[PROGRAM] Plugin Manager : V1.531 : 11/08/2015

The place to discuss scripting and game modifications for X³: Terran Conflict and X³: Albion Prelude.

Moderators: Scripting / Modding Moderators, Moderators for English X Forum

Post Reply
Cycrow
Moderator (Script&Mod)
Moderator (Script&Mod)
Posts: 20604
Joined: Mon, 15. Nov 04, 00:26
x4

Post by Cycrow » Thu, 24. Dec 09, 02:15

i take it 10.cat/dat dont exist in your game directory ?

it should rename them to the next available number

i've not encounters any problems running it under vista

were u able to install any other scripts fine ?

Craigtothed
Posts: 9
Joined: Sun, 9. Nov 08, 04:58

Post by Craigtothed » Thu, 24. Dec 09, 04:02

I JUST updated my computer today and previously was using xp pro. so Im still not very familiar with what Win 7 does and what it is compatible with. It appears that the other scripts are working fine at least as long as they dont contain cat/dat files.
im getting some read text errors i think that are related to the emp being a mod in an spk. not really sure though.
10.cat/dat do exist already as a fake patch.
after further looking there are a number of cats/dats inside .spks that seem to work. the Millitary Hud mod is functional.

gradea
Posts: 265
Joined: Sat, 3. Jan 04, 17:49
x3tc

Post by gradea » Sun, 27. Dec 09, 06:22

I'm not certain if its a flaw in the manager or the script. I tryed tossing in the cheating script (Because I'll be damned if I'm loosing 30 hours of progress just because I had to format, but that's neither here nor there)

Here's the problem, the scripts functionality doesn't apear in the game. And every time I open the manager back up, it doesn't display any scripts as being installed. Installing the scripts, again, doesn't help, as soon as I re-start the game, same problem. And when I quit and re-open the manager, its displaying no installed scripts, again.

unknown1
Posts: 504
Joined: Mon, 10. Dec 07, 13:12

Post by unknown1 » Sun, 27. Dec 09, 11:33

can someone please please PLEASE post the link to the old plugin manager...this one is soooo rubish...no script will work at all with this new version of plugin manager

Cycrow
Moderator (Script&Mod)
Moderator (Script&Mod)
Posts: 20604
Joined: Mon, 15. Nov 04, 00:26
x4

Post by Cycrow » Sun, 27. Dec 09, 15:47

gradea wrote:I'm not certain if its a flaw in the manager or the script. I tryed tossing in the cheating script (Because I'll be damned if I'm loosing 30 hours of progress just because I had to format, but that's neither here nor there)

Here's the problem, the scripts functionality doesn't apear in the game. And every time I open the manager back up, it doesn't display any scripts as being installed. Installing the scripts, again, doesn't help, as soon as I re-start the game, same problem. And when I quit and re-open the manager, its displaying no installed scripts, again.
so when u install a script, does it display in the list ?

then when u close and reopen it, its no longer there ?

Cycrow
Moderator (Script&Mod)
Moderator (Script&Mod)
Posts: 20604
Joined: Mon, 15. Nov 04, 00:26
x4

Post by Cycrow » Sun, 27. Dec 09, 15:48

unknown1 wrote:can someone please please PLEASE post the link to the old plugin manager...this one is soooo rubish...no script will work at all with this new version of plugin manager
what problem are you actually having with the manager ?

its working for most people

unknown1
Posts: 504
Joined: Mon, 10. Dec 07, 13:12

Post by unknown1 » Sun, 27. Dec 09, 17:46

sorry..nevermind got it to work eventuay. :D

Razielny22
Posts: 13
Joined: Tue, 8. Aug 06, 02:25

Post by Razielny22 » Tue, 29. Dec 09, 02:48

hi im sry im a total noob at this stuff i installed the plugin manager and was trying to install some new things to it but i keep getting this Error Opening: C:/Users\userone\Downloads\DDTC_1.0.rar Invaild package file. plz help just want to add stuff to the game i got the cheats to work but everything else said that.

