|
|
 |
View previous topic :: View next topic |
 |
|
|
|
|
Author |
Message |
|
|
|
|
|
Sauron11
Joined: 06 Nov 2002 Posts: 5614 on topic Location: Polska/Warszawa

|
Posted: Tue, 19. Jun 12, 16:18 Post subject: |
|
|
Jeszcze nie dostałem zaproszenia, pewnie zbyt kiepsko pogrywam . Spróbuję dziś z tymi opcjami plutonu/kompanii, może uda się do kogoś wkręcić. Póki co zachęcony Twoimi info o TDkach też poszedłem w tą stronę (w amerykańskie) i póki co jest w tej materii całkiem sympatycznie.
W sumie też przypadkiem zauważyłem, że po wybraniu w garażu czołgu i kliknięciu na paskach czołgistów w lewym rogu ekranu, można ich sobie dobierać czasem z wyższym doświadczeniem niż 50%, jak się domyślam, z innych moich czołgów . Jednak z przekwalifikowaniem w koszarach jest małe ale, na liście czołgów wg typów (lekkie, cięzkie itp) są tylko niektóre podane i akurat te, których nie mam w garażu. Więc na nic się to nie zda. Tym bardziej, że przy bodaj 5 miejsach w standardowym garażu, z czego czołgi w 3 różnych nacjach, a jak piszesz trzeba mieć jedną nację na kilka pojazdów, żeby pomiędzy nimi przekładać ludzi, więc raczej wymiana załogi ma ograniczone możliwości .
_________________ "All hail the savior of the Dark Brotherhood! All hail the Listener!"
Core i5-3570_3,4 GHz, 8 GB DDR3 1600MHz, Asus GTX660Ti OC 2 GB DDR5, SBAudigy, Iiyama 22". |
|
|
|
|
|
|
Back to top |
|
|
|
 |
|
|
|
|
|
LizardCor

|
Posted: Tue, 19. Jun 12, 20:21 Post subject: |
|
|
Członków załogi możesz, o ile dobrze pamiętam przekwalifikować na każdą klasę czołgu. Pamiętaj jednak, że załogę przekwalifikujemy tylko w tedy, gdy opracujemy plany nowego czołgu i go zakupimy - Nie przenosimy załogi co bitwę do innego, bo to się nie opłaca.
Mi do gustu przypadły niemieckie TDki. Jak pisałem wcześniej – niemieckie maszyny są bardzo celne na znaczną odległość. Amerykanie też mają fajne, przykładowo T95 powolny 11km/h ale bardzo opancerzony – kiedyś był w sumie niezniszczalny, ale teraz to się zmieniło moim skromnym zdaniem Jagódka (tak ludzie nazywają Jadgtiger – niemieckiego niszczyciela czołgów IX Tieru ) jest najlepszym TDkiem. Cholernie celna nawet na 600m, nieźle wymiata a i z T95 na solo sobie poradzi
No ale najważniejsze żebyś szedł w te czołgi, w których czujesz się najlepiej 
_________________ S.O.P.H.I.E. - Stamp Out Prejudice Hatred and Intolerance Everywhere
 |
|
|
|
|
|
|
Back to top |
|
|
|
 |
|
|
|
|
|
Sauron11

|
Posted: Thu, 21. Jun 12, 11:01 Post subject: |
|
|
Hamerykańskie TDki mają za to jakiś mizerny pancerz, najczęściej 1 trafienie i kaplica . I ich dizajn średnio mi podpada (otwarte nadwozia bez załogi w środku), ale już za późno na cofanie się z III tieru US na I tier niemiecki. mam nadzieję, że twórcy zrobią użytek z narzędzi które mają i dopracują sylwetki załogantów w otwartych pojazdach .
W kwestii Twojego zaproszenia i nicku, który mi dałeś - jeśli ja mam max III tier, a Twoje zaczynają się od V, jest szansa na wspólne pogranie? I jak to zrobić technicznie? W TS3 wpisuje się jakieś adresy serwerów, czy jak?
Poza tym już dawno temu wysłałem zgłoszenie rejestracyjne na forum tego klanu i dotąd nie przysłali mi linka aktywującego konto na forum, a co dopiero mówić o składaniu podania o przyjecie do klanu. Jakiś martwy ten klan albo członkowie wyjechali na wakacje .
_________________ "All hail the savior of the Dark Brotherhood! All hail the Listener!"
Core i5-3570_3,4 GHz, 8 GB DDR3 1600MHz, Asus GTX660Ti OC 2 GB DDR5, SBAudigy, Iiyama 22". |
|
|
|
|
|
|
Back to top |
|
|
|
 |
|
|
|
|
|
LizardCor

