EnglishGermanFrenchRussianItalianSpanish
Log inRegister
 
About X3's Galaxy Editor
Post new topic Reply to topic Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
View previous topic :: View next topic
Author Message
nuclear_eclipse



MEDALMEDALMEDAL

Joined: 02 Sep 2004
Posts: 1128 on topic
Location: /dev/nuke
Thank you for registering your game
PostPosted: Mon, 13. Feb 06, 17:30    Post subject: Reply with quote Print

Extract and copy the Jobs.txt and JobWings.txt files, then rename them Jobs.<galaxy>.txt and JobWings.<galaxy>.txt - replace <galaxy> with your actual galaxy name (case sensitive), and you're set.


_________________
blog
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Seven05





Joined: 23 Nov 2005
Posts: 147 on topic

Thank you for registering your game
PostPosted: Mon, 13. Feb 06, 18:38    Post subject: Reply with quote Print

Here's one for you... last night I "accidentally" got myself to a screen that allowed me to edit the background and update the Tbackgrounds file (from the in-game editor). Now, I can't for the life of me find that screen again, any ideas?

Back to top
View user's profile Send private message
nuclear_eclipse



MEDALMEDALMEDAL

Joined: 02 Sep 2004
Posts: 1128 on topic
Location: /dev/nuke
Thank you for registering your game
PostPosted: Mon, 13. Feb 06, 19:03    Post subject: Reply with quote Print

From the Numpad-Enter menu, go to the far right menu, and towards the bottom is an option for turning on advanced details or somesuch like that. That's what you want to use. And it doesnt actually edit TBackgrounds, it just modifies the background you've chosen just for that specific sector.


_________________
blog
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Clock_Work





Joined: 14 Apr 2006
Posts: 217 on topic
Location: Atlanta Georgia USA
Thank you for registering your game
PostPosted: Fri, 19. May 06, 22:54    Post subject: Reply with quote Print

I saw that in the station list is Julian Hedquarters.What is that? Question

Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Yahoo Messenger
Cycrow
Moderator (Script&Mod)
Moderator (Script&Mod)



Joined: 15 Nov 2004
Posts: 20480 on topic
Location: London
Thank you for registering your game
PostPosted: Fri, 19. May 06, 22:58    Post subject: Reply with quote Print

its a model of the headquaters that was going to be used in the expansion, its not used in the normal game


_________________
My Scripts | MY X3TC Scripts | X3 Plugin Manager | Custom Gui
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger
Coridan





Joined: 28 Jul 2006



PostPosted: Thu, 24. Aug 06, 16:47    Post subject: Reply with quote Print

Hey, I was wondering if there is an actual guide for this tool yet. Also, I'd like to know how I could add all normal X3 sectors in to my map exactly how they are when you start a new game, as in, populated with stations ships etc. or is this not possible?

Back to top
View user's profile Send private message
nuclear_eclipse



MEDALMEDALMEDAL

Joined: 02 Sep 2004
Posts: 1128 on topic
Location: /dev/nuke
Thank you for registering your game
PostPosted: Thu, 24. Aug 06, 20:19    Post subject: Reply with quote Print

I've never read it or used it, but Northstar supposedly has one. However, I'm in the process of writing one for my Akeela's Beacon website in the near future.


_________________
blog
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Coridan





Joined: 28 Jul 2006



PostPosted: Thu, 24. Aug 06, 22:05    Post subject: Reply with quote Print

I'll look forward to reading it.

Would anyone be able to answer my other question?

I know how to add the sectors from original X3, but it's just the sector. No stations, ships, anything.

Back to top
View user's profile Send private message
nuclear_eclipse



MEDALMEDALMEDAL

Joined: 02 Sep 2004
Posts: 1128 on topic
Location: /dev/nuke
Thank you for registering your game
PostPosted: Thu, 24. Aug 06, 23:31    Post subject: Reply with quote Print

In the Debug menu for the galaxy editor (where you craete ships/stations/etc), you can choose to 'import sector' and choose the sector and the map name (x3_universe being the default X3 map). However, if you want the whole X3 universe to build from, you should just grab the x3_universe 1.3 map file from my repository, name it what you want, and start from there. That will give you a base of the stations, asteroids, sectors, gates, etc. To get ships, follow the info about Jobs and JobWings at the top of this page for info on that part.

