X3 TC: Komplexy - rady a tipy

Moderator: DJ Die

Oslik
Posts: 112
Joined: Tue, 5. Sep 06, 22:49

Post by Oslik » Mon, 10. Jan 11, 13:15

Pomocí FCC ? Teoreticky ano. Sám jsem to nikdy nezkoušel, ale dle popisu funkce by to tak mělo také fungovat.
Navíc je v FCC automatická funkce, kdy ti to nedovolí umístit stanici, nebo jí pohnout tak, aby kolidovala s jinou.
Nicméně mám za to, že ta funkce buď lze vypnout - nejsem si jist - nebo stáhnout "lite" verzi kde ta ochrana myslím není úmyslně zahrnuta.

Oslik
Posts: 112
Joined: Tue, 5. Sep 06, 22:49

Post by Oslik » Mon, 10. Jan 11, 13:19

Tak zahrnuta je v obou verzích, takže nevím zda jde vypnout. Snad ano, ale nikdy jsem to nezkoumal, protože mi tam vyhovuje.


Light- Edition

Features:

* Build stations using the FCC
* Move and rotate existing stations
* Move whole complexes
* Move and rotate stations in complexes
* collision prevention

Plus- Edition

Features:

* Build stations using the FCC
* Move and rotate existing stations
* Move whole complexes
* Move and rotate stations in complexes
* collision prevention
* OOS station building
* Camera drones for more perspectives
* automatically secure colliding stations
* Detailed station information
* Save stations as reference points

MrWitti
Posts: 7
Joined: Tue, 18. Oct 11, 16:38

Post by MrWitti » Fri, 21. Oct 11, 16:02

Tak na zaciatok by som sa chcel spytat na uplny zaciatok nie ako spajat velke komplexi, ja by som potreboval poradit ako vobec zacat stavat s cim co je lepsie a hlavne ako strategiu pouzit v akom sektore je najlepsie to stavat co ma naco vplyv ak by bol niekto taky laskavy a poradil, ja som to t hladal ale vela som sa nedozvedel...

napis
Posts: 83
Joined: Sun, 11. Jun 06, 15:40

Post by napis » Wed, 16. Nov 11, 00:11

Ahojte.
Nasiel som docela pekny complex calculator, ale pokec k nemu nie.
Chcem si postavit sebestacny komlex na vyrobu kremikovych platov.
Nasiel som kremikovy asteroid s vynosom 72.
Do calculatoru som zadal toto:
http://www.altanetworks.com/x3/x3tcocc. ... aranid,L,1

Co znamena to cervene cislo 669.77 pri Crystals ?
Su to chybajuce krystali na zaciatie vyroby ? Pretoze aj ked som pridal dalsiu tovaren na krystali, stale bolo v cervenom.
Diky vopred za vysvetlenie

Mira CZ
Posts: 763
Joined: Sun, 5. Jul 09, 10:05

Post by Mira CZ » Wed, 16. Nov 11, 18:35

no pokud to dobre prekladam, tak by to mel byt UZ POUZITY pocet krystalu.
totiz ty si sice vyrabis krystaly, ale elektrarna je zaroven spotrebovava.
a muzu ti rict rovnou, ze podle poctu stanic tenhle komplec sobestacny neni.
podle pouzite elektrarny by si mel mit vsecky ostatni stanice velikosti " L " v poctu 3x vetsim / 3x soja, 3x soyfarm, 3x.... /
navic tam nevidim tovarnu na kremikove platy, ze kterych se delaji prave ty krystaly.

Dewilish
Posts: 136
Joined: Fri, 13. May 11, 10:19

Post by Dewilish » Wed, 16. Nov 11, 18:52

Mira CZ wrote:no pokud to dobre prekladam, tak by to mel byt UZ POUZITY pocet krystalu.
totiz ty si sice vyrabis krystaly, ale elektrarna je zaroven spotrebovava.
a muzu ti rict rovnou, ze podle poctu stanic tenhle komplec sobestacny neni.
podle pouzite elektrarny by si mel mit vsecky ostatni stanice velikosti " L " v poctu 3x vetsim / 3x soja, 3x soyfarm, 3x.... /
navic tam nevidim tovarnu na kremikove platy, ze kterych se delaji prave ty krystaly.
a v silikon mine dělaj myslíš silikonový kozy? ;)))

qakeqake1
Posts: 19
Joined: Tue, 27. Sep 11, 19:27

Post by qakeqake1 » Sun, 4. Dec 11, 23:11

Potreboval by som pomôcť: chcem poopraviť už existujúci komplex-2stanice.
Zmeniť polohu a poopraviť vzdialenosť nie je problem. Po zmene však zostanú rúrky nepripojene k staniciam. Použil som FCC - mal by tam byť nejaký príkaz ale neviem to v tom ANG navode nájsť.

