EnglishGermanFrenchRussianItalianSpanish
Log inRegister
 
Giełda handlowa
Post new topic Reply to topic Goto page Previous  1, 2
View previous topic :: View next topic
Author Message
Sorkvild



MEDALMEDALMEDAL

Joined: 08 Jun 2006
Posts: 2782 on topic
Location: I'm in the middle of some calibrations...
Thank you for registering your game
PostPosted: Tue, 5. Feb 13, 13:16    Post subject: Reply with quote Print

Podczas gry wcale nie zawracam sobie gitary ta gielda towarowa, pare razy cos tam kupilem i akcje wcale sie nie ruszaly przez wieksza ilosc czasu. Znacznie ciekawsza jest gielda firmowa, ot kupujemy co sie w miare oplaca i czekamy na zysk badz straty. Nie mniej jednak, nie polecam duzych wykupow tego co ma najwyzszy indeks z racji tego ze zanim takie sie rusza minie bardzo duzo czasu. Lepiej rozlozyc zakup w bardziej zrownowazony sposob i kupic rozsadne ilosci kilku firm. Za duzej ilosci udzialow tez nie warto brac poniewaz indeksy wowczas rosna i nasz wykup traci na wartosci, a wowczas przyjdzie czekac dlugo zanim indeks stanie sie bardziej atrakcyjny dla sprzedawcy. Gielda to raczej fajny dodatek, niz glowne zrodlo zarobku w grze.


_________________
Elite Dangerous| I survived the Dragon Incident ... then I took an arrow to the knee
We want the Boron back!
Back to top
View user's profile Send private message
bufi



MEDALMEDALMEDAL

Joined: 04 Dec 2003
Posts: 1312 on topic
Location: Swinemünde
Thank you for registering your game
PostPosted: Tue, 5. Feb 13, 20:19    Post subject: Reply with quote Print

Oj tam oj tam Ja tam idę 'na całość'. Kupuje co sie da i ile sie da, wszystko co ma index powyżej 95%.

Moja Giełda

I 'coś' tam można zawsze zarobić, kwestia skali inwestowanych pieniedzy Wink

P.

Back to top
View user's profile Send private message
Sorkvild



MEDALMEDALMEDAL

Joined: 08 Jun 2006
Posts: 2782 on topic
Location: I'm in the middle of some calibrations...
Thank you for registering your game
PostPosted: Sun, 10. Feb 13, 15:22    Post subject: Reply with quote Print

A jak dzialaja gielda korporacyjna? Zauwazylem, ze akcje 'firm' stoja w miejscu przez wiekszosc gry. Raz wrzucilem tam kase, to tak jakby bylo na lokacie 0% Wink


_________________
Elite Dangerous| I survived the Dragon Incident ... then I took an arrow to the knee
We want the Boron back!
Back to top
View user's profile Send private message
Kajdorf



MEDALMEDAL

Joined: 27 May 2004
Posts: 275 on topic
Location: Lublin
Thank you for registering your game
PostPosted: Sun, 10. Feb 13, 22:18    Post subject: Reply with quote Print

U mnie to samo. Przestałem w końcu kupować akcje, bo kiepsko to idzie.
Teraz zainstalowałem sobie XRM i gram od nowa, zobaczę może tutaj będzie lepiej.


_________________
Gigabyte GA-Z68X-UD3-B3 - Intel Core i5 2500K 3.3 GHz - Gigabyte GeForce 970 - Corsair DDR3 2x4096MB 1600MHz - OCZ Vertex3 VTX3-25SAT3-60G
Back to top
View user's profile Send private message
Sorkvild



MEDALMEDALMEDAL

Joined: 08 Jun 2006
Posts: 2782 on topic
Location: I'm in the middle of some calibrations...
Thank you for registering your game
PostPosted: Sun, 10. Feb 13, 23:58    Post subject: Reply with quote Print

XRM nie zmienia niczego w akcjach. Gram od pocztaku z tym modem, korporacje stoja w miejscu, ew. raz co kilkanascie godzin jest jakas zmiana.


