EnglishGermanFrenchRussianItalianSpanish
Log inRegister
 
TerraCorps Fleet projekt
Post new topic Reply to topic Goto page 1, 2, 3  Next
View previous topic :: View next topic
Author Message
Derflad





Joined: 27 Feb 2007
Posts: 39 on topic

Thank you for registering your game
PostPosted: Thu, 15. Mar 07, 14:01    Post subject: TerraCorps Fleet projekt Reply with quote Print

Tenhle projekt je moc fajn, ale mam pocit, ze to chce samostatnej topic. Tady je.

Back to top
View user's profile Send private message
Derflad





Joined: 27 Feb 2007
Posts: 39 on topic

Thank you for registering your game
PostPosted: Thu, 15. Mar 07, 14:04    Post subject: Reply with quote Print

Me osobne nekdy desne stve, kdyz letka 3 xM5 pri combat tour leti vstric jisty smrti proti znacny presile ktera se vyloupne nahodou v sektoru. Klidne zautoci treba i na M6 nebo na nekolik M3 Evil or Very Mad
Zajimalo by me, jestli jde nejak ovlivnit aby neutocili na vsechno co se objevi. Ma s tim nekdo nejake zkusenosti ?

Back to top
View user's profile Send private message
Sir_Thomas





Joined: 23 Aug 2006
Posts: 682 on topic

Thank you for registering your game
PostPosted: Thu, 15. Mar 07, 14:06    Post subject: Reply with quote Print

Derflad wrote:
Me osobne nekdy desne stve, kdyz letka 3 xM5 pri combat tour leti vstric jisty smrti proti znacny presile ktera se vyloupne nahodou v sektoru. Klidne zautoci treba i na M6 nebo na nekolik M3 Evil or Very Mad
Zajimalo by me, jestli jde nejak ovlivnit aby neutocili na vsechno co se objevi. Ma s tim nekdo nejake zkusenosti ?


To neovlivníš. Wink

Back to top
View user's profile Send private message
Torgen





Joined: 30 Nov 2005
Posts: 286 on topic

Thank you for registering your game
PostPosted: Thu, 15. Mar 07, 14:17    Post subject: Reply with quote Print

Derflad wrote:
Me osobne nekdy desne stve, kdyz letka 3 xM5 pri combat tour leti vstric jisty smrti proti znacny presile ktera se vyloupne nahodou v sektoru. Klidne zautoci treba i na M6 nebo na nekolik M3 Evil or Very Mad
Zajimalo by me, jestli jde nejak ovlivnit aby neutocili na vsechno co se objevi. Ma s tim nekdo nejake zkusenosti ?


Jsou to hold odvážní cvoci Very Happy , ovlivnit to nejde. Ale už jsem to někde tady na fóru zmiňoval, na původních stránkách autora ( Myros), byla napsána taková stručná historie projektu, a tam byly piloti popsáni jako v podstatě "zařízení" které se vmontuje do lodi a nemusí spát, jíst, atd. atd. jinak řečeno stane se součástí onoho stroje, tudíž je napůl strojem a možná protoi tak uvažuje a bezmyšlenkovitě se vrhá na všechny nepřátele, ať jsou silnější nebo ne Very Happy

Back to top
View user's profile Send private message
Derflad





Joined: 27 Feb 2007
Posts: 39 on topic

Thank you for registering your game
PostPosted: Thu, 15. Mar 07, 14:51    Post subject: Reply with quote Print

Jsem si pracne vypiplal z Terrapilotu asi 5 M3 Nova se zalohou 6ti Bouracu a doprovodem 4x M5. Rikam si: "sakra to je squadra, ta smete vsechno na co narazi!"

