[X3 XTM] Niezidentyfikowany obiekt.
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
[X3 XTM] Niezidentyfikowany obiekt.
Witam.
1) Zaczynam grę jako "Flight Lider". Pojawiam się w młovie MKII. Zaglądam do uzbrojenia a tam w osmiu slotach "Niezidentyfikowany obiekt". W ładowni jeszcze kilka niezidentyfikowanych obiektów.
edit
poza tym wszystkoe nazwy w fabrykach sa po polsku, nie mam zadnych readtextow
2) Zaczynajac gre jako odkrywca albo skromny kupiec w sektorze Home Of Light Obok zwyklej cetrali terracorp pojawia sie Centrala Terracorp Shipyard z jednym punktem kadluba bez osłony.
To błędy w instalacji czy tak powinno być ?
mam xtm zainstalowanego zgodnie z instrukcja. polska wersja upgrade do 2.5 bp 3.0.7
1) Zaczynam grę jako "Flight Lider". Pojawiam się w młovie MKII. Zaglądam do uzbrojenia a tam w osmiu slotach "Niezidentyfikowany obiekt". W ładowni jeszcze kilka niezidentyfikowanych obiektów.
edit
poza tym wszystkoe nazwy w fabrykach sa po polsku, nie mam zadnych readtextow
2) Zaczynajac gre jako odkrywca albo skromny kupiec w sektorze Home Of Light Obok zwyklej cetrali terracorp pojawia sie Centrala Terracorp Shipyard z jednym punktem kadluba bez osłony.
To błędy w instalacji czy tak powinno być ?
mam xtm zainstalowanego zgodnie z instrukcja. polska wersja upgrade do 2.5 bp 3.0.7
-
W ładowni masz niezidentyfikowane obiekty ponieważ nie masz kupionych "specyfikacji ziemskiego uzbrojenia" czy jakoś tak. Żeby to kupić musisz mieć odpowiednią rangę u rasy od której chcesz to zakupić. Szukaj w biuletynach informacyjnych na stacjach. Jeśli chodzi o stocznie Terracorp to normalne. Ze stoczniami ziemskimi i kwaterą główną OTAS jest to samo. Są po prostu połączone z dokami zaopatrzeniowymi. Odnośnie tych niezidentyfikowanych obiektów to faktycznie ludzie od XTM powinni coś z tym zrobić. To trochę dziwne, że zaczynając jako ziemianin nie znasz ziemskiego uzbrojenia
"Nie wszystko, zaiste, bogowie dali jednemu: umiesz zwyciężać, Hannibalu, nie umiesz ze zwycięstwa korzystać."
-
Mam dziwne wrażenie że nie mogli z tym nic zrobić bo siedzi za głęboko w kodzie gry... tak samo jak to że nie mogą się pozbyć statków ziemskich z Heretics End które po ukończeniu fabuły zawsze cię atakują jeśli podlecisz za blisko...
X3 2.5 + BP 3.1.07 + XTM 0.7.3 + Salvage Claim Software + Bail Signal Extension
Gra od nowa: Bankrut zabójca
Latam: Xen. P (pierwsze 15 min. gry ?!)
Jeden kompleksik produkujący Osłony 1MJ i Krzem... (od czegoś trzeba zacząć
)

-
Mam ten sam problem. Niezidentyfikowane obiekty da się jakoś przeboleć, natomiast ziemskie stocznie są już poważnym problemem.
Czy zrobiłem coś źle przy instalacji moda, czy po prostu ziemskie stocznie są wyłączone na ten moment?.. Bo nie da się w nich zadokować, a też opcji handlowych ze stoczni, w podłączonym doku zaopatrzeniowym nie zauważyłem...
Czy zrobiłem coś źle przy instalacji moda, czy po prostu ziemskie stocznie są wyłączone na ten moment?.. Bo nie da się w nich zadokować, a też opcji handlowych ze stoczni, w podłączonym doku zaopatrzeniowym nie zauważyłem...
-
Zadokować nie możesz pewnie dlatego że cię ziemianie jeszcze nie za bardzo lubią...
Popraw u nich reputacje a może zadziałają ziemskie stacje... jak nie to nie wiem co może być nie tak...
Popraw u nich reputacje a może zadziałają ziemskie stacje... jak nie to nie wiem co może być nie tak...
X3 2.5 + BP 3.1.07 + XTM 0.7.3 + Salvage Claim Software + Bail Signal Extension
)

-
Jeszcze nie byłem w ziemskich sektorach, nie lubią mnie, ale czytałem że do ziemskich stoczni i doków, ze względu na ich rozmiary można dokować tylko z bardzo dużej odległości. Czyli musisz być bardzo daleko od stoczni by autopilot przyjął komendę "dokuj do".
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
-
Rzecz w tym, że dokować można ale TL jest automatycznie przęłączany do doku zaopatrzeniowego, innymi słowy nie można kupić tam żadnej stacji. Ja przynajmniej tak mam i nie wiem co z tym zrobić. Zresztą ostatecznie dałem sobie z tym spokój i zaopatruję się u innych ras
"Nie wszystko, zaiste, bogowie dali jednemu: umiesz zwyciężać, Hannibalu, nie umiesz ze zwycięstwa korzystać."
-
-
-
Czyli ten sam problem co ze stocznią TerraCorp. A nie można zrobić czegoś takiego: zadokować do doku kupić w stoczni (handel chyba działa) i jak będzie się pytał gdzie umieścić kupioną stację podać TL, zadokowanego w doku? Gdybam, bo nie sprawdzałem czy tak można.
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
[ external image ]
[ external image ]
-
Raczej się nie da. Żeby kupić stację musi być miejsce załadunku, czyli transportowiec. Jeśli go nie ma (w tym wypadku jest, ale w doku zaopatrzeniowym) stacje, w oknie kupna, będą podświetlone na czerwono i można się pożegnać z zakupem