_________________
Elite Dangerous| I survived the Dragon Incident ... then I took an arrow to the knee
We want the Boron back!
Back to top
View user's profile Send private message
bufi



MEDALMEDALMEDAL

Joined: 04 Dec 2003
Posts: 1312 on topic
Location: Swinemünde
Thank you for registering your game
PostPosted: Mon, 11. Feb 13, 18:00    Post subject: Reply with quote Print

No ja z korporacjami też dałem sobie spokój. Za słaba płynność jest na tych indexach. Tylko do testów kupiłem po jednej akcji do obserwacji.

Wpływ na ceny może chyba tylko mieć jakaś Globalna Wojna wywołana przez gracza Wink

P.

Back to top
View user's profile Send private message
Kajdorf



MEDALMEDAL

Joined: 27 May 2004
Posts: 275 on topic
Location: Lublin
Thank you for registering your game
PostPosted: Sun, 18. Aug 13, 00:43    Post subject: Reply with quote Print

Po wyjściu patcha 3.0 mam dziwny błąd. Zaznaczam że gram od nowa i po reinstalu. Nie mogę odblokować giełd borońskich i argońskich. Przy Boronach wymagana jest ranga Handlarz, obecnie posiadam "magnata". Miałem na wcześniejszej wersji też z tym problem ale trochę polatałem, zdobyłem wyższą range i się odblokowała. Za to pełnym zaskoczeniem jest sytuacja u Argonów, tam potrzeba wybudować stacje do odblokowania. obecnie w sektorach argońskich ok 100 fabryk. połączone w dwa kompleksy. Kombinowałem nawet z pojedynczymi fabrykami i nic. Do niczego to mi nie potrzebne, bo nie zamierzam handlować ale denerwuje mnie to.


_________________
Gigabyte GA-Z68X-UD3-B3 - Intel Core i5 2500K 3.3 GHz - Gigabyte GeForce 970 - Corsair DDR3 2x4096MB 1600MHz - OCZ Vertex3 VTX3-25SAT3-60G
Back to top
View user's profile Send private message
bufi



MEDALMEDALMEDAL

Joined: 04 Dec 2003
Posts: 1312 on topic
Location: Swinemünde
Thank you for registering your game
PostPosted: Sun, 18. Aug 13, 07:48    Post subject: Reply with quote Print

Skocz do Argon Prime i po prostu wybierz Giełde jako cel. Powinna sie odblokować.

P.

Back to top
View user's profile Send private message
Kajdorf



MEDALMEDAL

Joined: 27 May 2004
Posts: 275 on topic
Location: Lublin
Thank you for registering your game
PostPosted: Sun, 18. Aug 13, 11:50    Post subject: Reply with quote Print

O, dzięki bufi. Odblokowało mi wszystkie brakujące. Fakt. wystarczyło wziąć stację na target i zadokować. Zawsze od razu dokowałem. Razz


_________________
Gigabyte GA-Z68X-UD3-B3 - Intel Core i5 2500K 3.3 GHz - Gigabyte GeForce 970 - Corsair DDR3 2x4096MB 1600MHz - OCZ Vertex3 VTX3-25SAT3-60G
Back to top
View user's profile Send private message
bufi



MEDALMEDALMEDAL

Joined: 04 Dec 2003
Posts: 1312 on topic
Location: Swinemünde
Thank you for registering your game
PostPosted: Sun, 18. Aug 13, 12:09    Post subject: Reply with quote Print

Nawet dokować nie trzeba. Wystarczy, afaik być w sektorze z giełdą i wziąć ją na cel. To wszystko. Tak to działa, tak jest to zrobione.

P.

Back to top
View user's profile Send private message
Andrzej@1





Joined: 23 Feb 2013
Posts: 3 on topic

Thank you for registering your game
PostPosted: Sun, 20. Sep 15, 23:20    Post subject: Reply with quote Print

w Scenariuszu terran Commander co trzeba zrobić aby uaktywnić tą giełde najbliżej Marsa jakaś lokalizacja giełady oraz to sam w Argon Peacekeeper najbliżej sektora startowego.

Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic Reply to topic Goto page Previous  1, 2
 
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum
Control Panel
Login Data
The time now is Wed, 26. Sep 18, 16:59

All times are GMT + 2 Hours

[ Disclaimer / Impressum ] | [ Privacy Policy / Datenschutz ]

Board Security

Copyright © EGOSOFT 1989-2018
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Template created by Avatar & BurnIt!
Debug: page generation = 0.10542 seconds, sql queries = 25