed sobą) najlepiej przed użyciem klawiszy ALT+TAB otworzyć mapę sektora.
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
max1972pl

Post by max1972pl »

kumam Yacek, dzieki
max1972pl

Post by max1972pl »

Male pytanko natury straregicznej. w X2 w fabule co jakis czas radzono graczowi ''teraz jest swietny czas abys troche pohandlowal i kupil lepszy statek'' tutaj nie ma czegos takiego, poki co ja sie nie spotkalem, jestem przed misja znalezienia goscia z krysztalem w odleglym sektorze (dzieki mapie scorpio wiem, ze odleglym:)) Mam pytanie czy to dobry czas zanim tam polece zarobic troche kasy i kupis na przyklad nova do walk, czy po prostu dostane wkrotce w fabule jakas kase lub nowy statek??

Pozdrawiam

D.
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Dobry czas na handel jest zawsze. Nikt Cię nie goni i między misjami masz dla siebie tyle czasu ile chcesz.
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
MARMUR243
x2

Post by MARMUR243 »

Kolego , nic a nic nie przeszkadza Ci , przed następną misją wzmocnić swoja gospodarkę i poprawić stan konto. Musisz kupować lepsze wyposażenie i statki , bo trudno będzie Ci przejść dalsze misje.
Mani_
x2

Post by Mani_ »

MARMUR243 wrote:Kolego , nic a nic nie przeszkadza Ci , przed następną misją wzmocnić swoja gospodarkę i poprawić stan konto. Musisz kupować lepsze wyposażenie i statki , bo trudno będzie Ci przejść dalsze misje.

W pogromcy da się przejść fabułę ... Ewentualnie, w Novie, ale to już max wymagań :P.
http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Ja fabułę kończyłem w LX-ie. Większość gry w Novie. Ale to nie znaczenia. Czemu, dowiesz się na pewnym etapie fabuły.
[ external image ]
MARMUR243
x2

Post by MARMUR243 »

Wszystko można , rzeczywiście można i pogromcą , ale
Spoiler
Show
gra i tak Ci wciśnie na koniec Peryklesa , nie pamiętacie ????????? zostajesz wrogiem publicznym .
Edit by Stalovy : Pamiętajcie o spoilerach, nie psujcie innym gry.
Last edited by MARMUR243 on Sat, 5. Apr 08, 12:54, edited 2 times in total.

Return to “Polskie / Polish X-Forum”