[X3] Szukanie opuszczonego przed chwilą statku ;D
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
[X3] Szukanie opuszczonego przed chwilą statku ;D
Witam!
W X-y nigdy wcześniej nie grałem. X3 to moja pierwsza gra tego typu tak więc jestem "noobem" jeżeli chodzi o tę serię.
Gdy walczyłem z piratami nagle jeden z nich opuścił statek ale kontynuowałem walkę bo miałem jeszcze trzech piratów do zniszczenia. Po zakończonej walce próbowałem znaleźć ten opuszczony statek żeby go przejąć i ew. sprzedać no i bez skutku...
Pytania:
- czy taki opuszczony statek znika po kilkunastu sekundach?
- czy opuszczony statek widoczny jest na mapie?
- jeśli jest widoczny na mapie to w jaki sposób go namierzyć? Na liście obiektów jest sporo statków ale nie wiadomo który z nich jest opuszczony a który nie, ja przynajmniej tego swojego "zdobytego" nie potrafiłem odnaleźć... Klikałem też na ekranie na różne obiekty i nie znalazłem nic co wyglądało na porzucony obiekt.
Mam nadzieję że da się jakoś te opuszczone statki namierzać bo dziwnie by było gdyby podczas walki trzeba było pilnować naszego zdobytego "egzemplarza" żeby później nie mieć problemów z jego odnalezieniem.
W X-y nigdy wcześniej nie grałem. X3 to moja pierwsza gra tego typu tak więc jestem "noobem" jeżeli chodzi o tę serię.
Gdy walczyłem z piratami nagle jeden z nich opuścił statek ale kontynuowałem walkę bo miałem jeszcze trzech piratów do zniszczenia. Po zakończonej walce próbowałem znaleźć ten opuszczony statek żeby go przejąć i ew. sprzedać no i bez skutku...
Pytania:
- czy taki opuszczony statek znika po kilkunastu sekundach?
- czy opuszczony statek widoczny jest na mapie?
- jeśli jest widoczny na mapie to w jaki sposób go namierzyć? Na liście obiektów jest sporo statków ale nie wiadomo który z nich jest opuszczony a który nie, ja przynajmniej tego swojego "zdobytego" nie potrafiłem odnaleźć... Klikałem też na ekranie na różne obiekty i nie znalazłem nic co wyglądało na porzucony obiekt.
Mam nadzieję że da się jakoś te opuszczone statki namierzać bo dziwnie by było gdyby podczas walki trzeba było pilnować naszego zdobytego "egzemplarza" żeby później nie mieć problemów z jego odnalezieniem.
-
Opuszczony statek sam nie znika jeśli nikt go nie zniszczy (nie wiem, czy 'komputerowi' piloci mogą przechwytywać statki, w każdym razie jeszcze nikt mi żadnego nie ukradł zanim nie zdążyłem dolecieć
) a na mapie łatwo je rozpoznać po tym, że nie mają nazwy rasy przed nazwą statku - będzie to po prostu np. 'Nova' czy 'Mamba' (a nie 'Argonska Nova' czy 'Splicka Mamba').

Last edited by Ghostek on Wed, 1. Nov 06, 21:00, edited 1 time in total.
-
-
-
Szukaj zielonych ikon na mapie radaru. To statki należące do Ciebie....
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude
-
-
Udało mi się odnaleźć moją zaginioną zdobycz po drodze do teleportu
Zanim jednak dotarłem do teleportu to jeszcze powalczyłem z dwoma piratami, z których jeden porzucił statek. Za te dwa statki dostałem 50.000k i 90.000k - niezła kasa dla mnie, mającego do tej pory niespełna 7.000k no ale naprawa statku z 78% do 90% kosztowała mnie 50.000k :-O

-
-
Wiadomo, wszystkie rasy po wydarzeniach w x2 czuja respekt do naszych zdobyczy, i kto smie choc spojrzec na ow state, toooo....
W kazdym razie, nie polecam w czasie walki latac na oslep, kiedys mi sie zdarzylo przygrzmocic w Argonska Nove raidera po jakiejstam walce, a wtedy M3 potrzebny mi byl jak diablo
Ale niestety, Nova zrobila *bum*, a ja zostalem z 60% armora...
PS: Dzisiaj wracam do X3, wszystko dziala, wiec i screeny niedlugo beda
W kazdym razie, nie polecam w czasie walki latac na oslep, kiedys mi sie zdarzylo przygrzmocic w Argonska Nove raidera po jakiejstam walce, a wtedy M3 potrzebny mi byl jak diablo

