X3AP- Nízké FPS při velkých bitvách, tipy, rady - MOŽNÉ ŘEŠENÍ

Moderator: DJ Die

Post Reply
Rostiro
Posts: 102
Joined: Wed, 1. Aug 12, 02:19

X3AP- Nízké FPS při velkých bitvách, tipy, rady - MOŽNÉ ŘEŠENÍ

Post by Rostiro » Sun, 15. Feb 15, 20:33

Ahoj po čase a jsem se vrátil k X3, ale mám problém, který v podstatě trochu řeším od vydání hry, tak se chci zeptat jak daný problém řeší někdo, kdo ve hře strávil více času.

Problém je, že v případě bitev větších lodí M1, M2 atd. Se mi hra začne hrozně sekat (trochu podezřívám rakety a beam zbraně).
Vím, že hra je optimalizovaná pro hru na jednom jádru (a ani to ne moc dobře), ale to je právě ten problém všechna 4 jádra mého CPU v takovém případě jedou mezi 20-50% a GPU na max 30%.
Tak jsem se chtěl zeptat jestli jste to někdo nějak řešil nebo jak to řešíte.
Jinak sestava
CPU Intel i5 2500K
GPU MSI GTX 770 2GB
RAM 8GB
W7 64bit (vše originál včetně hry)

Většinou se to projeví, tak že vletím do sektoru bojují tam 2-3M1, M2+ doprovod, a ze hry je slideshow (5-10FPS), po té co jedna dvě M1 explodují najednou hra, začne být hratelná, po chvíli co se sektor vyčistí tak hra zase valí na 60FPS.
Kdyby u počítače jelo alespoň jedno jádro na 100%, tak to neřeším, ale takto mě štve, že PC se v podstatě "fláká" a hra jede jak slimák, ale zaboha nevím čím nebo jak to vyřešit.
Takže se chci zeptat jestli podobné problémy někdo řešil popř. jak jste se s nimi poprali. Za informace předem děkuji.

Jinak používám dost modů, ale dělá to i čistá instalace hry, takže předpokládám, že mody to přímo nezpůsobují spíše jen zhoršují.

Na fóru se to hodně řešilo, ale nic kloudného jsem nenašel a většinou podobné problémy řešili pro laptopy
Last edited by Rostiro on Sun, 22. Feb 15, 00:07, edited 2 times in total.

GDAworm
Posts: 47
Joined: Thu, 10. May 07, 22:00

Post by GDAworm » Sun, 15. Feb 15, 21:19

Mám stejnou grafiku jako ty, zhruba stejný procesor, a jede mi to jako vítr ale máto háček.
Měl jsem podobný problém sekaní hlavně když jsem si to dával u Xenonských stanic kde není nouze o nepřátele.
Desně se to sekalo a měl jsem stejně jako ty herní optimalizaci dle nvidia. Pak jsem se naštval a vykašlal jsem se na optimalizaci a nastavoval jsem to ručně dohled detaily stíny prostě vše a drobnost změnil rozlišení nějak jim ve hře neodpovídá skutečnosti.

Ted mi to jede moc dobře v bojích... vizuálně se mi to ted líbí víc. Prostě si s tím musíš vyhrát a nespoléhat na automatické nastavení.
Mám s tím automatickým nastavením grafiky pro msi GTX 770 velmi špatné zkušenosti i z jiných her.





(především GW2 kde to jejich nastavení způsobovalo i při tom snížení detailů docela velké zatížení. Ted to hraji na max detaily max dohled a grafika to skoro nepozná a nehlučí mi jako vysavač)
ach jooo jak sem vložit obrázek :(


pro X rebirth
Rozlišení si uprav dle sebe. (z původních 1920/1080 na 1680/1050 a ne kvůli výkonu ale protože vše bylo trochu vertikálně protažené)

vyhlazování hran 4x
zkreslení zapnuto
efekt vzdálenosti 100
záře normální
starší shadery vypnuto
nastavení úrovně detailu 100
radar vysoká ( tady je nějaký problém když dáš nízkou)
kvalita shaderu vysoká
stíny normální
jemné stíny zapnuté
SSAO normální
pozorovací vzdálenost 90

Rostiro
Posts: 102
Joined: Wed, 1. Aug 12, 02:19

Post by Rostiro » Sun, 15. Feb 15, 22:14

Díky zkusím to nějak pořešit.
Jen se zeptám ručně si to nastavoval přes menu ve hře nebo přes nvidia inspector nebo něco podobného?


Edit
A něž jsem to napsal tak si poslal díky.
No problém možná bude ve hře já řeším X3-Albion Prelude, a tam většina těch nastavení není, ale zkusím to nastavit přes inspectora a uvidím díky.

GDAworm
Posts: 47
Joined: Thu, 10. May 07, 22:00

Post by GDAworm » Mon, 16. Feb 15, 11:37

Sorry

Nastav to přes samotné menu hry, ono to že to automat nastaví, jak jsem psal, není záruka že to poběží správně.

Ona ta msi GTX 770 má asi také své mouchy.
Trochu má problémy se stíny a odlesky plus post procesing. I když asi každá grafika této úrovně.

Rostiro
Posts: 102
Joined: Wed, 1. Aug 12, 02:19

Post by Rostiro » Mon, 16. Feb 15, 22:03

Díky, no trochu jsem potestoval nastavení v nvd inspectorovy a jede to lépe a i vypadá. Ale pořád to občas drhne, ale už mám i potencionálního viníka a to je Wildfire Missile. Potkal jsem khack Bombery a pálili po mě Thunderstormi a vše v pohodě (teda kromě toho že mě nakonec udolali :D).
Ale pak jem potkal piráta nebo co to bylo a vystřelil jednu Wildfire a zničeho nic slideshow jako prase, po té co vybuchla hra opět jela úplně v pohodě.

Takže teď přemýšlím jak wildfire missile odstranit ze hry....

Rostiro
Posts: 102
Joined: Wed, 1. Aug 12, 02:19

Post by Rostiro » Sun, 22. Feb 15, 00:05

Problém vyřešen. Doopravdy to způsobovali efekty raket a zbraní. Takže stačilo zrušit stopy od motorů raket a omezit efekty zbraní. Vizuálně se to projevilo jen na tom že za motory nejdou vidět spaliny (základní hra) nebo "kondenzační stopy" (XRM) no a stopy nejsou i za raketami (snad jediné co by někomu vadit, ale dají se tam zachovat či jen omezit), u omezení efektů zbraní (asi největší FPS boost) jsem si nevšiml změny.
Jinak odstranění efektů je dobře popsáno zde.

http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?p=3700456

Tak, snad to možná někomu pomůže.

Post Reply

Return to “Česky / Czech X-Forum”