[1.60 b3] Venture stop working

This forum provides information on obtaining access to Public Beta versions of X4: Foundations allowing people running those versions to provide feedback on their experiences.

Moderator: DevNet Public Moderators

Post Reply
powercore
Posts: 14
Joined: Sun, 30. Dec 18, 20:52
x4

[1.60 b3] Venture stop working

Post by powercore » Mon, 28. Jan 19, 08:14

After some time of playing the game starts to say what it's modified game. Tried all autosaves - the same situation.
So now the Venture not available for me :(
Any ideas how to fix it?

peteran
Posts: 191
Joined: Thu, 26. Jul 07, 13:01
x4

Re: [1.60 b3] Venture stop working

Post by peteran » Mon, 28. Jan 19, 19:13


powercore
Posts: 14
Joined: Sun, 30. Dec 18, 20:52
x4

Re: [1.60 b3] Venture stop working

Post by powercore » Mon, 28. Jan 19, 22:56

Unfortunately, doesn't work. Remove the game completely and install it again. Doesn't matter.
Then i start the game - it show 1.60 version and everithing is ok. But after loading save game it start to show 1.60 (modified).

CBJ
EGOSOFT
EGOSOFT
Posts: 37714
Joined: Tue, 29. Apr 03, 00:56
x4

Re: [1.60 b3] Venture stop working

Post by CBJ » Tue, 29. Jan 19, 11:50

You're going to have to give us a bit more to work with, because this isn't happening for us, or for other people.

One thing that springs to mind is that perhaps something on your system is modifying the files. This could be a sign of a virus on your PC or, ironically, your antivirus software interfering with the game's ability to verify the files.

powercore
Posts: 14
Joined: Sun, 30. Dec 18, 20:52
x4

Re: [1.60 b3] Venture stop working

Post by powercore » Wed, 30. Jan 19, 13:03

The situation so strange. I disabled antivirus software, checked files integrity, completelly reinstall the game to another hdd, doesn't matter.
It start as normal game, after loading - modified.
Below you can find the link to my savegame:
https://drive.google.com/open?id=1JoAB9 ... GGV8wmBndA

CBJ
EGOSOFT
EGOSOFT
Posts: 37714
Joined: Tue, 29. Apr 03, 00:56
x4

Re: [1.60 b3] Venture stop working

Post by CBJ » Wed, 30. Jan 19, 13:57

When you say "loading", do you mean loading the game or loading a savegame? If you're loading a savegame that is already modified then loading it in an unmodified game isn't going to change it back to unmodified again. If you start a new game does it also get saved as modified or does that work as expected?

powercore
Posts: 14
Joined: Sun, 30. Dec 18, 20:52
x4

Re: [1.60 b3] Venture stop working

Post by powercore » Wed, 30. Jan 19, 15:50

I meant savegame loading. Then i start new game - everithng is ok.
There are two problems:
1) I didn't modified the game nor savefiles at all.
2) I don't want to start the game again. It's equal to game over.
:(

CBJ
EGOSOFT
EGOSOFT
Posts: 37714
Joined: Tue, 29. Apr 03, 00:56
x4

Re: [1.60 b3] Venture stop working

Post by CBJ » Wed, 30. Jan 19, 15:54

Unfortunately finding out what happened to your savegame and when to make it modified is pretty much impossible in retrospect. We have no way of telling, for example, that you didn't apply a "cheat" mod of some kind and then remove it again (this is not to suggest that's what you did personally - just to explain why savegames can't just be made unmodified again when loaded in an unmodified game). There is nothing stopping you from continuing to use that savegame; it's just that you won't be able to send your ships on ventures in it. If you want to try out ventures then you'd need to do that in a separate save.

powercore
Posts: 14
Joined: Sun, 30. Dec 18, 20:52
x4

Re: [1.60 b3] Venture stop working

Post by powercore » Wed, 30. Jan 19, 15:58

It's so pitty.
But, does it possible to use Venture mode in the future ?
Use Venture mode with moddified game?

CBJ
EGOSOFT
EGOSOFT
Posts: 37714
Joined: Tue, 29. Apr 03, 00:56
x4

Re: [1.60 b3] Venture stop working

Post by CBJ » Wed, 30. Jan 19, 16:57

We have no plans to enable ventures for modified games. The reasons shouldn't be too hard to work out.

Tantalus11
Posts: 336
Joined: Wed, 3. Mar 04, 20:33
x4

Re: [1.60 b3] Venture stop working

Post by Tantalus11 » Wed, 30. Jan 19, 17:35

CBJ wrote:
Wed, 30. Jan 19, 16:57
We have no plans to enable ventures for modified games. The reasons shouldn't be too hard to work out.
Are there plans for signed mods like in X3, that don't cause a "modified"-flag?
Es gibt keinen bequemen Weg, der zu den Sternen führt...

powercore
Posts: 14
Joined: Sun, 30. Dec 18, 20:52
x4

Re: [1.60 b3] Venture stop working

Post by powercore » Fri, 1. Feb 19, 17:43

Roll back to 2 week old save game :(((
Guess "modification" happened when my veture ship brougth strange passanger with yellow name from other unverse.

CBJ
EGOSOFT
EGOSOFT
Posts: 37714
Joined: Tue, 29. Apr 03, 00:56
x4

Re: [1.60 b3] Venture stop working

Post by CBJ » Fri, 1. Feb 19, 19:21

No, that's a visitor ship. That has no effect on modified status.

powercore
Posts: 14
Joined: Sun, 30. Dec 18, 20:52
x4

Re: [1.60 b3] Venture stop working

Post by powercore » Sat, 2. Feb 19, 16:35

So, it seams the game was modified byself because of memory leaks. It run for 2 days and played so slow.

CBJ
EGOSOFT
EGOSOFT
Posts: 37714
Joined: Tue, 29. Apr 03, 00:56
x4

Re: [1.60 b3] Venture stop working

Post by CBJ » Sat, 2. Feb 19, 19:35

No, once again, that has nothing to do with the game becoming modified.

Post Reply

Return to “X4: Foundations - Public Beta Feedback”