|
Posted: Thu, 21. Jun 12, 20:56 Post subject: |
|
|
| Sauron11 wrote: |
Poza tym już dawno temu wysłałem zgłoszenie rejestracyjne na forum tego klanu i dotąd nie przysłali mi linka aktywującego konto na forum, a co dopiero mówić o składaniu podania o przyjecie do klanu. Jakiś martwy ten klan albo członkowie wyjechali na wakacje . |
No nie całkiem, ale fakt jak ktoś ma niskie tiery to raczej odrzucają takie podanie. Mnie znają więc szepnąłbym słówko i było by ok, ale ja nie wiem nawet jaki masz nick w tej grze, tak wiec polecić ciebie nie mam jak
Co do TDków, czy czołgów amerykańskich to fakt, wszystkie maja miękki kadłub, ale wieżyczkę najmocniejszą.
_________________ S.O.P.H.I.E. - Stamp Out Prejudice Hatred and Intolerance Everywhere
 |
|
|
|
|
|
|
Back to top |
|
|
|
 |
|
|
|
|
|
Sauron11

|
Posted: Thu, 21. Jun 12, 22:19 Post subject: |
|
|
Mam nicka "Szturmovik"
Aktualnie max III tier i wolno pnę się do góry...
Btw, jak Ci się podobają zmiany/dodatki w nowym patchu? Ta ścieżka franczyzy jest warta grzechu?
|
|
|
|
|
|
Back to top |
|
|
|
 |
|
|
|
|
|
LizardCor

|
Posted: Fri, 22. Jun 12, 07:46 Post subject: |
|
|
| Btw, jak Ci się podobają zmiany/dodatki w nowym patchu? Ta ścieżka franczyzy jest warta grzechu? |
TDki zdecydowanie odradzam :/ Ale, Arta VIII Tieru ponoć robi furorę Może pełnić rolę TDka, ponieważ może bardzo nisko opuścić lufę - arty innych nacji tego nie mogą.
Co do samego pacza, to ciężko mi cokolwiek powiedzieć. Kupiłem ISa 6 i pograłem 3 bitwy i koniec poszedłem spać Obecnie w tym tygodniu mam nocki 
 |
|
|
|
|
|
|
Back to top |
|
|
|
 |
|
|
|
|
|
Sauron11

|
Posted: Fri, 22. Jun 12, 16:28 Post subject: |
|
|
Mi się nowe mapy średnio podobają, szczególnie "Lotnisko" właściwie nie różni się niczym od tej poprzedniej w klimatach arabskiej pustyni. Ogólnie te pustynne mapki są takie szturmowe, właściwie nie ma się gdzie schować, przeć do przodu, bo artyleria ma używanie .
Pamiętam, że były jakieś ploty przed patchem, że będzie wysyp francowanych artylerii i poniekąd się to sprawdziło, ale ich skuteczność na II-III tierze nie zachwyca .
Na marginesie to fajnie się zrównuje z ziemią te białe miasteczka, wjeżdzając w nie czołgiem jak buldożerem, zupełnie jakby się grało Izraelem przeciwko Palestynie .
|
|
|
|
|
|
Back to top |
|
|
|
 |
|
|
|
|
|
LizardCor

|
|
|
|
|
|
|
Back to top |
|
|
|
 |
|
|
|
|
|
Sauron11

|
Posted: Mon, 25. Jun 12, 10:58 Post subject: |
|
|
No witam .
Dzięki, podanie na stronie WoTa już poszło, na forum pójdzie pewnie wieczorem, bo nie pamiętam hasła do forum.
Btw. zastanawia mnie jak są dobierane tiery do walki w bitwach standardowych. Czasami dochodzi do sytuacji kuriozalnych, wczoraj po zakupie czystego T-50 IV tieru (z tą szybką armatą 37 mm Automatic SH-37) serwer wrzucił mnie naprzeciw VIII tieru (Löwe) i zostałem ubity jednym strzałem zanim w ogóle zauważyłem przeciwnika. Jak temu zaradzić, to celowe czy błąd serwera?
|
|
|
|
|
|
Back to top |
|
|
|
 |
|
|
|
|
|
LizardCor

|
Posted: Mon, 25. Jun 12, 13:33 Post subject: |
|
|
| Btw. zastanawia mnie jak są dobierane tiery do walki w bitwach standardowych. Czasami dochodzi do sytuacji kuriozalnych, wczoraj po zakupie czystego T-50 IV tieru (z tą szybką armatą 37 mm Automatic SH-37) serwer wrzucił mnie naprzeciw VIII tieru (Löwe) i zostałem ubity jednym strzałem zanim w ogóle zauważyłem przeciwnika. Jak temu zaradzić, to celowe czy błąd serwera? |
Pisałem ci już wcześniej, że lekkie czołgi 5 Tieru robią za skautów 8-10 Nie pozostaje ci nic innego jak tylko wcisnąć gaz do dechy i modlić się, że przeciwnik szybko ciebie nie zdejmie W Skautach zalecane są perki naprawy i wszystkie moduły, które zwiększaj/polepszają zwrotność, prędkość i manewrowość twojego czołgu Pamiętaj, że działo w skautach nie jest istotne tylko gąski i radio Jezeli wykryjesz jakiś wrogi czołg, który zostanie zniszczony to otrzymasz 50% expa za to zniszczenie, wiec warto grać skautami, ale to naprawdę trzeba umieć robić jak trzeba - Ja nie lubie grać skautami :/
 |
|
|
|
|
|
|
Back to top |
|
|
|
 |
|
|
|
|
|
Sauron11

