[X3 XTM] X3.2.5- XTM Jesli nie HQ to co ???

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Balbinka
x3tc

[X3 XTM] X3.2.5- XTM Jesli nie HQ to co ???

Post by Balbinka »

No i dorobilam sie sporej gotowki , kilka przejetych jednostek typu M1 , M2 , ale nie mam w zadnej stoczni do kupienia ani HQ oraz stoczni.

powiedzcie mi co wzamian moge sobie kupic by moc wsadzic warsztat do naprawy tych wielkich statkow bo te male to naprawiam w statku ale to tak moge zadokowac kilka malych i jeden M6 naprawiam do stopczni na zyletki i nastepne , zmudna i nudna praca potrzebuje czegos wiekszego , pomuzcie mi jak potraficie ????

jest taki Scrypt <Bala_Gi_Ships_PHQ_Unlocker_script > ale jak go instaluje i uruchamiam to mam takie lagi ze nie da sie walczyc ani grac a po odinstalowaniu to musze gre nanowo zaczynac bo te lagi nie przechodza wiec to rozwiazanie odpada .

plis o szybka odpowiedz i z gory za nia dziekuje

z pozdrowieniami Joanna
w odleglych zakatkach galaktyki jest moj dom tam mnie szukaj .
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Widzę tylko dwa wyjścia:
1. Jeśli grasz w opcję startową, która umożliwia zrobienie misji Bala Gi to wykonaj tę misję i w ten sposób zdobądź HQ.
2. Jeśli nie możesz zrobić misji Bala Gi to zostaje tylko naprawa w stoczniach, koszt duży. Ale chyba na kasę nie narzekasz?
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
WoyTass
x3tc

Post by WoyTass »

Jest jeszcze 3 wyjście.
Ja na początek kupiłem sobie splicki Dok Zaopatrzeniowy i wpakowałem do niego warsztat. Za naprawę Mantisa, Odyseusza, 2 czy 3 M6 i kilku TS-ów zapłaciłem łącznie około 5 mln... Jest tylko jedno ale. Jednorazowo można tam naprawiać 2 duże statki.
I tylko nie daj bóg żeby ci zabrakło kasy. Ja zanim wybrałem kandydata na żyletki na pokrycie kosztów naprawy miałem 120 wiadomości typu: Nie masz pieniędzy na naprawy. Zapłać nam a rozpoczniemy dalsze naprawy! :)

Edit:

A na zdjęciu zmiana warty w warsztacie:

http://img151.imageshack.us/my.php?imag ... rtysm6.jpg

Return to “Polskie / Polish X-Forum”