Question to Bonus Pack update! I have little Problems with Bala Gi 2.0.01 and 3.1.0.4

The place to discuss scripting and game modifications for X³: Reunion.

Moderators: Moderators for English X Forum, Scripting / Modding Moderators

Post Reply
User avatar
Fireball3
Posts: 23
Joined: Sat, 26. Aug 06, 10:54
x3

Question to Bonus Pack update! I have little Problems with Bala Gi 2.0.01 and 3.1.0.4

Post by Fireball3 » Wed, 15. Nov 06, 20:28

Hi 2 all!
I was so keen on the Bala Gi Research Missions! Now i have several minor Problems. (Scripts are from latest Bonus Pack 3.1.0.4)

1. My ships equipped with the MTC (Manual Trade Commands) won't longer jump to their destination! They prefer the gates! (distance between sectors is >3!)
2. My ships won't sell Space Fuel to pirate bases. I don't know if it's a feature or a bug? But it would help me a lot! If that's not possible i'll have to blow my fuel destillery into space! :cry:


Is it possible to install the actual Bonus Pack 3.1.0.4 on the 2.0.01 Version? Would that solve my Problems? (on the download site they warn not to do so)

Who can help me?

I had some unsigned scripts installed before 2.0.01 which didn't work with the "Expansion". After removing them and installing the 2.0.01 again this is the result!
I also did "reinit script caches"!

What to do?
Thanks
Fireball

Cycrow
Moderator (Script&Mod)
Moderator (Script&Mod)
Posts: 20591
Joined: Mon, 15. Nov 04, 00:26
x4

Post by Cycrow » Wed, 15. Nov 06, 20:36

scripts should work fine with the expansion, which ones were u using ?

also, the bonus pack should work fine with the expansion, u could try reinstalling it.

for the issue with MTC, u could try posting in the MTC thread for moggy to see

User avatar
Fireball3
Posts: 23
Joined: Sat, 26. Aug 06, 10:54
x3

Post by Fireball3 » Wed, 15. Nov 06, 20:44

o.k. i'll try reinstalling the Bonus Pack!
All scripts actually running are from Bonus Pack since the unsigned
collection won't.
Else i'll have to check each single unsigned script wether it conflicts with the Update or not! :shock:

This was my first problem with the unsigned scripts!
http://forum3.egosoft.com/viewtopic.php ... highlight=

Cycrow
Moderator (Script&Mod)
Moderator (Script&Mod)
Posts: 20591
Joined: Mon, 15. Nov 04, 00:26
x4

Post by Cycrow » Wed, 15. Nov 06, 20:48

most unisnged scripts should work fine.

however, from that screen shot, it looks like ur using a mod as well, possibly a no civilians, less trafic mod or something ?

might be useful to say which scripts and mods you were running

User avatar
Fireball3
Posts: 23
Joined: Sat, 26. Aug 06, 10:54
x3

Post by Fireball3 » Wed, 15. Nov 06, 21:00

Which should be the mod?
The "product finder"?
It's no mod - or i don't knew it!
http://forum2.egosoft.com/viewtopic.php?t=123408

The screenshot shows all i had installed previously!
http://fireball.drivehq.com/Scripts.jpg
Nothing else more!

At this time there is no unsingned script running at all!
Only the Bonus Pack!

Cycrow
Moderator (Script&Mod)
Moderator (Script&Mod)
Posts: 20591
Joined: Mon, 15. Nov 04, 00:26
x4

Post by Cycrow » Wed, 15. Nov 06, 21:07

if thats the only scripts u've installed, then i cant c whats causing the problem.

usually something like that is caused by the jobs engine. If you remove entries from the jobs files that are still in game, you get blank entries like that. The No Civilians mod basically does that.

or if you previously added sometihng that added a new jobs files then removed it, it can cause the problem

User avatar
Fireball3
Posts: 23
Joined: Sat, 26. Aug 06, 10:54
x3

Post by Fireball3 » Wed, 15. Nov 06, 21:18

O.K. thank you!
I'll so some testing like reinstalling the Bonus Pack and
the unsigned scripts.

I'll post the results.

User avatar
Fireball3
Posts: 23
Joined: Sat, 26. Aug 06, 10:54
x3

Post by Fireball3 » Wed, 15. Nov 06, 22:30

I'm back!
1. MTC work again
2. Ships trade with pirate bases too - i had to set the race option to "friend"
3. unsigned scripts work - at least the ones i installed again

What i did?
1 Removed all unsigned scripts
2 reinstalled the Bonus Pack
3 reinstalled the unsigned scripts

Everything works like it used to.

Thanks to cycrow for encouraging me to install the Bonus Pack on
2.0.01 - perhaps the warning should be more precise?
http://forum2.egosoft.com/viewtopic.php?t=151502
Perhaps "X3 1.4.x and above" wouldn't be so scary?

Thanks again!
Fireball

Cycrow
Moderator (Script&Mod)
Moderator (Script&Mod)
Posts: 20591
Joined: Mon, 15. Nov 04, 00:26
x4

Post by Cycrow » Wed, 15. Nov 06, 22:34

well the warning was originally when 2.0.01 wasn't out.

i just hasn't been changed.
im sure it will be once the new bonus pack comes out

Post Reply

Return to “X³: Reunion - Scripts and Modding”