[TC] Scanning a station

General discussions about the games by Egosoft including X-BTF, XT, X², X³: Reunion, X³: Terran Conflict and X³: Albion Prelude.

Moderator: Moderators for English X Forum

Post Reply
winstoncurchill
Posts: 3
Joined: Thu, 28. Dec 06, 17:26

Scanning a station

Post by winstoncurchill » Fri, 26. Dec 08, 02:52

Please help a newbie i need to scan a pirate ship little bit stuck have bought a freight scanner but dont know how to use it .Cannot board station due to some accidental unfreindly fire.it is part of the ongoing story mode which is probaly very simple to do but being very simple im stuck please help.
thanks winston c

User avatar
apricotslice
Posts: 13636
Joined: Sun, 16. May 04, 13:01

Post by apricotslice » Fri, 26. Dec 08, 03:03

scanning is done at less than 4km range.

Unfreindly stations can be hacked using a hack mission from a pirate base.

NeverSnake
Posts: 4956
Joined: Thu, 9. Oct 03, 20:44

Post by NeverSnake » Fri, 26. Dec 08, 03:37

If it's part of the story then you probably just have to get very, very close and it'll scan automatically with no scanner needed.
"There's an old story about the person who wished his computer were as easy to use as his telephone. That wish has come true, since I no longer know how to use my telephone" — Bjarne Stroustrup

User avatar
apricotslice
Posts: 13636
Joined: Sun, 16. May 04, 13:01

Post by apricotslice » Fri, 26. Dec 08, 03:41

If you are scanning a pirate Nova as part of a Terran mission, dont. The mission verbal briefing is deceptive. You need to scan the station it goes to, not the ship. And the station is scanned by touching its paint.

winstoncurchill
Posts: 3
Joined: Thu, 28. Dec 06, 17:26

Post by winstoncurchill » Fri, 26. Dec 08, 23:43

Thans very much

winstoncurchill
Posts: 3
Joined: Thu, 28. Dec 06, 17:26

Post by winstoncurchill » Fri, 26. Dec 08, 23:43

Thankyou

Post Reply

Return to “X Trilogy Universe”