Cheers


_________________
blog
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Coridan





Joined: 28 Jul 2006



PostPosted: Fri, 25. Aug 06, 05:41    Post subject: Reply with quote Print

Thanks...

Sorry to seem bothersome and noobish, but I'm having some problems.

I have no 05.dat file in my X3 directory. What I do have are Security Catalog files numbered 1-8 and files that, for some reason, my computer recognized as video files also numbered 1-8.

Also, how would I go about extracting the files I need from the 05.dat file?

Back to top
View user's profile Send private message
Augustini
Moderator (Dansk)
Moderator (Dansk)



Joined: 13 Dec 2005
Posts: 1239 on topic
Location: Denmark
Thank you for registering your game
PostPosted: Fri, 25. Aug 06, 07:36    Post subject: Reply with quote Print

Hey nuclear, you should collect all those words of wisdom you've written in this thread and make them as a tutorial!

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
BlackRazor





Joined: 20 Apr 2004
Posts: 4653 on topic
Location: Milano, Italia
Thank you for registering your game
PostPosted: Fri, 25. Aug 06, 09:21    Post subject: Reply with quote Print

Coridan wrote:
Thanks...

Sorry to seem bothersome and noobish, but I'm having some problems.

I have no 05.dat file in my X3 directory. What I do have are Security Catalog files numbered 1-8 and files that, for some reason, my computer recognized as video files also numbered 1-8.

Also, how would I go about extracting the files I need from the 05.dat file?


Those videos are in reality dat files (I suggest you turn on "Show file extensions" in your Explorer settings). To extract files from dat files you need doubleshadow's tools, you can find a link to his homepage in the stickies.


_________________
"For the love of the Fish-Queen!"
Back to top
View user's profile Send private message
nuclear_eclipse



MEDALMEDALMEDAL

Joined: 02 Sep 2004
Posts: 1128 on topic
Location: /dev/nuke
Thank you for registering your game
PostPosted: Fri, 25. Aug 06, 14:16    Post subject: Reply with quote Print

augustini wrote:
Hey nuclear, you should collect all those words of wisdom you've written in this thread and make them as a tutorial!


It's in the works, in between all my other huge projects...


_________________
blog
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Coridan





Joined: 28 Jul 2006



PostPosted: Sat, 26. Aug 06, 02:58    Post subject: Reply with quote Print

BlackRazor wrote:
Coridan wrote:
Thanks...

Sorry to seem bothersome and noobish, but I'm having some problems.

I have no 05.dat file in my X3 directory. What I do have are Security Catalog files numbered 1-8 and files that, for some reason, my computer recognized as video files also numbered 1-8.

Also, how would I go about extracting the files I need from the 05.dat file?


Those videos are in reality dat files (I suggest you turn on "Show file extensions" in your Explorer settings). To extract files from dat files you need doubleshadow's tools, you can find a link to his homepage in the stickies.


Alright, I have the tools but I try to add the 05.dat file it says it doesn't exist. So, I figure it says that because my computer still recognizes them as video files.

I've looked around, but I can't find how to change my explorer settings. Could you tell me where to look?

Back to top
View user's profile Send private message
Coridan





Joined: 28 Jul 2006



PostPosted: Sat, 26. Aug 06, 20:48    Post subject: Reply with quote Print

Ok, it still doesn't work even though I found the option. I can't drag and drop it either.

So... how am I supposed to extract the files with this? Confused

Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic Reply to topic Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
 
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum
Control Panel
Login Data
The time now is Fri, 23. Feb 18, 00:26

All times are GMT + 2 Hours


Board Security

Copyright © EGOSOFT 1989-2018
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Template created by Avatar & BurnIt!
Debug: page generation = 2.83063 seconds, sql queries = 29