EnglishGermanFrenchRussianItalianSpanish
Log inRegister
 
[X3 AP] Brak dzwieku
Post new topic Reply to topic
View previous topic :: View next topic
Author Message
Neofita





Joined: 15 Dec 2010
Posts: 10 on topic

Thank you for registering your game
PostPosted: Tue, 10. Jan 12, 00:10    Post subject: [X3 AP] Brak dzwieku Reply with quote Print

Czy ktos sie orientuje w 2 sprawach dotyczących dzwięku w grze?

1 Znikły mi wszelkie meldunki głosem komputera czyli:
-dokując na stacji nie słysze głosu tylko mam same napisy
-wzrasta reputacja nie słysze meldunku jedynie widze napis
-łącze sie ze stacja w celu zadokowania nie slysze nic,klikam na pozwolenie zadokowania po pewnej chwili pojawia sie kółko pozwalające lądowac.

O co chodzi z tym?

2. Jesli probklem pierwszy ie da sie jakos normalnie naprawaic czy ktos wie jakie sa pliki dzwiękowe na płytce czy podczas instalacji które odpowiadają za to to zainstaluje gre na innym kompie i przeniose te pliki.

Nie mam pojęcia co sie mogło stac.
Prosze o pomoc bo to troche uciazliwe jest

Back to top
View user's profile Send private message
bufi



MEDALMEDALMEDAL

Joined: 04 Dec 2003
Posts: 1312 on topic
Location: Swinemünde
Thank you for registering your game
PostPosted: Tue, 10. Jan 12, 07:43    Post subject: Re: Brak dzwieku Reply with quote Print

Przejdź się do działu pomocy technicznej. Tam ludzie wielokrotnie opisywali takie problemy. Jak masz to na steamie to zweryfikuj spójność plików.
Zobacz w grze czy w opcjach są wyłączone 'głosy komputera'.

P.

Back to top
View user's profile Send private message
Neofita





Joined: 15 Dec 2010
Posts: 10 on topic

Thank you for registering your game
PostPosted: Tue, 10. Jan 12, 09:12    Post subject: Reply with quote Print

Znalazłem ten temat i jet rozwiazanie tego problemu ale połowiczne.
Ci co maja X3TC ze steama moga sciagnąc plik rar który wazy 277 mb o ile pamietam i podmienic pliki w katalogu mov w TC ale sciezka dostepu robiona przez steama.
Ja mam pudełkowa wersję i po sciagnieciu i podmianie nadal wystepuje ten błąd.

W kazdym razie ktos napisał ze do momentu kiedy tego nie naprawią pogranie w wersje pudełkowa dzialająca w 100% jest mozliwe jedynie po ponownej reinstalacji systemu.

Reinstalacja X3TC nic nie daje,nie wiem czemu.

W kazdym razie na chwile obecna podziekuję firmie Egosoft i AP,poczekam na wersje pudełkową ewentualnie na Rebirth.
Na dzien dzisiejszy odechcialo mi sie grac i wspepiac w ekran czy ktos cos do mnie gada czy nie bo po za otoczeniem nie slysze nic.

Back to top
View user's profile Send private message
Sorkvild



MEDALMEDALMEDAL

Joined: 08 Jun 2006
Posts: 2782 on topic
Location: I'm in the middle of some calibrations...
Thank you for registering your game
PostPosted: Tue, 10. Jan 12, 12:12    Post subject: Reply with quote Print

Za problemy z dzwiekiem czesto odpowiadaja kodeki. Gra uzywa wlasnych, a czesto na swoich kompach mamy zainstalowane dodatkowe kodeki typu ffd. Sproboj w ustawieniach kodeka dac wyjatek by nie byly one uzywane z X3. Podobny problem mialem jakis czas temu z X2, gdzie zniknely mi komunikaty glosowe, oczywiscie po dodaniu wyjateku do ffd wszystko dzialalo jak nalezy. Mozesz sprbowac tez przeinstalowac lub zaktualizowac (jesli takowa akt. istnieje) - sterownik karty dzwiekowej. Jesli to nie pomoze to napisz do dzialu pomoc techniczna forum, krotko opisujac problem i wklejac loga z dxdiag.


_________________
Elite Dangerous| I survived the Dragon Incident ... then I took an arrow to the knee
We want the Boron back!
Back to top
View user's profile Send private message
Neofita





Joined: 15 Dec 2010
Posts: 10 on topic

Thank you for registering your game
PostPosted: Tue, 10. Jan 12, 13:18    Post subject: Reply with quote Print

Juz wiadomo o co chodzi.jesli masz AP zainstalowane to w momencie kiedy deinstalujesz znikaja ci 3 pliki z katalogu odpowiadającego za dzwiek.
Na razie dodano 200 paro megowy plik naprawiający ten błąd ale naprawie go podobno dla ludzi którzy maja TC w wersji ze steama.
Ci co maja wersje pudełkowe mogą sobie pogwizdac,kodeki nie maja z tym nic wspólnego.

Back to top
View user's profile Send private message
Yacek



MEDALMEDAL

Joined: 18 Jul 2007
Posts: 3157 on topic
Location: Kraków
Thank you for registering your game
PostPosted: Tue, 10. Jan 12, 16:40    Post subject: Reply with quote Print

Neofita wrote:

Ci co maja wersje pudełkowe mogą sobie pogwizdac,kodeki nie maja z tym nic wspólnego.

Bzdury. Instalacja w choćby innym niż dotychczasowy katalog gry powoduje instalację całej gry od nowa, również z utraconymi plikami. Wystarczy potem przekopiować brakujące pliki i po problemie.


_________________
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
Back to top
View user's profile Send private message
slaeer





Joined: 18 Apr 2015



PostPosted: Sat, 18. Apr 15, 15:09    Post subject: Reply with quote Print

Cześć, odświeżę trochę temat. U mnie też nie ma meldunków.
Reinstalowałem sterowniki, wywaliłem dodatkowe kodeki i nic Sad. Nie mam już pomysłów...

Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic Reply to topic
 
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum
Control Panel
Login Data
The time now is Wed, 26. Sep 18, 16:58

All times are GMT + 2 Hours

[ Disclaimer / Impressum ] | [ Privacy Policy / Datenschutz ]

Board Security

Copyright © EGOSOFT 1989-2018
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Template created by Avatar & BurnIt!
Debug: page generation = 0.06402 seconds, sql queries = 21