|
Posted: Mon, 25. Jun 12, 20:48 Post subject: |
|
|
No właśnie o to mi chodzi, gaz do dechy i pruć przed siebie . Czajenie się w krzakach i kampienie jest czasem fajne, jak przynosi efekty, ale w sumie nudne. A przy przejażdżce można przynajmniej zwiedzić okolicę .
Wnioski gdzie się dało, złożyłem .
|
|
|
|
|
|
Back to top |
|
|
|
 |
|
|
|
|
|
Sauron11

|
Posted: Tue, 26. Jun 12, 10:33 Post subject: |
|
|
Hej, potrzebna kolejna rada . Po wejściu na klanowy serwer TeamSpeak, co dalej? Wtarabanić się na pierwszy z brzegu kanał, do jakiegoś plutonu i tam się integrować czy czekać na zaproszenie? Nie chcę się z brudnymi butami pakować .
PS. wczorajsza bitwa standardowa - w drużynie przeciwnika był jeden MS1 I tieru, ja grałem T50 IV tieru, a najwyższe były z VIII - to się nazywa tragiczny błąd serwera .
|
|
|
|
|
|
Back to top |
|
|
|
 |
|
|
|
|
|
LizardCor

|
Posted: Tue, 26. Jun 12, 12:58 Post subject: |
|
|
Hej, potrzebna kolejna rada . Po wejściu na klanowy serwer TeamSpeak, co dalej? Wtarabanić się na pierwszy z brzegu kanał, do jakiegoś plutonu i tam się integrować czy czekać na zaproszenie? Nie chcę się z brudnymi butami pakować . |
Nieee Po prostu wejdź na kanał i najzwyczajniej w świecie przywitaj się z ludzmi Jest to bardzo miła paczka zwariowanych czołgistów Zapytaj się kogoś, czy ktoś chce zagrać w plutonie. Pamiętaj jednak o tym, że gdy masz czołg 3 tieru nie zawsze ludzie będą chcieli z tobą zagrać, ponieważ preferują bitwy na wysokich tierach - przykładowo 8 lub 10. Aczkolwiek z drugiej strony ty masz w końcu T-50 to jest skaut. Sporo ludzi w tym klanie lubi grać artyą, a skoro ty masz skauta więc nadasz się im w sam raz .
PS. wczorajsza bitwa standardowa - w drużynie przeciwnika był jeden MS1 I tieru, ja grałem T50 IV tieru, a najwyższe były z VIII - to się nazywa tragiczny błąd serwera . |
Obok nicków masz takie tarcze z numerkami. Generalnie MachMaker nie zrobi takiego błędu - nigdy, lae to przenigdy nie przytrafiło mi się cośtakiego jak tobie. Owszem widziałem takie sytuacje, ale to wina ludzi. Jak ludzie graja w plutonach to jeden weźmie czołg 8 tieru a drugi 1 - To są właśnie kretyni :/ którzy psują tylko zabawę w grze :/ Bo tenczołg 1 tieru na nic się zda. Nawet za skauta nie może robić :/
 |
|
|
|
|
|
|
Back to top |
|
|
|
 |
|
|
|
|
|
Sauron11

|
Posted: Wed, 27. Jun 12, 16:31 Post subject: |
|
|
Wczoraj miałem sposobność na krótką chwilę się zapoznać (naprawdę krótką, bo żonka się kładła spać i miałem prikaz wyłączyć "stukacza" ), ale na granie już nie było okazji. Tzn mimo że wciskałem Bitwę w tym samym ~ czasie co inni (na trzy) ani razu nie wgrał się nikt z teamu. Tzn. na pytanie lojalnie uprzedzili, że małe szanse na zgranie na tej samej mape, bo grają, jak pisałeś, na wysokich tierach, ale nawet na mapce z max tierem VIII nie było nikogo.
W ogóle jest szansa, że w tym klanie gra ktoś na niższych poziomach? Bo jeśli wszyscy kampią na wysokich, to może nie ma sensu żebym komuś miejsce zabierał, zanim ja się dochrapię VIII czy IX tieru, pozostałym już dawno się gra znudzi .
Btw. z rozmów w tle, ludzie wydają się fajni, choć niektórzy wyrażają się dość dosadnie. Wulgaryzmy i przekleństwa pozostawiają pewien niesmak .
|
|
|
|
|
|
Back to top |
|
|
|
 |
|
|
|
|
|
LizardCor

|
|
|
|
|
|
|
Back to top |
|
|
|
 |
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You cannot attach files in this forum You cannot download files in this forum
|
 |
|
|
|
|
|