EnglishGermanFrenchRussianItalianSpanish
Log inRegister
 
Samoistne wyłącznie gry X3 T.C
Post new topic Reply to topic
View previous topic :: View next topic
Author Message
kostek5480





Joined: 08 Aug 2010



PostPosted: Tue, 4. Feb 14, 12:20    Post subject: Samoistne wyłącznie gry X3 T.C Reply with quote Print

Witam mam problem odnośnie samoistnego wyłączania się gry
tzn. gram jakieś 5 / 10 min i nagle gra sama się wyłącza i wyskakuje komunikat program x3 T.C. przestał działać
co może być przyczyną?
aktualizacje nic nie dają
dodam że na starszym sprzęcie gra śmigała bez zarzutu.

pozdr.
Kostek5480

mój sprzęt
proc AMD A8-3850
ram 8Gb Kingstone
karta Asus HD7770 2Gb DDR5 128bit
zasilacz NeoTec Magnus 500W


_________________
Dzieki:)
Back to top
View user's profile Send private message
Yacek



MEDALMEDAL

Joined: 18 Jul 2007
Posts: 3157 on topic
Location: Kraków
Thank you for registering your game
PostPosted: Tue, 4. Feb 14, 17:12    Post subject: Reply with quote Print

Nie podałeś wersji systemu. Zapewne Win7.
Ja miałem podobny przypadek po zmianie sprzętu, winne okazały się pamięci
(2x4GB Kingstona), po wymianie gwarancyjnej na inna parę, wszystko śmiga.


_________________
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
Back to top
View user's profile Send private message
kostek5480





Joined: 08 Aug 2010



PostPosted: Wed, 5. Feb 14, 12:41    Post subject: Reply with quote Print

no dokładnie win 7 64
powiadasz że to może być wina ramu
robiłem test ramu i nie wychodzą żadne błędy
a co do zwrotu to już zapóźno bo to już rok czasu Razz
dotychczas myślałem że to może być wina braku karty graficznej
bo grałem tylko na zintegrowanej z procka
a tu masakre kupiłem asusa 2bg ddr5 i kapa dalej to samo
no i chyba nie pogram w X3 TC i Reunion
jeśli ktoś ma jakieś pomysły co z tym zrobić to będę wdzięczny
pozdr


_________________
Dzieki:)
Back to top
View user's profile Send private message
Sorkvild



MEDALMEDALMEDAL

Joined: 08 Jun 2006
Posts: 2782 on topic
Location: I'm in the middle of some calibrations...
Thank you for registering your game
PostPosted: Thu, 6. Feb 14, 23:12    Post subject: Reply with quote Print

Gra oryginalna? Jesli tak, to zarejestruj kopie gry i napisz na forum pomocy technicznej, moze tam zetkneli sie z podobnym problemem.


Troche podobny problem mialem jakis czas temu, czeste wyjscia do pulpitu i zawiechy w Skyrim. Zaczalem rozwalac problem i doszedlem do wniosku, ze niewydala zasilacz. Zwyczajnie zaczal sie przegrzewac na wysilku, bo wiatrak niedomagal cos. Rozmontowalem, przesmarowalem i problem zniknal.


_________________
Elite Dangerous| I survived the Dragon Incident ... then I took an arrow to the knee
We want the Boron back!
Back to top
View user's profile Send private message
Sauron11





Joined: 06 Nov 2002
Posts: 6171 on topic
Location: Polska/Piaseczno
Thank you for registering your game
PostPosted: Fri, 7. Feb 14, 10:10    Post subject: Reply with quote Print

A ja miałem taki problem z Oblivionem, wszedłem na oficjalne forum pomocy i wyczytałem, że problem jak już jest, to nie da się go rozwiązać Wink.
Nie żebym chciał kogoś zrażać, czasem komputer okazuje humory i nie chce jakiejś gry na dysku i wtedy żadne próby nie pomogą Razz .


_________________
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail AIM Address
SourVenom



MEDALMEDALMEDAL

Joined: 04 May 2013
Posts: 293 on topic
Location: Śląsk
Thank you for registering your game
PostPosted: Fri, 7. Feb 14, 18:57    Post subject: Reply with quote Print

Przypomniałeś mi sytuacje z GTA San Andreas - gra po 15-20 minutach zabawy powodowała blue screena. Grałem, grałem a tu nagle jakiś mesh bez tekstur wyskakiwał mi na środku ekranu, po chwili ekran zalewał jednolity kolor (gra działała bo dźwięki było słychać) no i z tego etapu tylko 3-4 sekundy do blue screena. Okazało się że gra zainstalowała się na dysku tam gdzie czaił się bad-sector. Podczas próby uruchomienia jakiegoś pliku wszystko się sypało i klops :/ . Poszukaj programu do sprawdzania dysków ... bo kto wie czy nie masz tak samo. Aczkolwiek Sauron też ma racje - po prostu od czasu do czasu blaszak "nie chce przyjąć" gry i tyle ...


