[X3 XTM] Reputacja u Terran (Ziemian)
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
[X3 XTM] Reputacja u Terran (Ziemian)
Witam. Zakładam osobny wątek bo temat jest chyba ciekawy. Może ktoś wie jak poprawić początkową wartość reputacji u tej rasy. Wg. danych z gry wynosi ona -135 i niestety sprawia że na dzieńdobry Terranie są nastawieni do Ciebie bardzo negatywnie. Polatanie po ich sektorach jest niemal niemożliwe. Może wie ktoś jak to szybko zmienić.
Pozdrawiam i zapraszam do dyskusji
Ps. Podobnie sprawa ma się z rasą Yaki
Pozdrawiam i zapraszam do dyskusji
Ps. Podobnie sprawa ma się z rasą Yaki
-
-
-
-
Może trzeba ożenić się z jakąś ziemianką (tylko nie tą wykopaną w ziemi). Najlepiej córką wodza. 
A tak poważnie to sam jestem ciekaw. Co prawda do sektorów ziemian mam jeszcze daleko, ale czas leci i kiedyś człowiek tam doleci.

A tak poważnie to sam jestem ciekaw. Co prawda do sektorów ziemian mam jeszcze daleko, ale czas leci i kiedyś człowiek tam doleci.
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
-
A nie latwiej wypatrywac w ich sektorach pirackich na przyklad statkow? Bedac w ich przestrzeni... z pewnoscia sie uciesza za "tepienie" szkodnikow co zaowocuje podniesieniem reputacji 

Uprasza sie wszystkich - o przejscie pod ten adres: http://www.xudb.pl/ jesli chca uczestniczyc w forumowch dywagacjach.
-
A jak piratów jak na lekarstwo?
Ja właśnie podnosiłem sobie reputacje u Argonów ze Ściganego Wroga na Podejrzanego. Piratów ani widu, ani słychu, innego śmiecia też. Musiałem pobawić się z Paranidianami, aby osiągnąć cel.
A u Ziemniaków to z kim można się pobawić?
Tak się zastanawiam czy nie zainstalować Xenon Migration bo nudno
Ja właśnie podnosiłem sobie reputacje u Argonów ze Ściganego Wroga na Podejrzanego. Piratów ani widu, ani słychu, innego śmiecia też. Musiałem pobawić się z Paranidianami, aby osiągnąć cel.
A u Ziemniaków to z kim można się pobawić?
Tak się zastanawiam czy nie zainstalować Xenon Migration bo nudno

[ external image ]
[ external image ]
-
Hm jest dosc pokretny sposob no ale chciales rade 
Bedac w sektorze Ziemian, wybierz mape sektora, nastepnie najedz poprzez strzalke w dol - na jakikolwiek statek ziemski. Nastepnie majac go podswietlonego (niekoniecznie wybranego jako cel) kliknij Enter. Teraz nic wiecej tylko PageDown (edit: wiele razy klawisz PageDown)... i zobaczysz jak sie odnosza do Ciebie jak i do innych ras. Przykladowo - w Twoim kierunku bedzie -10 z reputacja....a do innych ras -1000000
Co zatem? Zniszczyc kilka statkow innych ras... co zaowocuje wzrostem Twoich punktow. A u tych zniszczonych to juz standardowo - z czasem bedzie trza sobie odrobic.
Przy okazji takiego sprawdzania - dowiesz sie o morale danego statku, pkt agresji i kilku innych. Coz... innego sposobu nie widze na chwile obecna ze swojej strony, ale moze cos inni podrzuca... mniej skomplikowanego.

Bedac w sektorze Ziemian, wybierz mape sektora, nastepnie najedz poprzez strzalke w dol - na jakikolwiek statek ziemski. Nastepnie majac go podswietlonego (niekoniecznie wybranego jako cel) kliknij Enter. Teraz nic wiecej tylko PageDown (edit: wiele razy klawisz PageDown)... i zobaczysz jak sie odnosza do Ciebie jak i do innych ras. Przykladowo - w Twoim kierunku bedzie -10 z reputacja....a do innych ras -1000000

