Znalazłem takie coś (kupiłem za 1,8 miliona) w doku zaopatrzeniowym Splitów. Był jeszcze Dopalacz MK2, ale w opisie było że jest do dużych statków, domyślam się że niszczycieli, lotniskowców itp. A takich nie mam, no i koszt takiego wynosił ~18 milionów.
Mam teraz zainstalowane to na Eclipsie, tylko nijak nie mogę użyć. W klawiszologi mam Dopalacz pod klawiszem TAB, ale żadnego efektu nie ma po naciśnięciu tego klawisza. W Menu rozkazów statku też nic nowego nie znalazłem co by skazywało na Dopalacz. Może mam za duży (za mały) statek do tego ustrojstwa, a może jest ono niekompatybilne z M3+? Na Novej jeszcze nie testowałem.
Spotkał ktoś się z tym? Wie jak ugryź?
[X3] Dopalacz MK1?
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
[X3] Dopalacz MK1?
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
-
ten dopalacz pod Tabem jest zwykłym dopalaczem, nie zaś wersją MK1 którą zakupiłeś. klawisz przypisuje się dla niego wchodząc w opcje - sterowanie - interfejs, na samym dole masz wypisane wszystkie "nowości" wprowadzone przez mody lub patche. znajdź tam dopalacz Mk1, przypisz klawisz, zapisz ustawienia i sprawdź. gdybyś czasem zamiast pozycji z nazwami miał readtexty, to dopalacz mk1 jest pod ReadText1510-1 (mk2 jest pod 2)mi się coś powaliło przy instalacjach bonuspakow i mam 3readtexty, wiem jednak do czego są więc już nie kombinuję z ponowną instalacją.
Do Mk1 potrzebujesz jeszcze Ogniw w ładowni by go odpalić. poza tym powinieneś słyszeć komunikaty nawet jeśli nie masz ogniw w ładowni. dopalacza nie odpalisz również gdy będziesz zbyt blisko stacji, ale wtedy też da się słyszeć odpowiedni komunikat.
Do Mk1 potrzebujesz jeszcze Ogniw w ładowni by go odpalić. poza tym powinieneś słyszeć komunikaty nawet jeśli nie masz ogniw w ładowni. dopalacza nie odpalisz również gdy będziesz zbyt blisko stacji, ale wtedy też da się słyszeć odpowiedni komunikat.
-
OK, dzięki. Sprawdzę dziś.
O ogniwach wiedziałem, pisało w opisie Dopalacz MK1 w Doku Zaopatrzeniowym. Z TAB-em to tak jak myślałem, tylko że nie szukałem niczego więcej w klawiszologi.
O ogniwach wiedziałem, pisało w opisie Dopalacz MK1 w Doku Zaopatrzeniowym. Z TAB-em to tak jak myślałem, tylko że nie szukałem niczego więcej w klawiszologi.
[ external image ]
[ external image ]
-
Sprawdzone przetestowane, jest OK. Jedyny problem to z przypisaniem klawiszy pod te komendy, już tak mało jest ich wolnych z nie przypisnymi komendami. Przydałaby się druga klawiaturaKriss99 wrote:klawisz przypisuje się dla niego wchodząc w opcje - sterowanie - interfejs, na samym dole masz wypisane wszystkie "nowości" wprowadzone przez mody lub patche. znajdź tam dopalacz Mk1, przypisz klawisz, zapisz ustawienia i sprawdź.

Dzięki Kriss99
Mam Eclipse, który lata max 156, przy włączeniu dopalacza leci gdzieś 3x szybciej, i to jest to co lubię. Ogniwa to żre, ale ile to jeszcze nie powiem,bo nie sprawdzałem dokładnie. Jak sprawdzę to dam jeszcze znać.
Żadnych ReadText-ów, jeszcze raz potwierdzam że przepis podany przez Stalovego na kolejność instalacji patchy i BP (przynajmniej do wersji 1.3.0.5 jest OK i można śmiało go stosować.Kriss99 wrote:gdybyś czasem zamiast pozycji z nazwami miał readtexty, to dopalacz mk1 jest pod ReadText1510-1 (mk2 jest pod 2)
[ external image ]
[ external image ]
-
-
-
Dokładnie, fabuła nie ma tu nic do rzeczy, jeśli już to reputacja u Splitów bou nich pojawia się Dopalacz MK1 i MK2. A pojawiły się po zainstalowaniu BP 3.1.0.5 ze spolszczeniem Bufiego.boto wrote:dopalacz pojawia sie u spilitów po zainstalowaniu bonuspack'a
[ external image ]
[ external image ]