Ale ouha! Nastradoval jsem si to s nima do PTNI HQ sektoru a uz mi to tam hlasi bitku jako remen. Byla tam banda xenonu, nejaky XPcka apod. Hned jsem jim dal prikaz to tam vycistit. Nez jsem tam dofunel se svym Kentaurem, tak byla polovina squadry dole Evil or Very Mad Jsem myslel, ze vyhodim comp z okna Laughing

Back to top
View user's profile Send private message
Torgen





Joined: 30 Nov 2005
Posts: 286 on topic

Thank you for registering your game
PostPosted: Thu, 15. Mar 07, 15:09    Post subject: Reply with quote Print

Mě se stalo něco podobnýho. A sice poslal jsem dvě letky do Split Fire, ať to tam trošku vyčistí a najednou zpráva, že lodě jsou pod palbou. Tak se mrknu do sektoru a koukám jak blázen. Říkám si je to v klidu, dvě letky o síle dvou kentaurů a čtyř nov to nebudou žádný problémy. Jenže chybička se vloudila. Nastavil jsem nedopatřením jako vedoucího roje právě jednu novu a ta to proti třem falconům nezvládla. Uletěla totiž od centura daleko ( protože byla o dost rychlejší ) a než se kentaur zapojil už se rozprskla. Ostatní dvě lodě které byli s ní v letce ( kentaur a druhá nova ) přestali útočit, protože měli podle scriptu příkaz útočit na stejný cíl jako nova. Jenže ta když byla v čudu, tak zbylé dvě lodi přestali útočit a jen tam tak nečině čuměli než je sestřelili taky Rant

Když sem ovšem nastavil jako vedoucího roje kentaura, novy se pěkně drží jeho rychlosti a útočí tak téměř současně a pak je tato letka opravdu výkoná.

Back to top
View user's profile Send private message
gomecz





Joined: 21 Sep 2005
Posts: 392 on topic

Thank you for registering your game
PostPosted: Thu, 15. Mar 07, 16:09    Post subject: Reply with quote Print

ale ze vseho nejdulezitejsi je treba si uvedomit, ze mensi lode ztraceji svoji vyhodu vyssi rychlosti a manevrovatelnosti, v pripade ze hrac neni v sektoru. takze m4vzdy rozprasi m5 a m5 si ani nesktrne proti m3ce.

ja mam sve HQ v sektoru Moo-Kye's Revenge, ktery jsem si privlastnil (sectorTakeOver) a sem tam mi prilitne yakska zoufalecka letka m6 a 2x m3

kratce po spusteni TCP (TerraCorpPilot) jsem tudle yakskou letku zorprasil a nechal jednu m3 bez stitu a asi 5%hull, klukum na hrani. a letel sehnat nejaky kredity. asi po 1/2 hod se yaks m3 dobelhal k zakladne, zautocil a moje prvni triclena letka vzletla... a ani se nestacila zastavit a bylo po ni.

podruhe jsem sejmul jen tu m6ku a moje tri m5 uhnaly (s odrenejma usima) obe m3ky bez stitu. v prvnim pripade (koukal jsem se do mapy) nedostali zadnou sanci... zkratka se odecetli hodnoty a vyhodnotil vysledek, nejaka logika, jako ze sokol nemel sanci zamirit, protoze byl na hadry tady neplatila.

Back to top
View user's profile Send private message
Derflad





Joined: 27 Feb 2007
Posts: 39 on topic

Thank you for registering your game
PostPosted: Thu, 15. Mar 07, 17:01    Post subject: Reply with quote Print

no nevim jak to funguje kdyz hrac neni zrovna v sektoru... Nicmene kdykoliv se vygeneruje AI pilot/lod je mu nahodne prirazen "Fightskill" v rozmezi od 1 do 22 (26?). Tenhle Fightskill urcuje vlastne jak dobrej pilot je. Podle vyse tohohle skillu dostane nasledujici hodnoty:

Attackruntimeout = 18000 az 4000 (nizsi je lepsi)
Defencemoveintensity = 40 az 100 (vyssi je lepsi)
Defencemovetimeout = 20000 az 3000 (nizsi je lepsi)
MissileSkill = 1 az 80 (vyssi je lepsi)
DefenceDistance = 0 az 200 (vyssi je lepsi)
MaxSpeed = 55 az 100 (vyssi je lepsi)

uz podle nazvu tech promennych je jasne co asi urcuji a jak se bude dany pilot/lod v boji chovat. Stejne tak se nahodne vygeneruji pocatecni hodnoty pro lode patrici hraci.

