EnglishGermanFrenchRussianItalianSpanish
Log inRegister
 
Sector Trader won't work
Post new topic Reply to topic
View previous topic :: View next topic
Author Message
RainerPrem



MEDALMEDALMEDAL

Joined: 18 Jan 2006
Posts: 1438 on topic

Thank you for registering your game
PostPosted: Fri, 14. Sep 18, 05:24    Post subject: Sector Trader won't work Reply with quote Print

Hi,

I trained an ST until Level 6 and then reseated him into a new and faster ship. Now he doesn't work.

It shows the message "Looking for trades..." without circling through wares. And then stops and says "on standby". Even after ten minutes. Even if there are verifiable good trades in the sectors I assigned him to.

Note: I translated the messages from German, I'm not sure of the correct English wording.

cu
Rainer

Back to top
View user's profile Send private message
pjknibbs



MEDALMEDALMEDAL

Joined: 06 Nov 2002
Posts: 28275 on topic
Location: UK
Thank you for registering your game
PostPosted: Fri, 14. Sep 18, 08:15    Post subject: Reply with quote Print

He has some free cargo space, right?

Back to top
View user's profile Send private message
RainerPrem



MEDALMEDALMEDAL

Joined: 18 Jan 2006
Posts: 1438 on topic

Thank you for registering your game
PostPosted: Fri, 14. Sep 18, 08:37    Post subject: Reply with quote Print

pjknibbs wrote:
He has some free cargo space, right?


Hi,

It's empty apart from a 25MJ shield and 400 eCells.

Cargo space is also maxed out, Jump drive installed.

cu
Rainer

EDIT: PURE VANILLA
EDIT2: It's a Baldric TS ...

Back to top
View user's profile Send private message
ConorC





Joined: 20 Aug 2018
Posts: 16 on topic

Thank you for registering your game
PostPosted: Fri, 14. Sep 18, 10:43    Post subject: Reply with quote Print

I suggest selling the ecells and trying to start him again. I'm not sure about sector traders but sometimes with CLS and CAG if they have cargo when you give them their initial command they ignore the cargo they already have and just trade with the free space in their cargo bay.

It could be just a simple case of he can't find any good trades at this time. What sector do you have him in?

Back to top
View user's profile Send private message
RainerPrem



MEDALMEDALMEDAL

Joined: 18 Jan 2006
Posts: 1438 on topic

Thank you for registering your game
PostPosted: Fri, 14. Sep 18, 10:49    Post subject: Reply with quote Print

ConorC wrote:
I suggest selling the ecells and trying to start him again. I'm not sure about sector traders but sometimes with CLS and CAG if they have cargo when you give them their initial command they ignore the cargo they already have and just trade with the free space in their cargo bay.

It could be just a simple case of he can't find any good trades at this time. What sector do you have him in?


Hi,

Baldric has 4.500 cargo units; only 425 are filled at the moment. I can try with removing the e-cells.

I restarted the trade several times with different sectors (mostly some with 3 or 4 adjacent sectors) Last try was Barren Shores where the ore mines are filled and the weapons factories need ore.

cu
Rainer

Back to top
View user's profile Send private message
ConorC





Joined: 20 Aug 2018
Posts: 16 on topic

Thank you for registering your game
PostPosted: Fri, 14. Sep 18, 12:27    Post subject: Reply with quote Print

yeah weird, that should work. If those weapons fabs need ecells , priests refuge is just one jump away and there's loads of SPPs there.

I'm sorry I don't know what to do other than moving him to another sector and trying again. If you do move him, Empire's Edge, a few sectors to the north is great place to train a sector/universe trader up.

Back to top
View user's profile Send private message
RainerPrem



MEDALMEDALMEDAL

Joined: 18 Jan 2006
Posts: 1438 on topic

Thank you for registering your game
PostPosted: Fri, 14. Sep 18, 13:12    Post subject: Reply with quote Print

ConorC wrote:
yeah weird, that should work. If those weapons fabs need ecells , priests refuge is just one jump away and there's loads of SPPs there.

I'm sorry I don't know what to do other than moving him to another sector and trying again. If you do move him, Empire's Edge, a few sectors to the north is a great place to train a sector/universe trader up.


Grin! E.E. is the sector I leveled him up, and his successor is now working. I think I'll wait some time...

cu
Rainer

Back to top
View user's profile Send private message
ConorC





Joined: 20 Aug 2018
Posts: 16 on topic

Thank you for registering your game
PostPosted: Fri, 14. Sep 18, 13:31    Post subject: Reply with quote Print

I generally leave them in Empires Edge until they are about level 12 before switching them to universe traders.

Or Power Circle, or Ore Belt, also good sectors

Back to top
View user's profile Send private message
RainerPrem



MEDALMEDALMEDAL

Joined: 18 Jan 2006
Posts: 1438 on topic

Thank you for registering your game
PostPosted: Fri, 14. Sep 18, 13:38    Post subject: Reply with quote Print

ConorC wrote:
I generally leave them in Empires Edge until they are about level 12 before switching them to universe traders.

Or Power Circle, or Ore Belt, also good sectors


Not, when I just started a new game as Terran commander... Smile

cu
Rainer

Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic Reply to topic
 
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum
Control Panel
Login Data
The time now is Thu, 20. Sep 18, 07:35

All times are GMT + 2 Hours

[ Disclaimer / Impressum ] | [ Privacy Policy / Datenschutz ]

Board Security

Copyright © EGOSOFT 1989-2018
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Template created by Avatar & BurnIt!
Debug: page generation = 0.13155 seconds, sql queries = 23