Przy okazji takiego sprawdzania - dowiesz sie o morale danego statku, pkt agresji i kilku innych. Coz... innego sposobu nie widze na chwile obecna ze swojej strony, ale moze cos inni podrzuca... mniej skomplikowanego.
Uprasza sie wszystkich - o przejscie pod ten adres: http://www.xudb.pl/ jesli chca uczestniczyc w forumowch dywagacjach.
-
O! A tego myku to nie znałem. Sprawdzę wieczorkiem. Dzięki za wskazówkę, jeszcze jedna i będzie zegar.
[ external image ]
[ external image ]
-
-
Jeszcze nie doleciałem do sektorów Ziemian, za daleko na razie mam i nie po drodze mi.
[ external image ]
[ external image ]
-
Hm.. wracajac do sposobu - bedzie on widoczny tylko dla tych, ktorzy wpisali wiadomy kod w imieniu pilota. Dzieki temu bedziemy widziec wlasnie takie informacje - nie tylko na statkach Ziemian - lecz na obiektach kazdej rasy.
Jesli jednak chcemy znac stosunek do nas Ziemian i Yaki - mozna wejsc w Opcje, Rozgrywke - i tam bedzie do sprawdzenia - Sprawdz reputacje u Ziemian i Yaki. Z tym ze bedziecie mieli to po polsku gdy sciagniecie v1.3 - w ktorej jest plik z katalogu Script (ktory to LeWar znalazl) - i spolszczyl (odnosnie wlasnie reputacji).
Jesli jednak chcemy znac stosunek do nas Ziemian i Yaki - mozna wejsc w Opcje, Rozgrywke - i tam bedzie do sprawdzenia - Sprawdz reputacje u Ziemian i Yaki. Z tym ze bedziecie mieli to po polsku gdy sciagniecie v1.3 - w ktorej jest plik z katalogu Script (ktory to LeWar znalazl) - i spolszczyl (odnosnie wlasnie reputacji).
-
Co do reputacji mnie pokazuje (w ustawieniach SI) u Terran niezmiennie -250 
Próbowałem kropnąć kogoś na terytorium Terran, do wyboru były tylko Argońskie jednostki - reputacja spadła do -278, na szczęście przy ponownej wizycie w Układzie Słonecznym wróciła do starej wartości. Ziemniaki mają krótką pamięć
Czy ktoś sprawdzał jak reagują na np. UTa?

Próbowałem kropnąć kogoś na terytorium Terran, do wyboru były tylko Argońskie jednostki - reputacja spadła do -278, na szczęście przy ponownej wizycie w Układzie Słonecznym wróciła do starej wartości. Ziemniaki mają krótką pamięć

Czy ktoś sprawdzał jak reagują na np. UTa?
Pozdrawiam. Wszystkich. Nawet robale (bzzzz).
-
-
Można ale najpierw trzeba wykonać główną fabue która rozpoczyna sie przez wykupienie współrzędnych porzucnego statku w Mealstorm.a czy jest ktoś w stanie mi powiedzieć czy grajac z XTM-em, ale jako wolny strzelec, czyli gdy wybrałem Wszechświat X, jestem w stanie doleciec do sektorów typu Mars, Wenus, jupiter itd., bo szukałem bramy w Heretic End ale niestety jej nie znalazłem.
-
A nie przypadkiem wlaczyc w Ustawieniach : Ziemian ? (Rozgrywka, Ustawienia sztucznej inteligencji - Dodaj Ziemian do Gry) ? 

-
-
-
Hmm. Moja odpowiedź raczej Cię nie zadowoli bo..... nie wiem jak.
Po prawdzie, zanim zadokowałem po raz pierwszy, to miałem szczęście rozwalić kilku piracików i może to wpłynęło na ich nie wrogi stosunek do mnie. Szczęście zaś dlatego, że tam koloru czerwonego jak na lekarstwo a jeśli już coś się pokazuje to Ziemianie reagują natychmiastowo i w dużej ilości.
Skutek taki, że zanim dolecisz to już tylko moskity do zebrania i szansa na poprawę reputacji znikoma.
Uwaga natury ogólnej: procedurę dokowania do Dzaop. oraz Stoczni ziemskich trzeba rozpoczynać bardzo daleko od nich z uwagi na ich niepoślednią wielkość, również gdy jesteś zbyt blisko takiego olbrzyma nie dostaniesz zgody na lądowanie na jakiejkolwiek innej stacji.
Nie latam tam za dużo z uwagi na niewielką ilość atrakcji, a zatem ich zaufanie do mnie nie wzrasta, no i nawzajem bo nie wiem jak ich ugryźć. Bywam tylko wtedy gdy dzięki satelicie wiem, iż któryś z magazynów produkcji broni lub rakiet jest pełen.
Pozdrawiam
Po prawdzie, zanim zadokowałem po raz pierwszy, to miałem szczęście rozwalić kilku piracików i może to wpłynęło na ich nie wrogi stosunek do mnie. Szczęście zaś dlatego, że tam koloru czerwonego jak na lekarstwo a jeśli już coś się pokazuje to Ziemianie reagują natychmiastowo i w dużej ilości.
Skutek taki, że zanim dolecisz to już tylko moskity do zebrania i szansa na poprawę reputacji znikoma.
Uwaga natury ogólnej: procedurę dokowania do Dzaop. oraz Stoczni ziemskich trzeba rozpoczynać bardzo daleko od nich z uwagi na ich niepoślednią wielkość, również gdy jesteś zbyt blisko takiego olbrzyma nie dostaniesz zgody na lądowanie na jakiejkolwiek innej stacji.
Nie latam tam za dużo z uwagi na niewielką ilość atrakcji, a zatem ich zaufanie do mnie nie wzrasta, no i nawzajem bo nie wiem jak ich ugryźć. Bywam tylko wtedy gdy dzięki satelicie wiem, iż któryś z magazynów produkcji broni lub rakiet jest pełen.
Pozdrawiam
XTC core 2 duo E 7600 GeForce 280
-