_________________
Po co brać życie na poważnie? I tak nie wyjdziesz z niego żywy...
"Neutrality means that you don't really care 'cause the struggle goes on even when you're not there, blind and unaware." ~2:40
Back to top
View user's profile Send private message
Sauron11





Joined: 06 Nov 2002
Posts: 6171 on topic
Location: Polska/Piaseczno
Thank you for registering your game
PostPosted: Wed, 19. Feb 14, 15:24    Post subject: Reply with quote Print

Kiedyś u mnie X3 Reunion działało bez zarzutu z modem XTM, a na dziś dzień grymasi. I też niedawno zaliczyłem CTD z info, że X3 przestał działać i system szuka rozwiązania.
Swoją drogą co za głupi komunikat, jeszcze się nie zdarzyło, żeby system taki problem sam rozwiązał Smile.


_________________
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail AIM Address
kostek5480





Joined: 08 Aug 2010



PostPosted: Sat, 22. Feb 14, 18:06    Post subject: Reply with quote Print

Witam
gre mam oryginalna spróbuje napisać na forum pomocy technicznej może będą jakieś wskazówki
już niemożna wytrzymać grasz sobie 5min i du.....p
masakre
dzieki wszystkim za info
jak coś się dowiem to napiszę
pozdr.


_________________
Dzieki:)
Back to top
View user's profile Send private message
Sauron11





Joined: 06 Nov 2002
Posts: 6171 on topic
Location: Polska/Piaseczno
Thank you for registering your game
PostPosted: Mon, 3. Mar 14, 00:52    Post subject: Reply with quote Print

Nie wiem czy to faktycznie mogła być u mnie przyczyna, ale wyłączanie się gry przy doczytywaniu ustało i jak na razie od dwóch dni nie występuje - po dokładnym wyczyszczeniu komputera z kurzu Smile. Odkurzacz + suszarka do włosów żony (mocny i chłodny nawiew) + pędzelek i balkon. Ostatnie czyszczenie było z pół roku temu... Sporo kurzu na wiatraku zasilacza, który jest umieszczony na samym dole obudowy i zasysa spod kompa powietrze... Oby to było to Smile.


_________________
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail AIM Address
kostek5480





Joined: 08 Aug 2010



PostPosted: Sun, 22. Jun 14, 14:53    Post subject: Reply with quote Print

witam ponownie
dzięki wszystkim za cenne uwagi
po ciężkich wojażach próbach aktualizacji sterowników do karty graficznej itd
co niestety nie dawało pozytywnego rezultatu już miałem się poddać
ale coś mnie skusiło na aktualizacje BIOS-u
i okazało się że gram 2 dni i nic się nie dzieje Laughing
masakre mam nadzieje ze to o to chodziło
na razie gram na najsłabszych ustawieniach grafy i nic nie ruszam Razz
może po jakiś kilkunastu godzinach zabawy spróbuje Very Happy
to dam znać
pozdrawiam


_________________
Dzieki:)
Back to top
View user's profile Send private message
Sorkvild



MEDALMEDALMEDAL

Joined: 08 Jun 2006
Posts: 2782 on topic
Location: I'm in the middle of some calibrations...
Thank you for registering your game
PostPosted: Tue, 24. Jun 14, 10:22    Post subject: Reply with quote Print

Po czterech miesiach, udalo sie?

HeHe Very Happy


_________________
Elite Dangerous| I survived the Dragon Incident ... then I took an arrow to the knee
We want the Boron back!
Back to top
View user's profile Send private message
kostek5480





Joined: 08 Aug 2010



PostPosted: Thu, 26. Jun 14, 10:04    Post subject: Reply with quote Print

Panowie i panie muszę powiedzieć że po tak długim czasie w końcu mogę sobie pograć w najlepszą grę świata
full ustawienia śmiga aż miło Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
nie wiem co ma do tego aktualizacja biosu no ale cóż ważne że działa Smile
pozdrawiam wszystkich i jeszcze raz dzięki
można zamknąć temat


_________________
Dzieki:)
Back to top
View user's profile Send private message
bufi



MEDALMEDALMEDAL

Joined: 04 Dec 2003
Posts: 1312 on topic
Location: Swinemünde
Thank you for registering your game
PostPosted: Thu, 26. Jun 14, 17:31    Post subject: Reply with quote Print

kostek5480 wrote:
Panowie i panie muszę powiedzieć że po tak długim czasie w końcu mogę sobie pograć w najlepszą grę świata
full ustawienia śmiga aż miło Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
nie wiem co ma do tego aktualizacja biosu no ale cóż ważne że działa Smile
pozdrawiam wszystkich i jeszcze raz dzięki

Miło słyszeć. Może był problem z napięciami albo obslugą nowych urządzeń.
Quote:

można zamknąć temat

Tutaj raczej nie zamyka sie wątków, no chyba, że ktoś spamuje z uporem maniaka albo coś Smile

P.

Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic Reply to topic
 
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum
Control Panel
Login Data
The time now is Wed, 26. Sep 18, 16:33

All times are GMT + 2 Hours

[ Disclaimer / Impressum ] | [ Privacy Policy / Datenschutz ]

Board Security

Copyright © EGOSOFT 1989-2018
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Template created by Avatar & BurnIt!
Debug: page generation = 0.08950 seconds, sql queries = 27