X3: Albion Prelude

Moderator: DJ Die

bakterius
Posts: 79
Joined: Tue, 29. Nov 05, 21:10

Post by bakterius » Tue, 17. Jan 12, 09:23

v zalozke pilot mas stock exchange.. alebo tak nejak.. zaparkuj niekde kde ta nebude nik otravovat mimo stanicu a daj si 2 moznost (companies and corporation) mas tam zoznam firiem v X. ak ma nejaka firma index 99-100 nakup shares co to da.. najlepsie vsetko.. treba okolo 2-5 melonov na zaciatok. a pusti seta.. lieta to kadejako z + do - ale pockaj ked to pride na 1 melon+ savni .. pusti seta, ak to stupne na 2 melony predaj, ak nie, load a predaj za melon alebo skus este raz seta... akcie klesaju a stupaju random .. aspon myslim
investicie do korporacii sa mi nevyplatili ale firmy s indexom 100 je jasny zarobok
Intel core i7 6700K 4 GHz; 2x8 GB DDR4 GF 1080 GTX; SSD EVO 1TB, Samsung 4K 29", OCULUS RIFT, SAITEK x52 PRO

In-lander
Posts: 164
Joined: Fri, 29. May 09, 18:16

Post by In-lander » Wed, 18. Jan 12, 23:04

Tak s novým patchem máte po ptákách :D podle popisu už nebude burza tolik vynášet. Jo a Kyoto už má hangár .. sice pro 6 lodí ale aspoň něco. Zredukovali M7M / M8 + už nechrlí tisíce raket.
>>>CZ<<<
Intel i7 2600K // 2x HD6850 CrossfireX // RAM 8GB Kingston 1333MHz // OCZ VERTEX 2 SSD 90GB (system disc) // MB: Gigabyte P67A-UD5-B3.

bakterius
Posts: 79
Joined: Tue, 29. Nov 05, 21:10

Post by bakterius » Fri, 20. Jan 12, 09:37

asi ta sklamem :-) v 1.0 som zarobil zo vsetkych shares vacsinou 1-1,5 melona, vcera som skusil a ide to trosku horsie, nakolko tam uz nie je tolko vela indexov na 99-100 ale ked je.. pustilo mi zarobok 3 melony.. tak neviem.. akurat ten grifon je uz drahsi .. ale nastastie som ho kupil este za staru cenu
Este ak ma niekto skusenosti, zatial ho nemam ozbrojeneho.. aka je najlepsia konfiguracia zbrani na to aby aj nieco zostrelil?
Intel core i7 6700K 4 GHz; 2x8 GB DDR4 GF 1080 GTX; SSD EVO 1TB, Samsung 4K 29", OCULUS RIFT, SAITEK x52 PRO

In-lander
Posts: 164
Joined: Fri, 29. May 09, 18:16

Post by In-lander » Fri, 20. Jan 12, 10:04

Měl jsem na něm CIG / HEPT / občas i flaky ale žraly moc energie. Jinak po tom patchi mi příjde, že Argoni a Terrani mají nyní dost vyrovnané síly. Už to není tak, že se objevila jedna M7M a vyčistila celý sektor ot terranů a i se mnou.
>>>CZ<<<
Intel i7 2600K // 2x HD6850 CrossfireX // RAM 8GB Kingston 1333MHz // OCZ VERTEX 2 SSD 90GB (system disc) // MB: Gigabyte P67A-UD5-B3.

plynak
Posts: 2881
Joined: Fri, 12. Dec 03, 09:53

Post by plynak » Fri, 20. Jan 12, 10:15

In-lander wrote:Měl jsem na něm CIG / HEPT / občas i flaky ale žraly moc energie. Jinak po tom patchi mi příjde, že Argoni a Terrani mají nyní dost vyrovnané síly. Už to není tak, že se objevila jedna M7M a vyčistila celý sektor ot terranů a i se mnou.
MARS prepne na nizkoenergeticke zbrane, pokud se nedostava energie :-)
Intel Core i5 4590, 2 x 8GB DDR3 1600, MSI GTX 1060 Armor, Asus H97 Pro, Asus Xonar DG, Crucial MX100 128GB SSD + 1TB WD Caviar Blue, Seasonic S12G 550W, Corsair 550D, 22'' LG

In-lander
Posts: 164
Joined: Fri, 29. May 09, 18:16

Post by In-lander » Fri, 20. Jan 12, 10:47

Jo přepne... ale tehda jsem mars ještě neměl.
>>>CZ<<<
Intel i7 2600K // 2x HD6850 CrossfireX // RAM 8GB Kingston 1333MHz // OCZ VERTEX 2 SSD 90GB (system disc) // MB: Gigabyte P67A-UD5-B3.

