Skripty, pluginy a MODy

Moderator: DJ Die

Post Reply
plynak
Posts: 2921
Joined: Fri, 12. Dec 03, 09:53
x3tc

Skripty, pluginy a MODy

Post by plynak » Mon, 14. Aug 06, 10:44

Takze prvni muj dotaz.

Jak funguje ship installer. Stahl jsem si par lodicek, ktere vypadaji fakt dobre a nenarusuji design ostatnich X lodi. Ale nejsem si jisty, jak to nainstalovat, abych neco nepodelal.
Intel Core i5 4590, 2 x 8GB DDR3 1600, MSI GTX 1060 Armor, Asus H97 Pro, Asus Xonar DG, Crucial MX100 128GB SSD + 1TB WD Caviar Blue, Seasonic S12G 550W, Corsair 550D, 22'' LG

plynak
Posts: 2921
Joined: Fri, 12. Dec 03, 09:53
x3tc

Post by plynak » Mon, 14. Aug 06, 10:53

Takze odpoved od autora:

yes you select the standard game and just install the xsp file.

where they appear in games depends how they are setup, usually they are added to one of the races shipyards.

you can check and change it by going into edit mode of the ship from the installer


Neboli staci si pouze vybrat modylek a naintslovat. Objevi se v shipyardu te rasy, kterou to ma predepsano. A co vic, ten programek umoznuje menit i statistiky tech lodi, takze muzete zmenit rasu, lde se da koupit, rychlost, zbrane.... SUPER.
Intel Core i5 4590, 2 x 8GB DDR3 1600, MSI GTX 1060 Armor, Asus H97 Pro, Asus Xonar DG, Crucial MX100 128GB SSD + 1TB WD Caviar Blue, Seasonic S12G 550W, Corsair 550D, 22'' LG

User avatar
George Wills
Posts: 546
Joined: Wed, 6. Nov 02, 21:31
xr

Re: Skripty, pluginy a MODy

Post by George Wills » Mon, 14. Aug 06, 10:56

plynak wrote:Jak funguje ship installer. Stahl jsem si par lodicek, ktere vypadaji fakt dobre a nenarusuji design ostatnich X lodi. Ale nejsem si jisty, jak to nainstalovat, abych neco nepodelal.
Musím se přiznat, že s tímhle nemám žádné zkušenosti ... ale podle toho, co jsem četl, je to skoro MOD ... přepisuje totiž soubory, do kterých obvykle zasahují MODy.

Podle všeho je v tom ale jeden problém ... loď je sice ve hře, ale co s ní dál? Asi ji nikdo jiný než hráč nikdy nepoužije a možná si je dokonce budeš muset přiskriptovat do nějakých shipyardů.

Ale jak už jsem psal, nezkoušel jsem to zatím ... Jiné lodě jsem měl z DDRS a nedávno jsem rozjel novou hru s Xperiment Fusion Project V0.2 a tam je nových lodí snad několik set :roll:
EDIT: ale hlavně je tam hromada nových sektorů ...
EDIT2: doedituj do názvu topicu X3, aby to bylo jasné a zřetelné :wink:

plynak
Posts: 2921
Joined: Fri, 12. Dec 03, 09:53
x3tc

Post by plynak » Mon, 14. Aug 06, 11:14

No to je prave to, co ja nechci. Chci si pridat jednu ci dve lodky. Samozrejme, ze je budu mit jen ja, ale to uz asi jinak nejde. A scriptovat se nemusi, to by mel udelat ten installer.

Ted mi prisla odpoved od autora.

the program doesn't actaully change any of the standard files
it creates a new one in the mod directory with everything it needs in that

Takze to jakoby udela vlastni MOD. To zni docela slibne.

Jo a ta lodka, co chci pridat je

http://www.flatrock.org.nz/wolf/images/ ... anger3.jpg

Jinak mne se tyhle super hyper MODy, co predelaji hru nelibi. Proste nevim, proc by v X3 mely byt lode z B5, Star Treku apod. Bud tedy totalni konverzi a nebo nic.

Mne staci spis takove mensi zmeny. Mam tam Race Military a Turret Defense scripty a ty jsou super.

Az prijdu z prace, tak zkusim pridat tu lodku, schvalne, co se stane.
Intel Core i5 4590, 2 x 8GB DDR3 1600, MSI GTX 1060 Armor, Asus H97 Pro, Asus Xonar DG, Crucial MX100 128GB SSD + 1TB WD Caviar Blue, Seasonic S12G 550W, Corsair 550D, 22'' LG

User avatar
George Wills
Posts: 546
Joined: Wed, 6. Nov 02, 21:31
xr

Post by George Wills » Mon, 14. Aug 06, 11:26

Mě se moc (vlastně už vůbec) nelíbí, že je pořád stejná mapa ... (základ znám už z BtF)
To není průzkum vesmíru, když znám z hlavy polohu většiny sektorů s přesností na jeden až dva sektory a vím kudy tam mám letět. Nejvíc by se mi líbilo něco jako Random space. Jenže to asi dost dobře není možné a takový vesmír by byl asi hodně chaotický. Kdyby tak ale někdo udělal generátor dodržující nějaká přednastavená pravidla, to by bylo žrádlo ...

