[X3 XTM] Gonerski Aran

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Yacek
x3tc

[X3 XTM] Gonerski Aran

Post by Yacek »

Jakiś czas temu kupiłem Gonerskiego Arana. Ma mozliwość dokowania do niego statków M1/M2 w ilości dwóch, więc uznałem że może być przydatny do transportu. Bo do walki to się nie nadaje, za słabe uzbrojenie. Może też budować statki i podobnie jak HQ przerabiać statki na plany, aby potem gw. tych ostatnich budować.
Ma też fajną opcję "Montuj standardowe wyposażenie". Jeszcze jej nie obczaiłem dokładnie, ale pozwala to na modernizację statków. Muszę to rozpracować to dam znać o co chodzi dokładnie.
Natomiast w poleceniach pirackich są trzy nowe opcje, które mnie rozbawiły:

Kapłan: Raportuj zniechęconych pilotów - podaje jakie morale mają piloci statków sektorze. "Nasi lokalni kaznodzieje donoszą o następujących statkach w sektorze x, które są pilotowane przez biedne zagubione duszyczki, których niskie morale wymaga natychmiastowego duchowego wsparcia " :-)

Kapłan: Nawróć Pogan - tego nie znam jeszcze, czyżby atak na statek o najniższym morale?

Kapłan: Wygłoś Kazanie - też nie wiem o co chodzi, ale brzmi wspaniale :-)
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
WoyTass
x3tc

Post by WoyTass »

A sprawdzałeś czy po wygłoszonym kazaniu nie rośnie Ci reputacja u Gonerów? Albo np. u rasy do której należy sektor?
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Wiesz, nie mam talentu do wygłaszania kazań. Ale muszę sprawdzić, może da się w ten sposób podnieść reputację u ziemian. Obym tylko nie został u nich Kaznodzieją-męczennikiem. :-)
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
El_Dar

Post by El_Dar »

z tego co kojarzę to po kazaniu zawsze idzie ministrant z tacą

czyli są jakieś wpływy ;)
.................................................
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Tak jak pisałem, nie znam się na kazaniach. Testowałem wygłaszanie kazań w sektorze Teledian i Boronów. I u jednych i drugich wzrostu reputacji nie zauważyłem. Spadku morale u pilotów też. Inna sprawa że wrogich pilotów nie było. Jeszcze będę prawił kazania.
Ministrantów też nie było.
[ external image ]
El_Dar

Post by El_Dar »

z tego co pamiętam by "głosić" trza być zadokowanym bo wiecie głoszenie w kosmosie (próżnia) to raczej nikt was nie usłyszy a jak zaczniecie przez radio to będzie że robicie konkurencje radiu co ma ryja i was komando moherowe ścignie
.................................................
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

No to sprawdzę, czy dobrze pamiętasz.
[ external image ]
rolnik_pl
x3tc

Post by rolnik_pl »

W jakim systemie kupiłeś tego Gonerskiego Arana ???/
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Nie ważne w jakim systemie, ważne gdzie. Kupiłem w stoczni XTM-a.
[ external image ]
WoyTass
x3tc

Post by WoyTass »

Jak widać odpowiednio wygłoszone kazanie może sprawić cuda:

http://img227.imageshack.us/my.php?image=kazaniehd7.jpg

Panował taki tłok, że część chętnych doznała sporych obrażeń. Na szczęście z naprawą też nie było kłopotu:

http://img522.imageshack.us/my.php?image=naprawytf0.jpg
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Ja jakiej książeczki do nabożeństw używasz? Musisz mnie nauczyć modlić się Aranem, bo mnie to jakoś nie wychodzi. :-)
[ external image ]
WoyTass
x3tc

Post by WoyTass »

Jako kościelny u mnie Mantis pracuje. Z kropidłem. A nawet dwoma... :wink:
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

A, to kościelny musi być. Musi być przypisany do parafii, czy może być dochodzący? I czy woda święcona potrzebna?
[ external image ]
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

Gadajcie normalnie, bo nie wiem czy niewiernych nawraca się samą modlitwą czy ogniem i mieczem ....
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude
WoyTass
x3tc

Post by WoyTass »

Kropidło jest potrzebne i woda też. Strumieniowymi wylewana. I to w sposób ciągły. Bo jak się choć na chwilę zawahasz:

http://img225.imageshack.us/my.php?imag ... onyat4.jpg

to po wiernych tylko "podarki" zostają:

http://img225.imageshack.us/my.php?image=zniknalxv1.jpg
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

To znaczy że działasz jak Krzyżowcy.. strzelasz :)

Tak to ja też potrafię...

Te komendy z kazaniami to chyba działają na pilotów ze słabym morale, żeby statek oddali albo przeszli na Twoją stronę... Tak to działa??
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude
WoyTass
x3tc

Post by WoyTass »

LeWaR:
Nie ma to jak sprawdzone wzorce... :)
jk16

Post by jk16 »

Coś takiego znalazłem odnośnie tych komend (w którymś z postów poniżej) http://www.thexuniverse.com/forum/showthread.php?t=4956.
Osobiście używam Arana jako bazy: ma swoje wady, ale jest niezastąpiony :) Komend jeszcze nie sprawdzałem w praniu, ale widzę, że chyba warto.

AMEN :wink:
Abandon All Hope
x3tc

Post by Abandon All Hope »

Malutkie pytanko.
Czy Aran pojawia się wraz z Xtend-em, czy też trzeba go zaprosić dodatkowymi skryptami?
Gram w Xtend od kwietnia i do tej pory nie spotkałem go na swojej drodze. Znalazłem Stocznię Gonerską, ale i tam wieje pustkami. Nie oferują nic ciekawego :( . Wyszukiwarka Scorpa też ślepa. Wiem Yacek, że kupiłeś swój egzemplarz w Stoczni XTM, czy jednak instalowanie tego skryptu jest niezbędne, aby znaleźć Arana?
Pozdrawiam
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Niezbędne. Aran dostępny tylko w stoczni XTM-a i chyba jako nagroda za jakąś misję Gonerów. Ale tego ostatniego nie jestem pewny, nie robiłem żadnych misji Gonerskich.
[ external image ]

Return to “Polskie / Polish X-Forum”