Zacatecnik- otazky a rady

Moderator: DJ Die

Mira CZ
Posts: 763
Joined: Sun, 5. Jul 09, 10:05

Post by Mira CZ » Sun, 4. Nov 12, 16:18

save opravdu nefunguji, musis od zacatku
pokud hrajes cesky, tak anglicky bude pouze to co je nove - pridane

TinniT
Posts: 118
Joined: Mon, 8. Oct 12, 17:18

Post by TinniT » Sun, 4. Nov 12, 18:10

Kruci tolik hodin přijde v niveč...:D nAle aspoň mám příležitost neudělat pár chyb, který jsem udělal ze začátku.

Nějaký typ odkud stáhnout?

Mira CZ
Posts: 763
Joined: Sun, 5. Jul 09, 10:05

Post by Mira CZ » Mon, 5. Nov 12, 00:05

nekde tady je primo stranka na XTended team

TinniT
Posts: 118
Joined: Mon, 8. Oct 12, 17:18

Post by TinniT » Mon, 5. Nov 12, 16:58

Tak jsem stáhl a nainstaloval, akorát jsem se ještě nedostal k tomu to odzkoušet, ale snad bude vše v pořádku.

Jinak je možný mít nainstalováno více skript, nebo modu najednou? Řekl jsem si, že když už jsem v tom rozšiřování původní hry tak pořádně. Což mě přivádí k otázce, jestli scripta rozjedu v už rozehrané hře.
Jinak podle toho co jsem se dočetl, tak by to mělo jít instalovat přes PluginManagera, takže to bude fungovat stejně jako když nainstaluju nový lodě do hry? Prostě se to tam všechno najednou objeví?

TinniT
Posts: 118
Joined: Mon, 8. Oct 12, 17:18

Post by TinniT » Thu, 29. Nov 12, 21:56

Zdravím,
chtěl bych se znovu na něco zeptat a týká se to Plugin Manageru.
Dokud jsem hrál čistou X3 reunion vše fungovalo jak má, ale když jsem nainstaloval XTM mode, tak lodě se v loděnici ukazují jen na několik vteřin a potom zmizí a já už nemám možnost je koupit. Scripta fungují jak mají, ale ty lodě mě docela štvou, protože za ten čas co tam jsou ukázaný je dost obtížný je nakliknout a koupit. jediná možnost je potom znovu načíst uloženou hru což je dost otravný a hlavně to zdržuje.

Stalo se někomu z vás něco podobného? Nějaké řešení?

TTenk
Posts: 281
Joined: Sun, 2. Oct 11, 08:05

Post by TTenk » Sun, 30. Dec 12, 17:08

pokud používáš Plugin Manager, pak Ti jsou lodě v loděnicích stejně nanic ne? Pokud si je hodíš Plugin managerem, stačí zapnout konzoli a lodě si scripnout.

(proto jsem přestal plugin manager a konzoli používat ;))

Jináč XTm nemá s Plugin managerem a jeho funkčností nic společného...

1) nainstaluj hru
2) opatchuj hru
3) nainstaluj XTM
4) nainstaluj češtinu
(vyjměčně jde používat i trainer na X3R tuším ve verzi 3.06, pro rank ras dobrý/maximálně zlý, bojový a obchodní rank - zbytečnost, money nefungují)
(takto to mám nainstalované já a jede to bez problému)

O nových začátcích tu asi v XTM nic psát nemusím (doporučuji Pirate Warlorda, eeeee.... začneš se sposutou Splitských/Argonksých lodí a 1mld na kontě)

jak tu padlo, Terranské sektory se zpřístupní v nastavení umělého života (doporučuji, při příběhovém startu až po dokončení hlavní linie)

mam X3R s XTM, verze hry 2.5 (tuším), v češtině (puvodní hra), nové věci (sektory nejsou oznamovány palubním počítačem) nové lodě jsou psané anglicky třeba: Pirate Galleon (tak ale kdo by nepochopil o co jde)
Trochu je problematické s některými misemi na stanicích co jsou v EN, nebo mise pro OTAS, Sohneny atd...

Vallaska Roue
Posts: 13
Joined: Fri, 26. Dec 08, 11:03

Post by Vallaska Roue » Fri, 31. May 13, 12:18

Zdravim ve spolek, stal se mi kuriozní problém. Když jsem v poslední misi v Terran kampani dopravil z Aldrinu na Zem pár astronautů, tak se mi při příletu do Sektoru Země pokazil údaj o vzdálenosti objektů. Abych to upřesnil ukazuje mi to třeba 60km do cíle, ale cíl je vzdálet pouhých 45km. Je to sice jenom detail, ale dost mi to vadí. Nesetkal se s tím někdo?

Jinak mě ještě napadlo, dá se někde ve hře koupit třeba lokace určitého sektoru? Abych tam nemusel lětět dvě hodiny přes 30 bran, ale rovnou tam skočit.

Ales_CZ
Posts: 199
Joined: Fri, 26. Jul 13, 13:58

Post by Ales_CZ » Wed, 31. Jul 13, 15:10

Zdravim, já bych se chtěl zeptat, jak se přesně používá Lapač vesmírných much?