Mimochodem: podle mého názoru největší přinos pro oživení hry jsou skripty od Cycrow, hlavně pak guildy. Ale využívám aktivně i overtune, loterii, satelitní warovný systém, a od víkendu i opraváře.

plynak
Posts: 2921
Joined: Fri, 12. Dec 03, 09:53
x3tc

Post by plynak » Mon, 14. Aug 06, 12:01

jj, ten Race Military, co tam mam, je prave od Cycrow(a). Ale ta mapa, to je bihuzel nevyhoda X vesmiru, ze je tak strasne primocary. I kdyz si tam das novou mapu, tak za cas ji stejne prozkoumas a budes rikat to same :)

Jo a co rikas na tu lodku?
Intel Core i5 4590, 2 x 8GB DDR3 1600, MSI GTX 1060 Armor, Asus H97 Pro, Asus Xonar DG, Crucial MX100 128GB SSD + 1TB WD Caviar Blue, Seasonic S12G 550W, Corsair 550D, 22'' LG

User avatar
George Wills
Posts: 546
Joined: Wed, 6. Nov 02, 21:31
xr

Post by George Wills » Mon, 14. Aug 06, 12:47

plynak wrote:Jo a co rikas na tu lodku?
Znám ji z DDRS, vypadá pěkně, ale ... jestli se dobře pamatuju, tak byla pomalá. Nebo něco podobného se ni na ni nelíbilo ... Prostě pro mě je důležitější co umí, než jak vypadá a tak jsem si ji nezvolil ... teda ne že bych neuměl poměnit vlastnosti přímo v datových souborech, ale to už by bylo cheatování a to já NEEEEmám rád. :roll:

plynak
Posts: 2921
Joined: Fri, 12. Dec 03, 09:53
x3tc

Post by plynak » Mon, 14. Aug 06, 12:54

Ma max. speed 112. 3x125MW stity, jeden doking port, 8 kanonu dopredu a 6 ve trech vezickach. Ja se ale bojim pouzit ten installer a pridat ji do hry, aby se mi neco nepotento :(
Intel Core i5 4590, 2 x 8GB DDR3 1600, MSI GTX 1060 Armor, Asus H97 Pro, Asus Xonar DG, Crucial MX100 128GB SSD + 1TB WD Caviar Blue, Seasonic S12G 550W, Corsair 550D, 22'' LG

User avatar
George Wills
Posts: 546
Joined: Wed, 6. Nov 02, 21:31
xr

Post by George Wills » Mon, 14. Aug 06, 13:07

plynak wrote:Ma max. speed 112. 3x125MW stity, jeden doking port, 8 kanonu dopredu a 6 ve trech vezickach. Ja se ale bojim pouzit ten installer a pridat ji do hry, aby se mi neco nepotento :(
JJ byla to ta rychlost, já nepotřebuju silné štíty a hodně zbraní ... dávám přednost rychlosti a obratnosti, i když M6ky obvykle tímhle zrovna nevynikají ... mám rád lodě Splitů ... slabší štíty, obvykle nejrychlejší, a většinou s úzkým profilem, takže hůř trefitelné.

Toho instaleru se neboj ... zálohuj si celý adresář SAVEs a když se něco podělá, tak jen spácháš čistou instalaci a vrátíš SAVEs.
Já od Cycrowa používám jeho script instaler a nebyl s ním jediný problém. Předpokládám, že s tím loďovým to bude stejné. Ale i kdyby něco, když si zálohuješ SAVE, máš cestu zpět.

plynak
Posts: 2921
Joined: Fri, 12. Dec 03, 09:53
x3tc

Post by plynak » Mon, 14. Aug 06, 13:15

No jo, rychlost to ma ale jednu z tech lepsich (Osprey 81, Centaur 104, Nemesis 115?, Baracuda 123? a Dragon 145).

No ja bych nejradeji zazalohoval cely adresar X3, ale to by bylo nadlouho. Asi pockam, az to nejaky odvazny kolega Cech z Cech zkusi prvni. Nemusim byt prukopnik :)
Intel Core i5 4590, 2 x 8GB DDR3 1600, MSI GTX 1060 Armor, Asus H97 Pro, Asus Xonar DG, Crucial MX100 128GB SSD + 1TB WD Caviar Blue, Seasonic S12G 550W, Corsair 550D, 22'' LG

User avatar
George Wills
Posts: 546
Joined: Wed, 6. Nov 02, 21:31
xr

Post by George Wills » Mon, 14. Aug 06, 15:12

plynak wrote:Asi pockam, az to nejaky odvazny kolega Cech z Cech zkusi prvni. Nemusim byt prukopnik :)
Bo jsem z Moravy a bo už tam mám jiný MOD, tak já to nebudu :lol:

plynak
Posts: 2921
Joined: Fri, 12. Dec 03, 09:53
x3tc

Post by plynak » Mon, 14. Aug 06, 15:17

No tak ja to casem zkusim, ale asi az koncem mesice po dovolene :) Pokud se do te doby nenajde dobrovolnik.