TerraPiloti pri najmuti prevezmou Fightskill tusim z lodi na kterou je priradite. Fightskill se jim zvysuje podle toho jak jsou povysovani v ramci Terrapilot projektu - zcela urcite, nasel jsem to ve skriptech. Pak dostanou obcas vyznamenani atedy + bonus k manevrovatelnosti a rychlosti. Kazdopadne jsem se mylil v tom, ze by terrapiloti nevyuzivali zabudovany exp system ve hre - vyuzivaji.

Tim je taky zodpovezena otazka, proc obcas zdanlive slabsi AI nepritel rozmeta presilu TerraCorps pilotu - proste mozna narazili na nepritele s Fightskill v horni polovine zebricku Very Happy

timhle jednoduchym scriptem si muzete overit jake hodnoty vlastne vasi piloti maji. Vypise pekne 6 hodnot v poradi jak je uvedeno vyse.

001 * Nasledujici radkou lze otestovat zmenu hodnot ve Fightskill
002 *[THIS] -> set pilot fightskill to 24
003 @ $Vypis = [THIS] -> call script '!plugin.acp.fight.skill.std' : ship=[THIS]
004 * Nejdriv jmeno pilota/lode
005 write to player logbook [THIS]
006 * Vypise 6 hodnot
007 write to player logbook $Vypis
008 return null

zajimalo by me jestli bude rozdil mezi TerraPilotem s fightskill 4 a treba 24 Thinking

AI v x3 jeste pouziva hodnotu "moralka" a "agresivita". Tusim ze pri nizke moralce se AI lod celkem rychle vzda Teladi

Back to top
View user's profile Send private message
Derflad





Joined: 27 Feb 2007
Posts: 39 on topic

Thank you for registering your game
PostPosted: Sat, 17. Mar 07, 12:28    Post subject: Reply with quote Print

zazil jsem malej zazrak. Mam nastaveny Combat tour svych momentalne 3 nejlepsich pilotu (2 podporucici a jeden praporcik) v Cloudbase Southeast. Jeden lita na ukoristenem M3 Sokolovi (tusim-pac jak TCFP prepisuje nazvy mam v tom obcas hokej) a doprovazeji ho 2 s M4 bouraci. Celkem klidny sektor, obcas mala letka piratu, dobre se tam sbiraj zkusenosti pro stredne dobry piloty. Najednou se tam vylih Khaacky svazek. Ze zoufalstvi jsem veliteli letky zadal zakotvit u stanice, ale ten parchant proste neposlechnul (ze by zafungoval jeho trait "naprosto oddany"?) a frcel proti Khaakum Evil Laugh V duchu jsem tu letku odepsal....
stal se zazrak a celej Khaackej svazek sel do kopru a moje letka to prezila zcela bez uhony!!! Vsichni tri jsou ted ovenceny vyznamenanima a exp jim skocil slusne nahoru Razz


_________________
AMD Athlon 64 3800+/2.4GHz/2000MHz/512KB/AM2, MB MSI K9N Platinum nForce570 DDR2 AM2, RAM 1024MB DDR2 667MHz A-DATA, VGA MSI RX1600PRO-TD256E 256MB DDR2 DVI TV, HDD WD CaviarXL 250GB 16MB SATA300, 17" Acer LCD AL1716As 8ms 500:1 300cd/m2, zdroj 550W P4 CE PFC 14cm fan super silent....
Back to top
View user's profile Send private message
Lord D





Joined: 24 Nov 2006
Posts: 181 on topic

Thank you for registering your game
PostPosted: Sat, 17. Mar 07, 13:48    Post subject: Reply with quote Print

mě na tomto skriptu štve to že když mám nastavenou loděnici na Argon Prime tak automaticky jako M3 kupuje namísto Novy Eclipse a navíc po přistání n základně ji vůbec!!! nevybaví štítama a zbraněma. skript tuto jednotku prostě nezná a proto ji nevybaví. díky tomu musím Novy nakupovat ručně.

k těm pokynům k přistání. pilot zadukuje ale po pár vteřinách se zase pustí do vycviku takže je mu třeba pořád dávat příkaz k přistání do kolečka jak nějakýmu debilovi Very Happy