Mecan
Posts: 49
Joined: Wed, 23. Nov 05, 18:29

Post by Mecan » Sun, 22. Jan 12, 20:54

Jen dotaz - v sektoru Interworlds (hraju za argony) mám vyčistit sektor - a jak se tam objeví myslím Kjoto, mám tam tak 1 frame / sec. Jinde to jde normálně. Nějaká prasečina - už mne to nebaví. Dělá to taky někomu?
Quad Core 6600@3,33GHz ATI 4870Toxic 4GBRAM, raptor 70 + 3x500, Eizo 24"...

TTenk
Posts: 281
Joined: Sun, 2. Oct 11, 08:05

Post by TTenk » Tue, 24. Jan 12, 12:14

bakterius
(nemůžu najít ve FAQ lasery takže snad dobře) Ten FAQ je uplně ... nejhorší co jsem za 38 odehraných her viděl.

Hlavní
2x CIG (2x generátor nárazových pulzů)
2x GIP ( 2x Generátor Ionových pulzů)

Přední + pravá + levá = utok na capitals lodě
4x GIP (Generátor ionových pulzů)

Horní + dolní = utok na stíhače
4x FA (baterie flaku)

Zadní = bránit loď
4x FA (Baterie flaku)

střely
Moskyto - proti střelám
Silkworn - proti stíhačům z blízka
Wasp - proti stíhačům na dálku
Banshee - proti capitals lodím

nevím co kdo dělá za ruzné psí kusy, ale ikdyž to pálí všechno najednou a vybije se energie, tak vždy je možnost pálit. Sice pak nepálí všechny flaky, ale vždy jen jeden (vzhledem k poškození štítů) je i dostatečné.

S takhle vyzbrojeným Griffonem si troufám i na M1 a mezi vyhýbáním střel atd. se vždy energie dobije (něco na palbu)

Ale zkus a uvidíš co Ti bude vyhovovat, mě to tak vyhovuje a nemám problém (ikdyž se bitkám snažím vyhýbat, ty se snažím řešit ve stíhači.

In-lander
Posts: 164
Joined: Fri, 29. May 09, 18:16

Post by In-lander » Tue, 24. Jan 12, 16:37

TTenku tak ty flaky bych na M7čku nedal - párkrát vystřelí a je bez energie.
Ale v případě, že by měl dostatek creditů a stálý příjem určitě bych se nebál jít do M7M. Možno ještě zkusit se poohlédnout po Splitských (nevím jestli paranidských) M7čkách a jako přední kanóny dát Ion shard railguny.



Jinak doporučuju v x3ap loď TYR sice má malý cargo ale ohromnou sílu.
>>>CZ<<<
Intel i7 2600K // 2x HD6850 CrossfireX // RAM 8GB Kingston 1333MHz // OCZ VERTEX 2 SSD 90GB (system disc) // MB: Gigabyte P67A-UD5-B3.

TTenk
Posts: 281
Joined: Sun, 2. Oct 11, 08:05

Post by TTenk » Sat, 17. Nov 12, 16:07

In-lander: já to dávám vždy, pokud zasáhnout stíhač seberou mu hafec štítu (střely nemají šanci vubec) a jelikož se každý stíhač po zásahu snaží dostat od lodě pryč (chvíli trvá otočení se, nebo nějaký uhyb) tak stihnou schytat druhý zásah (podle ranku vyskočí, nebo umřou)
To že to žere energii nevadí (bavíme-li se o Griffonovi viz. post výše) tak hold chvíli nebudu střílet já a nechám to na věžích a bud jen manévrovat (+ otáčení+ boční pohon)

U Pantera se vyplatí také, používal jsem je též...

