[SCR][05.04.2010] Transporter-Trade [v1.1]

The place to discuss scripting and game modifications for X³: Terran Conflict and X³: Albion Prelude.

Moderators: Scripting / Modding Moderators, Moderators for English X Forum

User avatar
Toastysoul
Posts: 67
Joined: Fri, 3. Feb 06, 06:00
x4

Post by Toastysoul » Wed, 27. Oct 10, 22:25

Neskiairti wrote:I cant seem to get this to work, no menu item shows up.
I know this is an old topic, but I ran into the same problem, and thought I'd post in it so the next guy isn't scratching his head.

You need to be within 5km for the script to work, there is no error message if you aren't within range. The script is a little rough TBH, but functional if you are doing it right.

Logain Abler
Posts: 2254
Joined: Mon, 31. Oct 05, 09:44
x4

Post by Logain Abler » Thu, 28. Oct 10, 09:18

EmperorJon wrote:Not possible...
It is possible but it’s a bit of a work around.

Simply create a dummy player owner TS at the station, use that to trade with the station, then destroy once you have completed the trade and transfer of ware to the desired ship.

FDN uses this approach to trade, the Nodes are set as the dummy TS home base so the money comes from the station, not the player account. I can get high trade rank and race ranks without ever setting up a TS or UT.


Nice script by the way ;)

LA

User avatar
apricotslice
Posts: 13737
Joined: Sun, 16. May 04, 13:01
x4

Post by apricotslice » Thu, 28. Oct 10, 09:28

Since I am pretty well exclusively an M2 driver these days, this sounds like a great idea. :D

Keomars
Posts: 26
Joined: Fri, 30. Dec 11, 17:26

Post by Keomars » Fri, 30. Dec 11, 21:19

A good thing for CAP ships.

Is it possible that trade with station just like docking condition? Press shortcut d, pop-up the goods menu without using command console.

This will save time much, no longer need docking-buy and docking-sell any more :lol:

gen lee outrageous
Posts: 16
Joined: Fri, 18. Jun 10, 20:55
x3tc

Post by gen lee outrageous » Sat, 28. Jul 12, 02:54

Is this compatible with AP?

User avatar
jack775544
Posts: 1118
Joined: Tue, 13. Dec 11, 09:27
x4

Post by jack775544 » Sat, 28. Jul 12, 03:37

As a rule most scripts are compatible with AP if they worked in TC.
1940s - Various "computers" are "programmed" using direct wiring and switches. Engineers do this in order to avoid the tabs vs spaces debate.

ptb_ptb
Posts: 142
Joined: Wed, 5. Sep 12, 18:56

Post by ptb_ptb » Sat, 10. Nov 12, 22:05

Trying this with X3 AP and Cycrow's Cheat Collection Package installed.

Generally it works OK. Two problems I noticed are
- Sometimes it is not possible to get to within 5km of a station (generally big Terran stations). Luckily the big stations can often be docked with with a TL so no biggie.
- You (sometimes?) can't trade with Pirate Bases. I think this has to do with Pirate Bases allowing you to dock and trade even when Pirates in general hate you.

[EDIT]

Another small bug. Sometimes it fails to check the quantity of product you have in freight and transfers the maximum amount.
e.g. If you have 9000 energy cells and you change amount to 12341234 it should drop that to the actual value, but sometimes it seems to ignore that and transfers more than you have (e.g. 25000 to a large mine). Possibly an overflow problem?

century
Posts: 15
Joined: Tue, 13. May 14, 10:33

Post by century » Thu, 15. May 14, 01:57

can't understand why i can't get the "transporter trade" command ???



do i need something special ?

(tried with a TL full set)


any clue ?


thanks

User avatar
X2-Illuminatus
Moderator (Deutsch)
Moderator (Deutsch)
Posts: 21605
Joined: Sun, 2. Apr 06, 16:38
x4

Post by X2-Illuminatus » Thu, 15. May 14, 09:55

Are you playing X3TC or X3AP? If the latter, make sure to unpack the files to your X3 Terran Conflict\addon folder.
Die komplette X-Roman-Reihe jetzt als Kindle E-Books! (Farnhams Legende, Nopileos, X3: Yoshiko, X3: Hüter der Tore, X3: Wächter der Erde)

Neuauflage der fünf X-Romane als Taschenbuch

The official X-novels Farnham's Legend and Nopileos as Kindle e-books! (NOW also available: X3: Yoshiko!)

century
Posts: 15
Joined: Tue, 13. May 14, 10:33

Post by century » Thu, 15. May 14, 10:49

i play X3 tc , do i have to run it with the Script editor or something ?

thanks

User avatar
X2-Illuminatus
Moderator (Deutsch)
Moderator (Deutsch)
Posts: 21605
Joined: Sun, 2. Apr 06, 16:38
x4

Post by X2-Illuminatus » Thu, 15. May 14, 10:52

Your game should be set to modified. If this script doesn't do this on its own and your game isn't already set to modified, then yes you need to activate the Script Editor and save/reload your game.
Die komplette X-Roman-Reihe jetzt als Kindle E-Books! (Farnhams Legende, Nopileos, X3: Yoshiko, X3: Hüter der Tore, X3: Wächter der Erde)

Neuauflage der fünf X-Romane als Taschenbuch

The official X-novels Farnham's Legend and Nopileos as Kindle e-books! (NOW also available: X3: Yoshiko!)

OneFourTwo
Posts: 25
Joined: Mon, 30. May 11, 19:57
x3tc

Post by OneFourTwo » Mon, 3. Nov 14, 14:38

Anyone got the file for this? Link appears to be broken.

Norm49
Posts: 14
Joined: Wed, 23. Jul 14, 22:27
x4

Post by Norm49 » Fri, 31. Jul 15, 02:47

Yes the links are broken did some one can make a new one?

Munchbold
Posts: 4
Joined: Wed, 7. Dec 16, 12:40

Post by Munchbold » Wed, 7. Dec 16, 18:39


icefire817
Posts: 5
Joined: Fri, 7. Apr 17, 23:21
x3ap

Litcube

Post by icefire817 » Mon, 10. Apr 17, 02:50

Before I go willy nilly testing things and possible breaking things, will this be compatible with litcube's universe?

Post Reply

Return to “X³: Terran Conflict / Albion Prelude - Scripts and Modding”