_________________
Intel C2D 3.0 GHz 8400, DDR2 Patriot 2x2GB 800MHz CL4, nVidia 8800 GT 512MB, WD Raptor 76GB + WD Caviar 320GB
Back to top
View user's profile Send private message
gomecz





Joined: 21 Sep 2005
Posts: 392 on topic

Thank you for registering your game
PostPosted: Mon, 19. Mar 07, 13:59    Post subject: Reply with quote Print

jestli uz to bylo nekde reseno, tak se omlouvam, ale ani v topicu, ktery predchazel tomuto, jsem problem nenasel (byl tam pouze podobny, ale tam byla jasna pricina.):

z velitelstvi jsem udelal velitestvi TerraCorpu (takze zadne pridavani tovaren do komplexu nepripada v uvahu - tolik k podobnemu pripadu) a nejaky cas jsem uspesne cvicil chovance. zjiskal jsem 3 praporciky a jednoho podporucika a kratce po zjiskani toho podporucika cumim v tom vycvikovem sektoru a jedna triclena letka se zastavila, ostatni dve dojeli do rohu sektoru a ucinili totez, takze jsem mel v sektoru 9 pilotu po trech letkach kazda v jinem rohu sektoru a byly uplne zmrzly. kdyz jsem jim rucne zadal ze maji utocit tak se pustili do boje, ale se skoncenim zustali viset na miste kde skoncili. vsem deviti jsem dal rucne at pristanou doma a cekal ze po nejake dobe obnovi hlidku, ale ani po 2hod (cisteho casu) tak neucinili.

setkal se s tim nekdo? pouzivam verzi 1.49

Back to top
View user's profile Send private message
Sir_Thomas





Joined: 23 Aug 2006
Posts: 682 on topic

Thank you for registering your game
PostPosted: Mon, 19. Mar 07, 15:12    Post subject: Reply with quote Print

gomecz wrote:
setkal se s tim nekdo? pouzivam verzi 1.49


Tak vítej v klubu, dle mého je tento skript hodně zabugovanej. Tento případ nastává dost často.
Jediné co můžeš udělat je, že v příkazové řádce některého ze stihačů složíš novou trojici, určíš sektor a oni začnou znova hlídkovat.
POZOR první volba stihače neurčuje stihače ve skupině, jinými slovy skládáš skupinu až výběrem 2,3,4 stihače! Výběr číslo 2 určuješ vedoucího roje, 3 a 4 wingmeny (křídla).

Back to top
View user's profile Send private message
gomecz





Joined: 21 Sep 2005
Posts: 392 on topic

Thank you for registering your game
PostPosted: Mon, 19. Mar 07, 15:25    Post subject: Reply with quote Print

diky za info

Sir_Thomas wrote:
POZOR první volba stihače neurčuje stihače ve skupině, jinými slovy skládáš skupinu až výběrem 2,3,4 stihače! Výběr číslo 2 určuješ vedoucího roje, 3 a 4 wingmeny (křídla).


co tedy urcuje prvni volba stihace?

a jeste, jeden dotaz:
muzu takto (druhou treti a ctvrtou volbou stihace) vytvorit letku a jejich velitele zdrusit pod kridla vyssi sarze? tak abych mel vlastne 7stroju v letce (velici + 2x3)

Back to top
View user's profile Send private message
Torgen





Joined: 30 Nov 2005
Posts: 286 on topic

Thank you for registering your game
PostPosted: Mon, 19. Mar 07, 16:08    Post subject: Reply with quote Print

gomecz wrote:
diky za info

Sir_Thomas wrote:
POZOR první volba stihače neurčuje stihače ve skupině, jinými slovy skládáš skupinu až výběrem 2,3,4 stihače! Výběr číslo 2 určuješ vedoucího roje, 3 a 4 wingmeny (křídla).


co tedy urcuje prvni volba stihace?

a jeste, jeden dotaz:
muzu takto (druhou treti a ctvrtou volbou stihace) vytvorit letku a jejich velitele zdrusit pod kridla vyssi sarze? tak abych mel vlastne 7stroju v letce (velici + 2x3)


Tak první volba stíhače určuje vlastně započetí hlídky, je to trošku kostrbaté, ale jednoduše řečeno, může to být kterýkoliv pilot z tříčleného roje, druhá volba je pak velitel roje, třetí a čtvrtá jeho wingmeni. Přitom platí, že pilot z největší zkušeností, nebo nejlíp se na to hodící, je automaticky zvolen za vedoucího roje, i když byl zvolen třeba až jako poslední.