TTenk
Posts: 281
Joined: Sun, 2. Oct 11, 08:05

Post by TTenk » Wed, 14. Dec 11, 01:41

Stímhle komplexem dokončuju HUB a díky němu jsem udělal i plot za Jonferco společnost.
je to muj největší směska komplex :D


Výrobky:
2x Továrna na střelu Silkworn
2x Továrna na Typhony
2x Továrna na torpéda Firestorm
1x Továrna na těžké rakety Tomahawk
1x pšeničná farma
-------------------------
Polotovary:
1x Elektrárna XL
1x Elektrárna XXL
2x Dobytčí farma M
1x Dobytčí farma L
14x Akvarium pro chealty L
3x Sojová farma L
1x Květinová farma L
1x Masozávod Cahoona L
11x Rafinerie na rastar L
4x Rafienrie na rasta M
2x Sojérie L
1x Rafinerie slunečnicového oleje L
2x Rudný důl L
8x Křemíkový důl L
1x Křemíkový důl M
8x Továrna na krstaly L
1x Továrna na krystaly M

takové ty "výpadky" do M továreny byli ruzným vyrušením adočastným zapomenutím toho co jsem tovubec chtěl koupit :D

Pokud používte ten konfigurátor nebo něco takovýho, že víte jak vám to bude vydělávat, kolik to má hodnotu, mohl by jste tam někdo hodit ten muj komplex a pak mi PMkou dát vědět kolik v něm vlastně je prašulí?
Já další komplexy nějak velký stavět nebudu, tak si mylsím že je zbytečný to hledat, stahovat instalovat, kvuli 2 minutám času.

User avatar
Rosta
Posts: 526
Joined: Fri, 8. May 09, 15:39

Post by Rosta » Wed, 14. Dec 11, 15:20

TTenk wrote:
Pokud používte ten konfigurátor nebo něco takovýho, že víte jak vám to bude vydělávat, kolik to má hodnotu, mohl by jste tam někdo hodit ten muj komplex a pak mi PMkou dát vědět kolik v něm vlastně je prašulí?

Si stahni Xadrian a muzes si to vypocitat sam, je to Java program
Seasonic 500W, MSI Z77A-G45, Intel Core i5 3570K 3,40 GHz, 8 GB Dimm DDR 3 1600 MHz, NVidia GeForce GTX 560

TTenk
Posts: 281
Joined: Sun, 2. Oct 11, 08:05

Post by TTenk » Wed, 14. Dec 11, 19:09

Tak jo stáhnul a hraju si stím, možná se to někdy do budoucna bude hodit.
jen škoda, že to je v EN tkže docela chaos ty názvy (díky strýčku google :D)

Hodnota toho komplexu je jen

231.927.616 Cr

(nevím jestli to je i s "trubkama" nebo bez)

Jen nechápu, ž emi to píše, nějakých -104.877 v Energy Cells
přičemž v realu jsem pod 1.4mil článků ve skladu nikdy neklesl a to že z komplexu ještě tuneluju pro vedlejší komplex na Bleskomet, pro HUB a pro sebe na skoky.
Asi to nepočítá, že se občas naplní výrobky nebo ostatní sklady a tím energii nežerou

(jo teď koukám je to i s trubkama - 17.919.024 trubky :D)

Jelikož jsem dodal i 3 továrny na mikročipy tak po upravě je hodnota

252.168.292 Cr

Energie prý - 107.577

No není to největší, ale na "bordel" v noutu při hraní to bohatě teda stačí...

EDIT, tedy není to vlastně plná cena, nenašel jsem tam elektrárnu XXL jen XL takže by byla cena o krapet vyšší.

Mira CZ
Posts: 763
Joined: Sun, 5. Jul 09, 10:05

Post by Mira CZ » Thu, 15. Dec 11, 01:06

mam pocit ze elektrarny XXL jsou jen prez pridani scriptem.
v ciste hre XXL asi nejsou.

Dewilish
Posts: 136
Joined: Fri, 13. May 11, 10:19

Post by Dewilish » Thu, 27. Apr 17, 10:34

zdravím, je mi jasný že už sem asi skoro nikdo nechodí, ale zkusím ;) zkusil sem si z nudy rozběhnout TC, všechno šlo hladce do chvíle, kdy jsem chtěl postavit svůj první komplex. Za živého boha nejdou postavené továrny spojit do komplexu, když chci použít ten spojovací kit, tak v seznamu sektoru není vidět žádná z mých továren. Na internetu sem našel tenhle problém, ale ne řešení :(

dlib
Posts: 24
Joined: Mon, 8. Oct 07, 20:00

Post by dlib » Thu, 27. Apr 17, 17:03

Ahoj,řekl bych že je máš moc daleko od sebe a pozor i na "výšku".

Dewilish
Posts: 136
Joined: Fri, 13. May 11, 10:19

Post by Dewilish » Thu, 27. Apr 17, 20:30

to vůbec, měl sem je kolem kilometru od sebe

Post Reply

Return to “Česky / Czech X-Forum”