[X3] Bala Gi's Mission (spojler)

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Qba2

[X3] Bala Gi's Mission (spojler)

Post by Qba2 »

Znowu mam problem z misją. Tym razem u Boronów z Bala Gi.

A więc...
Spoiler
Show
Mam za zadanie odnaleźć jakiegoś pracownika ich stacji. Kiedy dolatuję do Grand Exchange, wykonuję zadanie u Paranidiana, a on mi mówi, że naukowiec poleciał do sektora Maelstorm potem na zachód i dalej na południe w celu odnalezienia kolejnego nieznanego sektora. Ok. Lecę i lecę i dolatuję do drugiego (licząc od Maelstorma na południe) nieznanego sektora. Wg mapy Scorpa, nie ma tam żadnej bramy, mimo to, na mapie w/w autora są jakieś dwa sektory Argonów i 5 Krzaków. Co trzeba zrobić?
Z góry dzięki za pomoc ;)
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Z Maelstorm lecisz na zachód do nieznanego sektora, potem na południe do kolejnego nieznanego sektora. W nim szukasz Jachtu w otoczeniu kilku innych statków. Statki można przejąć (oprócz trzech), potem Jacht na hol i wio z powrotem. Statków szukaj w prawym dolnym rogu mapy.

PS. misja już tyle razy była opisywana na forum, trzeba tylko chcieć poszukać, a nie pisać nowy temat.
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
Qba2

Post by Qba2 »

Dzięki za pomoc, i przepraszam za tworzenie niepotrzebnego topic'u. Swoją drogą, w tym drugim nieznanym sektorze znalazłem Novę wśród asteroidów.

PS.
Jakim cudem po przejściu kampanii miałem Odyna Terrańskiego??
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Nova w nieznany sektorze to free ship, dostępna jeszcze przed misją Bala Gi.
A Odyn to pewnie opuszczony przez pilota statek, efekt walki ziemian z Kha'ak. Masz szczęście że ci się trafił.
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
Qba2

Post by Qba2 »

O ile sobie przypominam, to ten Odyn był w... Cloudbase North West :o, A Ziemianie tak daleko na zachód chyba nie dolecieli...

Ta Nova, to wiem że to Free ship ;)

Pozdrawiam
Qba2

Post by Qba2 »

No i ja apropo tego Odyna. Czy mi się wydaje, czy on jest zbyt mocny? Napotkałem Krzakowatego Niszczyciela I nawet nie zdążyłem się rozkręcić, bo nic z niego nie zostało, a strzelałem tylko z przednich dział. Przeszkadza mi w nim to, że ma 40 Wysokoenergetycznych Elektromagnetycznych Dział Plazmowych Beta (czy jak tam je zwał) i jak obleci mnie np. 10 M3 (dla przykładu) to robi się niezła sieczka na kompie i mam 2-4FPS po 30sekundach walenia z 40 laserów.

I tak mniej więcej go oceniłem:
1. Jest szybki
2. Ma mocne tarcze (jak dla mnie)- 12x1GJ
3. Jak ci wejdzie korweta, lotniskowiec lub niszczyciel w zasięg dział- tyleś widział wroga
4. M3,M4,M5- jak masz słabszego kompa, to 10 takich może ci zrobić sieczkę.
5. Testowałem go w sektorze Xenonów 101- Heh... 3 M1 poszły wąchać kwiatki od spodu... 4 już nie.

Apropo- czy do tego potrzeba jakiś specjalny skrypt czy coś? Nie mogę wydać komendy, aby myśliwiec wleciał mi na pokład Odyna. Niby ma hangar na 40 jednostek. I wogóle to zadokowana do niego była Hydra jak go znalazłem w Cloudbase North West.

Pozdrawiam
centaurus7

Problem z holowaniem

Post by centaurus7 »

Witam.
Problem jest taki - mam Centaura MkIII z promieniem holowniczym.Łapie na hol korwette z misji Bala Gi i chce leciec...Podczas przejscia przez brame ja przeskakuje,a korwetta zostaje :evil:
Prosze o rade...Z gory dzieki.
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Dwie rady:
1. Poszukaj na forum, problem już był opisywany.
2. Leć na automatycznym pilocie, Centaur przeleci przez bramę, zwolni, poczeka na Jacht, ponownie weźmie go na hol i polecą dalej.
[ external image ]

Return to “Polskie / Polish X-Forum”