Cycrow
Moderator (Script&Mod)
Moderator (Script&Mod)
Posts: 20604
Joined: Mon, 15. Nov 04, 00:26
x4

Post by Cycrow » Tue, 29. Dec 09, 03:10

the plugin manager only works with its own file format, those are .spk file.

other scripts/mods that come in different formats like .zip or .rar have to be isntalled in different ways

boran_blok
Posts: 82
Joined: Thu, 22. Dec 05, 22:46
x3tc

Post by boran_blok » Tue, 29. Dec 09, 10:27

Or you turn em into spk's like I do. It's not that hard, and waaay easier to manage afterwards.

AlphaSpecies
Posts: 55
Joined: Wed, 12. Aug 09, 18:52

Post by AlphaSpecies » Tue, 29. Dec 09, 19:08

Hi,

is it possible, that the manager messes with custom wares? Because most wares added by scripts, like those from the AHD-script are way overpriced (several tens of millions).
What was interesting is that when i did a clean install step by step to check which script may have caused this, the prices were fine until after the last script/mod/fake patch had been installed i closed the plugin manager (yes, i started the x3tc client with the manager still open while testing, a mistake).

And yes, i have a ton of scripts and mods installed, so one of that might still be the cause, but it only appeared after a fresh install using the lite plugin manager instead of the old one.

Cycrow
Moderator (Script&Mod)
Moderator (Script&Mod)
Posts: 20604
Joined: Mon, 15. Nov 04, 00:26
x4

Post by Cycrow » Tue, 29. Dec 09, 20:31

which custom wares are these, are they just the built in ones or the emp wares ?

the plugin manager shouldn't mess with the prices for them

AlphaSpecies
Posts: 55
Joined: Wed, 12. Aug 09, 18:52

Post by AlphaSpecies » Wed, 30. Dec 09, 00:19

The AHD-script uses these: SS_WARE_SW_NEW18, SS_WARE_SW_NEW19, SS_WARE_SW_NEW20 (price adjusted)

But i'm fairly sure that other ones are affected too, for example your boarding transporter extension from improved boarding is around 46 Mio, which doesnt seem that correct.

mark_a_condren
Posts: 1385
Joined: Wed, 3. Aug 05, 05:05
x3tc

Post by mark_a_condren » Wed, 30. Dec 09, 18:17

Just a quick word of warning to Windows 7 users.

Windows 7 has a problem when copying over files with the same name. Especially if you copy paste a file with the same name to update a file for example.

This problem will occure using the plugin manager but is more frequent when extracting zipped up files. The file details in the explorer window will say the file has been updated but if you check the contents of the file you will find you still have the old file.

You can delete the file, empty your recycle bin, restart your computer, copy the new file to the old location and it will show the new file attributes BUT, will be a copy of the old file.

A solution i found was to copy the new file with a different name (just temp rename it) onto the folder and then rename it back after you have it in the folder, sounds strange but it works.

I ran into this problem and have had no responce as to a solution from Microsoft as yet. Apparently Windows 7 RC (the Release Candidate) is bad for it.

Hope this helps if your having problems and your running Windows 7.

MarCon

pepperg
Posts: 703
Joined: Sun, 7. Dec 03, 22:13
x3tc

which x3 program manager to use?

Post by pepperg » Mon, 4. Jan 10, 06:18

i noticed i had lite v1 and another version (can't remember the version info, but it wasn't lite)...uninstalled both, and wonder which one is preferrable
SeagateBarracuda320GB 7200 SATA
LIANLI PC-7B plus II MidTower
EVGA GeForce8800GTX 768MB
Intel Core2Duo E6600Conroe 2.4GHz
CORSAIR 2GB DDR2 SDRAM DDR2 800
WDRaptor 150GB 10,000 RPM
EVGAnforce SLI 680imobo

Post Reply

Return to “X³: Terran Conflict / Albion Prelude - Scripts and Modding”