[X3] Ruda siksa [SPOILER]

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

kelton

[X3] Ruda siksa [SPOILER]

Post by kelton »

Witam
Tylko dwapytanka :)
1) Gdzie znajde tą ruda france ? Zdobyłem kryształ z sektora 101 i co dalej ?
2) Jeśli w fabrykach nie ustawie automatycznego przelewu pieniedzy to będą zbierać kredyty do jakiejś ograniczonej sumy ? Czy może się coś z kredytami podzieć, jedna fabryka miała 200.000 a nagla ma 20 000 i nie dlatego że zakupiła towar.
Z góry dzięki za pomoc i sory za pisownie ale nie daje z nią rady ;)
SoBeK
x3tc

Post by SoBeK »

1. Nie pamietam. Dawno skonczylem scenariusz.
2. Z tego co wiem w fabrykach nie ma ograniczen co do ilosci kasy. To, ze ona "zniknela" a nie masz zakupionego towaru to nie znaczy, ze po prostu fundusze ci zniknely. Fundusze sa wydawane w chwili zakupu. Moze jeszcze transporter nie wrocil do bazy?
Mani_
x2

Post by Mani_ »

Spoiler
Show

Ja po skonczeniu misji w 101, wrocilem jak najszybciej do argonskiego sektora (tu chyba nie ma znaczenia, ja wybralem sobie Ore Belt, bo tam sa stacje paliwowe) i od razu Ruda sie pojawila i cos zaczela mamlec, ze wraca do taty itp i misja gotowa :).

Po prostu wylec jak najszybciej z 101 i dalej juz z gorki pojdzie.
http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam
kelton

Olmancketslat's

Post by kelton »

Witam
Mam się dostać do fabryki destruktorów ale paranidjanie nie pozwalaja dokować. Jak ruszyćdalej z fabułą ?
Pozdraiwam
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

A kto Ci kazał dokować i gdzie?
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude
Mani_
x2

Post by Mani_ »

Spoiler
Show
Hm o ile pamietam, to masz sie zglosic do pirata w sektorze Bala Gi (fabryka TUb Kwantowych) on ci dalej powie, co powinienes zrobic...
Czytaj dziennik pokladowy, tam masz napisane wszystko o misji...
http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam
kelton

Post by kelton »

Nie moge zaparkować w fabryce tub kwantowych w bala gi. Czytałem dziennik pokładowy. Jest taka możliwość że nie skończe fabuły bo za długo grałem bez niej ? W sumie to miał bym fabułę w d... ale potrzebuje reputacjie u paranidian :( Koło zamknięte. Macie jakiś pomysł ?
SoBeK
x3tc

Post by SoBeK »

Pomysl prosty. Wybijaj u paranidian piratow, xenonow itp. swolocz. Nastawienie do ciebie sie zmieni i mozesz kontynuowac misje.
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Proste, ale nie wziołeś pod uwagę, że od pewnego momentu aż do ukończenia fabuły masz u paranidów niską rangę, i jest ona zamrożona do jej ukończenia.
SoBeK
x3tc

Post by SoBeK »

Nie do ukonczenia fabuly tylko jednej misji, a ze jest w tej chwili w trakcie wykonywania innej, tzn ze jego niska ranga nie dotyczy samej fabuly tylko jego dokonan.
kelton

Post by kelton »

Pogodziłem się z boronami kosztem splitów (dlatego wcześniej nie mogłem zadokować w tej wytwurni tub), zadokowałem na Bala'gis Joy w wytwurni tub kwantowych . Dostalem Pentaron i mam lecieć do nieistniejącej u mnie bazy piratów na Olmanckletslats.
PS
UParanidjan co bym nie robil nie podniosa mi rangi. zero
SoBeK
x3tc

Post by SoBeK »

Zalezy jakiej negtywnej rangi sie dorobiles. U paranidian trzeba duuzo piratow poubijac zeby pozwolili ci dokowac. Najlepszym miejscem na takie zabawy jest
Spoiler
Show
Priest's Pity
kelton

Post by kelton »

To nie ma znaczenia co robie paranidjanie nie reaguja niewarzne ile tez robie. Brak jakiejkolwiek reakcji. Z innymi rasami jest inaczej wolniej czasem szybciej ale ranga sie zmienia. Co wiecej teraz nawet nie moge ze statku wysiasc, moge tylko sie zmienic statkami miedzy moja nova a tym Penatronem. Lipa jak cholera. Nie mam pomyslu co robic latam po wszystkich znanych mi habitatach i nic, dzinnikach ostatni zapis to "Musze przeskanowac piracki habitat w Olmans.....", ale tam zecz jasna nie ma habitatu.
danros
x3tc

Post by danros »

Spoiler
Show
Leć do wytwórni destruktorów w Olmancketslat's Treaty :wink:
Last edited by danros on Tue, 6. Feb 07, 10:27, edited 1 time in total.
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Tym, którzy tego nie robią, przypominam o dawaniu informacji z fabuły w SPOILERY :twisted: .
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.

Return to “Polskie / Polish X-Forum”