Panter (jakožto zástupce Splitů má dost velký generátor laserů)
Griffon (jakožto "unikátní" loď taktéž)

Teda nevím, jasně, že každou chvíli počítač hláškuje, že není energie, ale že by semi vyslověně někdy mělo stát že jsem nestihal sundavat nepřátelé jsem nespozoroval.

(docela brzká to reakce :D)

User avatar
Earth Ultimatum IV.
Posts: 5133
Joined: Mon, 3. May 10, 14:39

Post by Earth Ultimatum IV. » Fri, 1. Feb 13, 16:14

Kvality Albion Prelude niesú vo vojne, ani v nových lodiach, ani v novom príbehú, mne sa najviac páčia technické opravy a optimalizácie.

TTenk
Posts: 281
Joined: Sun, 2. Oct 11, 08:05

Post by TTenk » Sat, 2. Feb 13, 03:51

Earth ultimatum IV.: v nové lodi, ne lodích ne? :) ikdyž ta kocábka není příliž silná.. o optimalizaci by se dalo debatovat dlouho, ale nevím, už to nemám tak neposoudím... ale jelikož se instaloval na X3TC tak (bohužel po čase) mnic moc :(

Asi nejvíc mi přijde že nejlíp je naotm X3R, ale to je zase jiné téma...

User avatar
Earth Ultimatum IV.
Posts: 5133
Joined: Mon, 3. May 10, 14:39

Post by Earth Ultimatum IV. » Sat, 2. Feb 13, 12:19

Nemyslel som optimalizáciu FPS a chodu hry, ale skôr úprava detailov, hra je oveľa pohldnejšia.

Pre sandbox hráča ktorý berie príbeh len ako vedľajšiu vec a sústredí sa na zarábanie peniažkov a riadenie impéria je AP rozhode lepšie ako TC.

bakterius
Posts: 79
Joined: Tue, 29. Nov 05, 21:10

Post by bakterius » Mon, 17. Jun 13, 08:46

tak vcera som skoro prestal hrat... tak stupidnu AI som za celu svoju hernu put - a to hram uz od XBTF v dobe vydania - nezazil. V PHQ plot som mal znicit Piratsku stanicu. Ja v Khaak korvete som si zobral co bolo najblizsie - centaur - a ze ju dam dole... islo to v pohode ked ten somar z nicoho nic zacal hrat baran buc s tou stanicou az kym neprdol... ok chce to nieco rychlejsie, povolal som do sluzby Aquilo nech je to za par sekund. dal som order atack my target a ten pako sa rozletel proti nemu a v plnej rychlosti siel na taran s piratskou stanicou (tiez moznost ale..) samozrejme explozia aquila a stanica si stoji dalej s stitami na stvrtine... Co si nespravis sam... po odpaleni 40 torbed a salvo flail a stanica sla ku dnu aj s piratmi... neviem co som spravil blbo ale mam to nejak specialne nastavit aby pouzival missiles? Priznam sa ze nemam velke skusenosti este s torpedoborcami nakolko som zatial vsetko riesil standardne M6 na vsetko do m7 a boreasom zvysok. Aquilo pouzivam iba na urychlenie boja nakolko je to podla mna priserne OverPowered lod.
Intel core i7 6700K 4 GHz; 2x8 GB DDR4 GF 1080 GTX; SSD EVO 1TB, Samsung 4K 29", OCULUS RIFT, SAITEK x52 PRO

User avatar
Earth Ultimatum IV.
Posts: 5133
Joined: Mon, 3. May 10, 14:39

Post by Earth Ultimatum IV. » Mon, 17. Jun 13, 12:39

Použil si SETA? (Zrýchlenie času, defaultne tlačítko J)
Lebo SETA robí dosť veľké problémy. AI nestíha vypočítavať trasy, nefungujú veže s príkazom ničiť rakety.

V Rebirth chcú zrušiť SETA, namiesto toho má byť hra o trochu rýchlejšia.

Post Reply

Return to “Česky / Czech X-Forum”