[Script]Install Extra Shields To Station ***NEW 22.03.06*** [1.10 Update 23.03.06]

The place to discuss scripting and game modifications for X³: Reunion.

Moderators: Moderators for English X Forum, Scripting / Modding Moderators

Post Reply
User avatar
al_main
Posts: 1379
Joined: Wed, 6. Oct 04, 10:26
x3

[Script]Install Extra Shields To Station ***NEW 22.03.06*** [1.10 Update 23.03.06]

Post by al_main » Wed, 22. Mar 06, 04:11

Install Ware To Station Command

Description : Allows ships to install extra shields to stations
Version : 1.10
Date : 23/03/06
Author : al_main

Using cycrows script installer:
http://www.freewebs.com/x3scripts/Insta ... n_1.10.spk

Or extract the files to your x3 folder:
http://www.freewebs.com/x3scripts/Insta ... n_1.10.rar <= for some strange reason might need to copy and paste this link into your browser



----------------------------------------------------------------------

Description:

For those building factories in hostile territory, those paranoid that their station will come under attack or those who are simply worried about that M1 with 10GJ shields colliding with their complex.

This script allows extra shield upgrades to be added to your factories. Simply purchase additional shields and then take them to your station and install them! There is a one off installation cost of 50000Cr when a shield is installed.


---------------------------------------------------------------------


Use:

When docked at one of your stations there will be a command in the ships custom command menu of "Install Wares To Station":

Simply select the shield of which you wish to install

One unit of this shield type will be removed from your cargo bay and installed into your station for the one off cost of 50000Cr


---------------------------------------------------------------------
Install:

Just extract the rar file to your main X3 directory or install with Cycrows Script Installer

---------------------------------------------------------------------
Changelog

1.10
Compatible with Station Weapons script to install station shield generators
1.00
Initial Release



Files and wares used:

448116.xml

Page ID 8116

<t id="728">COMMAND_TYPE_CUSTOM_28</t>
Last edited by al_main on Thu, 23. Mar 06, 19:07, edited 4 times in total.

Saint-Ashley
Posts: 1262
Joined: Sat, 3. Dec 05, 04:40
x4

Post by Saint-Ashley » Wed, 22. Mar 06, 04:13

hummm... this sounds intresting :P Thanks AL!

Edit: Waiting for link! :P

User avatar
al_main
Posts: 1379
Joined: Wed, 6. Oct 04, 10:26
x3

Post by al_main » Wed, 22. Mar 06, 04:24

I know, realised at the last second that the command slot i'd chosen was already used. :headbang:

So pulled the links while I changed command and re-packed it.

Sorted Now :)

Saint-Ashley
Posts: 1262
Joined: Sat, 3. Dec 05, 04:40
x4

Post by Saint-Ashley » Wed, 22. Mar 06, 04:35

Thanks! :P I thought that CMD slot looked familiar :P

User avatar
xxx-xx
Posts: 59
Joined: Fri, 3. Mar 06, 01:23
x3

Post by xxx-xx » Wed, 22. Mar 06, 07:43

I think stations are buff enough

User avatar
al_main
Posts: 1379
Joined: Wed, 6. Oct 04, 10:26
x3

Post by al_main » Wed, 22. Mar 06, 14:07

Maybe, though I'm slightly worried about an M1 with 10GJ shields crashing into part of my mega complex with only 9GJ shields....

That and that the use for this will become more obvious once i've written the next script i'm planning..........

:wink:

User avatar
al_main
Posts: 1379
Joined: Wed, 6. Oct 04, 10:26
x3

Post by al_main » Thu, 23. Mar 06, 19:05

Station Weapons script now released.

xxx-xx: If your using this then its useful to have (even) more shields on your stations! :D

AL

garrry34
Posts: 908
Joined: Sun, 17. Jul 05, 14:43
x3tc

Post by garrry34 » Wed, 14. Feb 07, 02:43

is there a limit to the amount of shields you can add to a station? im looking to seriously buff up my PHQ
PhenomII X4 940 black edition
8GB DDR2
ATI HD4890
Windows 7 64bit

User avatar
al_main
Posts: 1379
Joined: Wed, 6. Oct 04, 10:26
x3

Post by al_main » Wed, 14. Feb 07, 03:06

Currently the command only allows shields of up to 35GJ on factories and 50GJ on docks (maximum)

As the player HQ is classed as a factory by X3's game files then it'll be the 35GJ maximum.


However i might update the files with a small exception to allow more on the HQ. Willing to listen to suggestions on how much exactly people think should be allowed.

garrry34
Posts: 908
Joined: Sun, 17. Jul 05, 14:43
x3tc

Post by garrry34 » Wed, 14. Feb 07, 17:01

65 gazillian billion for shields and laser tower turrets, lol
PhenomII X4 940 black edition
8GB DDR2
ATI HD4890
Windows 7 64bit

fud
Posts: 6989
Joined: Wed, 25. Jan 06, 15:26
x3

Post by fud » Wed, 14. Feb 07, 18:01

I thought the HQ was indestructable.

garrry34
Posts: 908
Joined: Sun, 17. Jul 05, 14:43
x3tc

Post by garrry34 » Wed, 14. Feb 07, 18:28

it will be if i get my way, lol
PhenomII X4 940 black edition
8GB DDR2
ATI HD4890
Windows 7 64bit

wanderer
Posts: 229
Joined: Wed, 6. Nov 02, 21:31
x3tc

re.: XTM 0.7 MOD problems

Post by wanderer » Tue, 26. Jun 07, 09:49

Hello,


there is a minor problem with the XTM 0.7 MOD. When this MOD is installed, the 10GJ shields as ware are overwriten by the MODs 5GJ Shields. The 10GJ Shields have now another ware slot.

Means, you cannot install the 10GJ shields. Inside the code of 'tnal.instal.to.fact.xml' you have to change back the 5GJ to the 10GJ Shield.

Or, you append the If conditions with the 10GJ Shield. In this case you now have the MODs own 5GJ Shield AND the EGO 10GJ Shield.

regards.

shilhi
Posts: 640
Joined: Sun, 15. Apr 07, 23:28
x3tc

Post by shilhi » Wed, 1. Aug 07, 03:08

someone should make a starbase, you know like a huge factory with guns.
Be able to build ships from it, you can place weapon and shield factories inside of it, then it would build equipment like an equipment dock. But it would cost around 800 million credits so you can't buy it every 20 minutes.
Now that would be cool!! 8) :D

Post Reply

Return to “X³: Reunion - Scripts and Modding”