[MOD]No Fog 2.5comp Fake Patch [V1.0 22/03/2010]

The place to discuss scripting and game modifications for X³: Terran Conflict and X³: Albion Prelude.

Moderators: Scripting / Modding Moderators, Moderators for English X Forum

greypanther
Posts: 1158
Joined: Wed, 24. Nov 10, 21:54
x3ap

Post by greypanther » Mon, 19. Mar 12, 22:44

:thumb_up: :D
Pray that there's intelligent life somewhere up in space
'Cause there's bugger all down here on Earth

User avatar
apricotslice
Posts: 13737
Joined: Sun, 16. May 04, 13:01
x4

Post by apricotslice » Wed, 21. Mar 12, 14:41

In theory, this should work for AP. I cant check myself just yet, but will do soon.

For AP, you install it as 03 in the Terran Conflict\addon folder.

The AP 01 cat has the same file in it, so it will overwrite anything in the TC folder. Hence, it needs to be false patch 03 in addon.

LordGaara
Posts: 139
Joined: Tue, 9. Feb 10, 14:23

Post by LordGaara » Wed, 21. Mar 12, 14:46

apricotslice wrote:In theory, this should work for AP. I cant check myself just yet, but will do soon.

For AP, you install it as 03 in the Terran Conflict\addon folder.

The AP 01 cat has the same file in it, so it will overwrite anything in the TC folder. Hence, it needs to be false patch 03 in addon.
I tried it with AP+XRM. Doesnt seem to be working tho. XRM files are 04 so I put NoFog as 05. Maybe I should switch their numbers, NoFog 04 and XRM 05?

User avatar
apricotslice
Posts: 13737
Joined: Sun, 16. May 04, 13:01
x4

Post by apricotslice » Wed, 21. Mar 12, 14:59

Does XRM make changes to tbackgrounds ? If so, put no fog after it.

User avatar
joelR
Posts: 1996
Joined: Mon, 9. Jul 07, 23:33
x3tc

Post by joelR » Wed, 21. Mar 12, 17:56

It will work if you add an addon folder to the cat, then drag the types folder to that.

There could be another way maybe. This is how I got it to work in AP though.

LordGaara
Posts: 139
Joined: Tue, 9. Feb 10, 14:23

Post by LordGaara » Wed, 21. Mar 12, 21:11

joelR wrote:It will work if you add an addon folder to the cat, then drag the types folder to that.

There could be another way maybe. This is how I got it to work in AP though.
Unfortunately I am too dumb to operate the machine. No idea how to do that. Will try reinstalling it, hope it does the trick.

Cheers

User avatar
joelR
Posts: 1996
Joined: Mon, 9. Jul 07, 23:33
x3tc

Post by joelR » Wed, 21. Mar 12, 21:15

LordGaara wrote:
joelR wrote:It will work if you add an addon folder to the cat, then drag the types folder to that.

There could be another way maybe. This is how I got it to work in AP though.
Unfortunately I am too dumb to operate the machine. No idea how to do that. Will try reinstalling it, hope it does the trick.

Cheers
Im not sure why you think reinstalling would fix it? Its not an install issue its a file path issue.

You dont need to be smart to do it. Just use the x3 editor.

User avatar
joelR
Posts: 1996
Joined: Mon, 9. Jul 07, 23:33
x3tc

Post by joelR » Wed, 21. Mar 12, 21:37

This should work with AP. All ive done is add an "addon" folder so AP will load it.

I wont guarantee that it works with any newly added AP sectors that have fog but it will at least cover everything from the original TC sectors. It wont break anything and can safely be added or removed without harm to your saves.

I have no intention of actually supporting this in any way its just here for those of you who are x3 editor challenged.

https://rapidshare.com/files/2210133356 ... istance.7z

greypanther
Posts: 1158
Joined: Wed, 24. Nov 10, 21:54
x3ap

Post by greypanther » Wed, 21. Mar 12, 23:06

that makes me nervous joelR, please try to understand others lack of knowledge you find easy :wink:
You also didn't give any instructions on how to use it.


I tried it as 03 in the addon, it didn't work.
Pray that there's intelligent life somewhere up in space
'Cause there's bugger all down here on Earth

User avatar
joelR
Posts: 1996
Joined: Mon, 9. Jul 07, 23:33
x3tc

Post by joelR » Wed, 21. Mar 12, 23:25

greypanther wrote:that makes me nervous joelR, please try to understand others lack of knowledge you find easy :wink:
You also didn't give any instructions on how to use it.


I tried it as 03 in the addon, it didn't work.
Nervous? Its a fake patch. Please reread what I wrote. Its harmless. Also it works for me so im not sure what the issue is youre having.
Last edited by joelR on Wed, 21. Mar 12, 23:41, edited 1 time in total.

User avatar
joelR
Posts: 1996
Joined: Mon, 9. Jul 07, 23:33
x3tc

Post by joelR » Wed, 21. Mar 12, 23:31

Try downloading it again. See if it works now. I removed the erroneous types folder. I cant say for sure thats your issue but its worth a shot. It wasnt needed for AP anyhow.

https://rapidshare.com/files/3473885822 ... istance.7z

It needs to be installed as a fake patch as described in the OP. The only exception is that it needs to be placed in the "addon" folder.

greypanther
Posts: 1158
Joined: Wed, 24. Nov 10, 21:54
x3ap

Post by greypanther » Wed, 21. Mar 12, 23:57

Ok thanks for that, will try again.
Pray that there's intelligent life somewhere up in space
'Cause there's bugger all down here on Earth

User avatar
apricotslice
Posts: 13737
Joined: Sun, 16. May 04, 13:01
x4

Post by apricotslice » Thu, 22. Mar 12, 02:14

Of course, that explains it. The cat needs redoing.

I'll do that today and get it uploaded.

User avatar
joelR
Posts: 1996
Joined: Mon, 9. Jul 07, 23:33
x3tc

Post by joelR » Thu, 22. Mar 12, 03:54

apricotslice wrote:Of course, that explains it. The cat needs redoing.

I'll do that today and get it uploaded.
Not sure why you have to have an addon folder in the cat that is already in the addon folder but "rules is rules" as they say.

User avatar
apricotslice
Posts: 13737
Joined: Sun, 16. May 04, 13:01
x4

Post by apricotslice » Thu, 22. Mar 12, 05:06

joelR wrote:Not sure why you have to have an addon folder in the cat that is already in the addon folder but "rules is rules" as they say.
Because the way they coded it, everything is still from the perspective of the TC directory. So the AP patches are read by the game as if they were in the TC directory, not addon.

Someones bright idea. Sort of thing only a programmer would think of.

Post Reply

Return to “X³: Terran Conflict / Albion Prelude - Scripts and Modding”