EnglishGermanFrenchRussianPolishItalianSpanish
Log inRegister
 
Jumpdrive Problem X3
Post new topic Reply to topic
View previous topic :: View next topic
Author Message
Bengunn





Joined: 02 Oct 2006
Posts: 295 on topic

Thank you for registering your game
PostPosted: Thu, 16. Nov 06, 19:23    Post subject: Jumpdrive Problem X3 Reply with quote Print

Hi all, In X3 I have equipped 2 ships with a jump drive but can't seem to find how to instruct them to use it. I'm ok using the jumpdrive on my ship. The other ships are a Buster and Buster Sentinel. I could do it in X2 no probs. Can you even do it in X3?


_________________
Live long and prosper.
Back to top
View user's profile Send private message
Jimby





Joined: 22 Feb 2006
Posts: 227 on topic
Location: Canada
Thank you for registering your game
PostPosted: Thu, 16. Nov 06, 19:26    Post subject: Reply with quote Print

You must have all the navigation software installed.

Back to top
View user's profile Send private message
Bengunn





Joined: 02 Oct 2006
Posts: 295 on topic

Thank you for registering your game
PostPosted: Fri, 17. Nov 06, 15:21    Post subject: Reply with quote Print

I've got the Navigation Command Software Mk 1 which is all I have in my Mercury. The Mercury ok but the Buster Sentinel still won't use jumpdrive unless I'm in it.


_________________
Live long and prosper.
Back to top
View user's profile Send private message
Al





Joined: 11 Nov 2002
Posts: 8707 on topic

Thank you for registering your game
PostPosted: Fri, 17. Nov 06, 15:55    Post subject: Reply with quote Print

To get another ship (i.e. one you are not flying) to jump you need to have Nav software Mk2 installed. You dont need it for the ship you are flying to use the jumpdrive.

HTH


_________________
X2 Capture Guru - X3:TC Noob Very Happy
X2 Capture Guide
Back to top
View user's profile Send private message
fud





Joined: 25 Jan 2006
Posts: 6990 on topic
Location: IN, USA
Thank you for registering your game
PostPosted: Fri, 17. Nov 06, 15:58    Post subject: Reply with quote Print

I didn't know there was a Nav Com Mk2? Is this new for the latest patch? It used to be, you needed a jumpdrive, nav com, and ecells, and your ship, or an NPC ship you owned, could jump.


Weird.

Back to top
View user's profile Send private message
nirwin





Joined: 02 Nov 2005
Posts: 1185 on topic
Location: UK
Thank you for registering your game
PostPosted: Fri, 17. Nov 06, 16:18    Post subject: Reply with quote Print

Don't quote me on it, but I'm pretty sure there is a nav com mk2 software upgrade, but it's been a while since I've bought anything like that for a ship (stopped expanding my fleet), and if so it has been there since v1.2.

Either way you definately need AN upgrade before you can command a ship you are NOT flying yourself to jump. Go to Terracorp HQ in Home of Light they sell everything and buy the available nav com softwares one at a time on your remote ship until you have the ability to make it jump, and then you'll know which upgrade you need, then you can possibly reload before buying all that stuff so you don't waste money on things you didn't need.


_________________
Nirwin
------
Sector Takeover | Unlimited Resources (x2/x3)
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Bengunn





Joined: 02 Oct 2006
Posts: 295 on topic

Thank you for registering your game
PostPosted: Fri, 17. Nov 06, 16:53    Post subject: Reply with quote Print

Thanks guys found it, it's the Special Command Software Mk I that is needed. Glad I found that it was getting very frustrating Laughing


_________________
Live long and prosper.
Back to top
View user's profile Send private message
Eetlepel





Joined: 16 Feb 2008



PostPosted: Sun, 17. Feb 08, 04:30    Post subject: Reply with quote Print

Where can you buy a jumpdrive?

Back to top
View user's profile Send private message
Danya Turrel





Joined: 22 Dec 2006
Posts: 370 on topic
Location: Eastern US
Thank you for registering your game
PostPosted: Sun, 17. Feb 08, 04:41    Post subject: Reply with quote Print

Jumpdrives can be had in:

Spoiler

Goner Temples - Look in Sectors Cloudbase SW and Elyssium of Light
TerraCorp HQ in Home of Light.
Spoiler


Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic Reply to topic
 
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum
Control Panel
Login Data
The time now is Sun, 23. Nov 14, 12:44

All times are GMT + 2 Hours


Board Security

Copyright © EGOSOFT 1989-2009
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Template created by Avatar & BurnIt!
Debug: page generation = 0.17392 seconds, sql queries = 50