A k tomu druhému dotazu. Jde něco podobného, ale přesně to co popisuješ to není. A sice jde "zapnout" tak zvaný "task force" ( nevím jak to kolegové přeložily, jestli to teda přeložily ), při kterém pilot např. s hodností Admirála združí pod své velení ostatní piloty.( volby "task force" a následně vybrání do které skupiny - task force se má patřičný pilot zařadit ). Např. Admirálovi, který tomuhle celku bude velet, se zadá postupnou volbou celkem pět sektorů, při čemž první je domovský ve kterém se bude admirál se svou lodí zdržovat, další čtyři pak jsou sektory, do kterých bude jednotlivé piloty posílat. Jejich náplní je pak hlídkování, průzkum nebo taky doprovod náklaďáků, pokud v tom daném sektoru zrovna nějaký je. ( myšleno náklaďáky hráče ).

Speciálním připadem pak je nějaký rozsáhlý útok v jednom z pěti sektorů, třeba invaze khaaků, kdy Admirál vydá všeobecný rozkaz pro všechny piloty a všichni vyrazí do daného sektoru do boje. ( Toto jde nastavit i ručně, jinak by se to mělo dít automaticky )

Ideální proto je, usadit admirála do nějaké M1 a ostatní piloti pak při odpočinku zadokují na M1 než se zase vypraví na hlídku, doprovod atd. Kapacitně to bylo při staré verzi scriptu omezeno hodností velitele Task force. Jinak řečeno kolik pilotů mohl mít pod svým velením záleželo na jeho hodnosti. U admirála byl počet bez omezení Twisted Evil

V nové verzi, kterou i ty používáš, zatím nevím, každopádně změny tam jsou. Jedna, kterou jsem vypozoroval je, že pilot se stejnou nebo vyšší hodností jako vedoucí Task Force se do takové skupiny přidat nemůže. Zase jinak řečeno, admirál nemůže podléhat velení třeba kapitána. Druhá vypozorovaná změna je, že pokud má pilot dostatek zkušeností na vyšší hodnost, ale sedí v "nevyhovující" lodi, nepovýší. Opět jednoduše řečeno, pokud je pilot kapitán a má nakročeno na vyšší hodnost, dřív, než v M6 nepovýší.

Back to top
View user's profile Send private message
gomecz





Joined: 21 Sep 2005
Posts: 392 on topic

Thank you for registering your game
PostPosted: Mon, 19. Mar 07, 16:39    Post subject: Reply with quote Print

Torgen wrote:
Druhá vypozorovaná změna je, že pokud má pilot dostatek zkušeností na vyšší hodnost, ale sedí v "nevyhovující" lodi, nepovýší. Opět jednoduše řečeno, pokud je pilot kapitán a má nakročeno na vyšší hodnost, dřív, než v M6 nepovýší.


takze to opravdu funguje, kazda odpoved vyvolava dalsi a dalsi otazky:
jak je to s hodnostmi? kazdy stupen predstavuje vyssi tridu lode? tz, kdyz nebudu pocitat M7, TL, TP a TS mame 6bojovych lodi a tedy 6hodnosti?

Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic Reply to topic Goto page 1, 2, 3  Next
 
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum
Control Panel
Login Data
The time now is Thu, 16. Aug 18, 00:10

All times are GMT + 2 Hours

[ Disclaimer / Impressum ] | [ Privacy Policy / Datenschutz ]

Board Security

Copyright © EGOSOFT 1989-2018
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Template created by Avatar & BurnIt!
Debug: page generation = 0.11676 seconds, sql queries = 29