Hmm, to jsme vazne jedini, kdo se pustil na pole pluginu a scriptu? To se mi nechce verit, vzdyt puvodni hra je pak desne nudna, neni tam co delat.
Intel Core i5 4590, 2 x 8GB DDR3 1600, MSI GTX 1060 Armor, Asus H97 Pro, Asus Xonar DG, Crucial MX100 128GB SSD + 1TB WD Caviar Blue, Seasonic S12G 550W, Corsair 550D, 22'' LG

plynak
Posts: 2921
Joined: Fri, 12. Dec 03, 09:53
x3tc

Post by plynak » Tue, 15. Aug 06, 09:36

Tak dalsi dotaz. Koukal jsem na ty TerraCorp crews. Vypada to fakt slibne, ale taky docela komplikovany script. Obavam se, aby mi ty skripty tu hru moc nezpomalily. A pak se to da povazovat za cheat, jelikoz vlastne budu mit lepsi lode nez AI.

Mas to nainstalovane? Jake to je? Co vsechno vubec mas za skripty nainstalovane?
Intel Core i5 4590, 2 x 8GB DDR3 1600, MSI GTX 1060 Armor, Asus H97 Pro, Asus Xonar DG, Crucial MX100 128GB SSD + 1TB WD Caviar Blue, Seasonic S12G 550W, Corsair 550D, 22'' LG

User avatar
George Wills
Posts: 546
Joined: Wed, 6. Nov 02, 21:31
xr

Post by George Wills » Tue, 15. Aug 06, 10:57

plynak wrote:Tak dalsi dotaz. Koukal jsem na ty TerraCorp crews. Vypada to fakt slibne, ale taky docela komplikovany script. Obavam se, aby mi ty skripty tu hru moc nezpomalily. A pak se to da povazovat za cheat, jelikoz vlastne budu mit lepsi lode nez AI.
Tak zpomalení jsem nepocítil, když jsem zkoušel pěstovat svoje TerraCorp piloty. A to jsem v té době měl ještě mizernou grafiku a jen 512 MB paměti a jakékoliv zpomalení se hned drasticky projevovalo.
A jestli je to CHEAT? Ano vlastně je. No ale mnohem míň než Trade Mk3. Nebo jsi snad viděl jinou než tvoji loď používat Trade Mk3? Takže když je ve hře jeden oficiální CHEAT, proč tam nedat bojové piloty, když jsou jakousi bojovou verzí T.Mk3? Rozhodně ti nepřinesou takový profit, nanejvýš ti omezí ztráty na stíhačích. Na druhou stranu ti přinesou hodně práce s jejich managementem.
plynak wrote:Mas to nainstalovane? Jake to je? Co vsechno vubec mas za skripty nainstalovane?
Teď zrovna mám nainstalovaný MOD Xperiment Fusion Project V0.2, který je sám plný různých samostatně instalovatelných skriptů a k tomu kompletní aktuální Cycrow skripty. Ti TerraCorp piloti jsou tam taky obsažení, ale zatím jsem je nepoužil, protože se motám na druhém konci galaxie a Home of light jsem ještě neobjevil ... Moje znalosti končí u Black Hole Sun, na západ mám mapu čistou ... A to se mi líbí, že konečně nemusím začínat v Argon Prime nebo okolí.

Mám naprosto geniální a relativně levnou (8 M Cr) M1 loď/základnu - Salvage Base Vanguard ... je pomalá (jen 10) a neobratná, nemá žádné zbraně, ale pojme 40 lodí a má štíty 10x10 Gj. Vypadá jak ze StarTreku. Přesně vyhovuje mým požadavkům - Jump od mého loveckého sektoru, nabrat ukořistěné lodě, které na palubě opraví placený mechanik a potom jump k shipyardu a všechny lodě prodat ... Na nějakou podobnou loď Egosoft ani nepomyslel a proto mám rád MODy, které vyplňují tyto mezery ... zároveň tenhle MOD přinesl hromadu mých oblíbených skriptů, takže nemusím řešit jejich vzájemnou kompatabilitu.

plynak
Posts: 2921
Joined: Fri, 12. Dec 03, 09:53
x3tc

Post by plynak » Tue, 15. Aug 06, 12:24

No jo prave to ja mit nemusim. Lod podobna Star Treku, to uz neni X3 :(

Ja pro tyto ucely pouzivam Elefanta, zrovna dneska koupim dalsiho. Ale strasne chci Pythona a furt mi chybi 79% reputace. Cafra prace.
Intel Core i5 4590, 2 x 8GB DDR3 1600, MSI GTX 1060 Armor, Asus H97 Pro, Asus Xonar DG, Crucial MX100 128GB SSD + 1TB WD Caviar Blue, Seasonic S12G 550W, Corsair 550D, 22'' LG

Post Reply

Return to “Česky / Czech X-Forum”