Mira CZ
Posts: 763
Joined: Sun, 5. Jul 09, 10:05

Post by Mira CZ » Wed, 31. Jul 13, 16:36

Ales_CZ wrote:Zdravim, já bych se chtěl zeptat, jak se přesně používá Lapač vesmírných much?
pokud se dobre pamatuji, tak si jej musis koupit, nainstalovat a nasledovne namapovat klavesu na jeho pouziti.
potom uz jen najit hejno much a navolenou klavesou spustit lapac.
musis mit take misto v nakladnim prostoru.
a mimo uzemi splitu je to nelegalni naklad, tzn potize s tim spojene na sebe nenechaji dlouho cekat.

Mira CZ
Posts: 763
Joined: Sun, 5. Jul 09, 10:05

Post by Mira CZ » Wed, 31. Jul 13, 16:37

Ales_CZ wrote:Zdravim, já bych se chtěl zeptat, jak se přesně používá Lapač vesmírných much?
1/ nepises ve ktere hre
2/ ano daji, na cernem trhu to obcas nabizeji, ale ted uz nevim, jestly to nebylo spojene s nainstalovanim nejakeho scriptu.

Ales_CZ
Posts: 199
Joined: Fri, 26. Jul 13, 13:58

Post by Ales_CZ » Wed, 31. Jul 13, 17:45

jak funguje Lapač vesmírných much ve hře Albion Prelude, a ještě bych se chtěl zeptat, jak funguje a k čemu slouží Software pro ovládnutí systému a co musim udělat, abych získal setor

TTenk
Posts: 281
Joined: Sun, 2. Oct 11, 08:05

Post by TTenk » Thu, 1. Aug 13, 01:21

i v AP: Lapač vesmírných much funguje stejěn jao sběr zboží, tudíž stačí proletět hejnem much, ony se nasbírají. Pokud ho nemáš, umějí s Tvou lodí mouchy pěkně zatřást (ikdyž budeš třeba v M1)

i v AP: Software k ovládnutí systému (nelegální všude krom Terranů)
slouží k zajímaní opuštěných lodí cca na vzdálenost 5km od lodě (dobré s tímto softem mít i "měnič digitálních podpisů" nebo "odstínění nákladního prostoru" - ten se dá koupit na HQ StrongArms po nějaké době) existuje i "legální" Teladská verze softwaru ale nikdy jsem ji nikde nsehnal.

nejsem si jistý ejtli to v AP funguje stejně: Sektor (pokud nemáš nějaký plugin)
(má zkušenost) do neznámého sektoru jsem prdnul obchodní stanici, po nějaké době jsem se vrátil a byla tam stanice jiné rasy, následně byl vypsán konkurz na prodej sektoru (což musíš přeplatit)
Existuej i plugin na zajímání sektorů, ale toto opravdu nepoužívám.

Ales_CZ
Posts: 199
Joined: Fri, 26. Jul 13, 13:58

Post by Ales_CZ » Fri, 25. Jul 14, 09:41

Já nevím, jestli jste to někdo zkoušel v X3 AP sbírat ve vesmíru ladění motoru a optimalizace kormidla, ale je to velmi dobrá věc. Díky tomu mi Springblossom lítá 405 m/s a mé xenonské I lítá zatím 68 m/s. Přitom Springblossom (M6) se může vylepšit maximálně na 360 m/s a xenonské I (M2) na 48 m/s

Ales_CZ
Posts: 199
Joined: Fri, 26. Jul 13, 13:58

Post by Ales_CZ » Wed, 30. Jul 14, 14:48

V X3 AP je možnost obsadit Gonerskýho Arana. Já už jsem ho našel a potřeboval bych poradit, jak ho mám obsadit, když mi nejde označit. Mohli by jste mi prosím vás poradit?

User avatar
Earth Ultimatum IV.
Posts: 5133
Joined: Mon, 3. May 10, 14:39

Post by Earth Ultimatum IV. » Wed, 30. Jul 14, 16:11

Ales_CZ wrote:V X3 AP je možnost obsadit Gonerskýho Arana. Já už jsem ho našel a potřeboval bych poradit, jak ho mám obsadit, když mi nejde označit. Mohli by jste mi prosím vás poradit?

Musíš do jeho blízkosti placenúť ADVANCED satellite (nie obyčajný, ale advanced).
A potom treba ísť do skafandra, a trochu pofŕkať toho Arana lejzrom opravárskym, aby sa zmenil na nepriateľa (inak by si ho nemohol boardnúť s vojakmi).


TTenk wrote:i v AP: Software k ovládnutí systému (nelegální všude krom Terranů)
slouží k zajímaní opuštěných lodí cca na vzdálenost 5km od lodě (dobré s tímto softem mít i "měnič digitálních podpisů" nebo "odstínění nákladního prostoru" - ten se dá koupit na HQ StrongArms po nějaké době) existuje i "legální" Teladská verze softwaru ale nikdy jsem ji nikde nsehnal.
Žiadny legálny Teladský software neexistuje.
Namiesto toho však existuje software ktorý zamaskuje ten pirátsky software. Mal by sa dať kúpiť na pirátskych staniciach.

Post Reply

Return to “Česky / Czech X-Forum”