PS: Dzisiaj wracam do X3, wszystko dziala, wiec i screeny niedlugo beda

-
-
uwaga mega spoilerbufi wrote:Mógłby ktos zaspoilerować w jakim sektorze natknął się na opuszczony statek?Pozdrawiam
Spoiler
Show
Toucan Hauler in sector Menelaus' Frontier (0, 3) at 43, -7, 35
Iguana Vanguard in sector Family Whi (0, 6) at 0, 0, 40
Harrier Sentinel in sector The Vault (0, 13) at -25, -10, -14
Falcon Sentinel in sector Unknown Sector (0, 16) at -20, 3, 2
Buzzard Hauler in sector Family Tkr (3, 14) at -35, -7, -10
Buster Sentinel in sector Akeela's Beacon (6, 8 ) at 30, -10, -30
Buster Sentinel in sector Treasure Chest (6, 14) at 0, 50, 0
Scorpion Raider in sector Xenon Sector 101 (7, 5) at 0, 0, 80
Mamba Raider in sector LooManckStrat's Legacy (10, 9) at -17, 0, 0
Nova in sector Unknown Sector (10, 18 ) at -12, 1, -19
Mako Raider in sector Depths Of Silence (13, 0) at 1, -3, 38
Pericles Vanguard in sector Unknown Sector (15, 7) at -10, 10, 10
Iguana Vanguard in sector Family Whi (0, 6) at 0, 0, 40
Harrier Sentinel in sector The Vault (0, 13) at -25, -10, -14
Falcon Sentinel in sector Unknown Sector (0, 16) at -20, 3, 2
Buzzard Hauler in sector Family Tkr (3, 14) at -35, -7, -10
Buster Sentinel in sector Akeela's Beacon (6, 8 ) at 30, -10, -30
Buster Sentinel in sector Treasure Chest (6, 14) at 0, 50, 0
Scorpion Raider in sector Xenon Sector 101 (7, 5) at 0, 0, 80
Mamba Raider in sector LooManckStrat's Legacy (10, 9) at -17, 0, 0
Nova in sector Unknown Sector (10, 18 ) at -12, 1, -19
Mako Raider in sector Depths Of Silence (13, 0) at 1, -3, 38
Pericles Vanguard in sector Unknown Sector (15, 7) at -10, 10, 10

-
mistrzowie!!! i nie bedzie sie zgadzac, bo te porzucone statki sa wynikiem normalnej gry. W walkach, w ktorych gracz nie bierze udzialu, a nawet nie wie ze sie odbyly, piloci tez wyskakuja, tylko nikt pozniej tych statkow nie przejmuje. W X2 dzialo sie podobnie, tylko tam statek automatycznie byl przejmowany, a w X3 nikomu nie chce sie ruszyc bastu by przejac statek.
...wszystko przemija...
...a przyszłosć jest niepewna...
...zachować czyste sumienie...
...tego pragnę...
...a przyszłosć jest niepewna...
...zachować czyste sumienie...
...tego pragnę...
-
Hmm, ciekawe
Tych 12 statków czaka od początku gry na przejęcie.
Pozycje zgadzają sie co do milimetra (klawisz insert na mapie sektora pomaga). W czasie innych walk (nie naszych) niestety, ale nikt nie wyskakuje mistrzu. Trafiają się porzucone TS-y z fabryk ktore AI zlikwidowało, mają jednak pilotów których trudno przekonć do opuszczenia statku. Mam ustawione przeszło 100 zaawansowanych satelitów, praktycznie każdy ważniejszy sektor, i wiem co się dzieje w x-universe.

Tych 12 statków czaka od początku gry na przejęcie.
Pozycje zgadzają sie co do milimetra (klawisz insert na mapie sektora pomaga). W czasie innych walk (nie naszych) niestety, ale nikt nie wyskakuje mistrzu. Trafiają się porzucone TS-y z fabryk ktore AI zlikwidowało, mają jednak pilotów których trudno przekonć do opuszczenia statku. Mam ustawione przeszło 100 zaawansowanych satelitów, praktycznie każdy ważniejszy sektor, i wiem co się dzieje w x-universe.
-
Właśnie się dzisiaj natknąłęm na takiego TSMir[ON] wrote:Trafiają się porzucone TS-y z fabryk ktore AI zlikwidowało, mają jednak pilotów których trudno przekonć do opuszczenia statku.

Na mapie zobaczyłem w pewnym momencie, że stoi sobie Merkury. Nie wiedziałem o co chodzi, pilot siedział w środku, statek stał bez ruchu, komunikacja nie działa, przejąć go nie mogłęm. trochę go ostrzelałęm to się zrobił czerwony ze złości. Zostawiłem go do dalszej obserwacji, zobaczę co zrobi.
Pozdrawiam
-
-
Albo sie schlal kosmiczna wodka ? albo zielem ? Kto wie ...
http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam
-
Nic nie zrobi, tylko będzie raził tą swoją czerwienią...
Ja zestrzeliłem "przyjemniaczka" i moje "notowania" spadły...
Po wgraniu zapisanej gry (po jakimś czasie) nerwy mi puściły i zacząłem znowu "gościa" traktować tak jak sobie na to zasłużył (nie lubię czerwonych) i wyskoczył... Pomimo obniżonej rangi handlowej miałem Merkurego... Chociaż coś, a i kolory tak nie rażą :)
Ja zestrzeliłem "przyjemniaczka" i moje "notowania" spadły...
Po wgraniu zapisanej gry (po jakimś czasie) nerwy mi puściły i zacząłem znowu "gościa" traktować tak jak sobie na to zasłużył (nie lubię czerwonych) i wyskoczył... Pomimo obniżonej rangi handlowej miałem Merkurego... Chociaż coś, a i kolory tak nie rażą :)
Last edited by Dagus on Wed, 31. Jan 07, 13:24, edited 1 time in total.