[X3] Problem z głównym qestem

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Rico_AMPL

[X3] Problem z głównym qestem

Post by Rico_AMPL »

Witam mam mały problem z głównym Questem – nie pamietam już po kolei która to misja ale z tego co pamiętam to zaraz po tym jak trzeba wygrać wyścig szybkim statkiem m5 w jakimś odległym sektorze potem dostaje informacje że człowiek którego mam szukać znajduje się w stacji w wschodniej mgławicy sektora Ore Belt, i dostaje następna informacje że mam się tam z kimś spotkać na miejscu – no to ja lecę do tego ore Belt ale nikt tam na mnie nie czeka ?? czy to jakiś błąd w grze bo Niewinem co mam robić dalej szukam we wszystkich stacjach ale nikogo ciekawego w Ore Belt nie znalazłem – czy ktoś może mi powiedzieć co mam robić może coś – albo jest jakiś opis questów do x3 ??
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Aleś chłopaku poczynił długie zdanie, rzadko zdarza mi się takie długie tutaj zobaczyć ;). Dobrze, że na końcu zaznaczyłeś o jaką grę chodzi. Przynajmniej mogę teraz zedytować temat, żeby i inni wiedzieli.
Niestety na pytanie/a nie znam odpowiedzi, ale może inni będą wiedzieć :roll: .
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

A instrukcję do gry masz?
Bo ta misja jest bardzo ładnie opisana w instrukcji. Misja 4.
Last edited by Yacek on Sun, 21. Feb 10, 23:43, edited 1 time in total.
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
Rico_AMPL

Post by Rico_AMPL »

Niestety instrukcje zgubiłem mam tylko płytkę nawet niewiem gdzie jest opakowanie z instrukcją możliwe że zostawiłem w kraju. A mógłbyś mi opisać tą misje 5 ???
jk16

Post by jk16 »

Wiesz co Rico? Może jest tak, jak piszesz, a może nie. Sam przyznaj, że wygląda to dość podejrzanie, a na tym forum (podobnie jak w X3) piraci to wroga rasa.
Rico_AMPL

Post by Rico_AMPL »

No nie. Totalna załamka. Ja pisze bo mam problem z ukończeniem gry a tu jakiś koleś mnie nazywa piratem - to już szczyt wszystkiego. I dlatego właśnie rzadko korzystam z jakiegokolwiek forum, bo zanim dostanie sie poprawną i satysfakcjonującą odpowiedź, to trzeba sie naczytać jakiś błazeństw w ogóle z tematem niezwiązanych. Dla twojej wiadomości to x3 kupiłem miesiąc przed premierom, pograłem odstawiłem bo zaciołem sie właśnie na tej misji teraz gram jeszcze raz i ten sam problem mam.
Mich160
x3tc

Post by Mich160 »

Dawno nie grałem w X3 a to dlatego, że w walce tnie się nawet na niskich detalach. Z tego co pamiętam ten statek jest na obrzeżu sektora Ore Belt, bardzo pomocna może się okazać mapa sektora bo statek ma charakterystyczną nazwę.
Rico_AMPL

Post by Rico_AMPL »

No właśnie chodzi o to że żadnego statku o charakterystycznej nazwie niemogę znaleźć w sektorze ore belt - z wiadomości otrzymanych wnioskuje że ktoś tam ma na mnie czekać ale niestety nikogo nie ma.
Rico_AMPL

Post by Rico_AMPL »

Dzieki za pomoc już znalazłem ten statek i znalazłem tez instrukcje do gry - przecież jest ona w formacie PDF w katalogu z grą :P dopiero później sobie przypomniałem hehe
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

Jest taka opcja EDIT. Nie pisz dwóch postów jeden pod drugim w krótkich odstępach czasu.... Wystarczy wyedytować poprzedni...
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude
jk16

Post by jk16 »

Rico:
Cieszę się, że problem rozwiązany.
Nie twierdzę, że jesteś piratem, ale podejrzanie dużo tu zbiegów okoliczności (zgubiłem, zostawiłem ...). Przecież podobnie Ty to możesz o mnie powiedzieć i o innych też. Nieważne - jeśli Cię uraziłem - przepraszam.
Jęśli chodzi o Twoją niechęć do forów, to jak myślisz: dlaczego Yacek nie podał Ci odpowiedzi, choć dobrze ją znał?
Bo forum nie działa na zasadzie:
- "po ile chlebek?"
- "po dwa pięćdziesiąt."
Forum ma pomagać na dłuższą metę tak, żebyś następnym razem nie musiał pytać, żebyś wiedział gdzie szukać itd. A to wymaga czasem cierpliwości od uczestników.
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Owszem, odpowiedź znałem, ale oby się upewnić musiałem zaglądnąć do instrukcji. I właśnie dlatego nie odpowiedziałem. Bo uważam że skoro ja to mogłem zrobić, to tym bardziej powinien pytający. A skoro jemu się nie chce, lub nie ma instrukcji, no to wybacz. Natomiast jeśli na pytanie nie ma odpowiedzi w instrukcji, a znam na nie odpowiedź, to odpowiadam bardzo szybko.
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
Rico_AMPL

Post by Rico_AMPL »

JK 16
spoko nie gniewam sie :-) po prostu denerwują mnie takie ataki, powiedz sam czy nigdy w życiu nie używałeś pirata czy nigdy nie miałeś na kompie pirackiego filmu lub programu ?? Jeśli tak to możesz krytykować za to innych :-). Bo mi sie zdarza używać piratów ale akurat x3 mam orginał :-) i jeszcze sporą kolekcje orginalnych gier.

Yacek
Instrukcji papierowej nie mam, bo gre zakupiłem w polsce a mieszkam i pracuje w UK, gra przyszła na adres kumpla który przepakował mi samą płytkę i wysłał żeby paczka była mniejsza. Gdybym nie przypomniał sobie lub gdyby nie było instrukcji w PDFie w katalogu z grą to twoja podpowiedź na nic by mi sie zdała. Niemniej dzieki że wspomniałeś o tej instrukcji bo ja z założenia instrukcji nie czytam i na prawdę nie wiedziałem że są w niej opisane misje.
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

Nie neguję Twojego postępowania w kwestii instrukcji, ale na usta wręcz mi się ciśnie "Jak to można nie czytać instrukcji??". Przecież tam zawsze jest opis gry/produktu... A potem właśnie pojawiają się typowe pytania "bo mi nie działa to i tamto.."

Pozdrawiam
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude

Return to “Polskie / Polish X-Forum”