[MOD] PSCO1's CockpitMod v1.33 for X3TC v3.1 (update: 13.09.2014)

The place to discuss scripting and game modifications for X³: Terran Conflict and X³: Albion Prelude.

Moderators: Moderators for English X Forum, Scripting / Modding Moderators

Post Reply
THE_BIG_FISH:Leo
Posts: 366
Joined: Wed, 27. Jul 05, 17:10
xr

Post by THE_BIG_FISH:Leo » Tue, 28. Jul 09, 02:26

I just checked and I should point out that if you are using the 2.1 patch you will need to delete the tships that this mod adds, or it will overwrite the one that got updated with the patch making a new mission kinda pointless. :D
OOZ662 wrote: Um...wow...though awesome looking, I'm not so sure this is right. :D
Image<--Pic 1 Pic 2-->Image
This may be related to the Ship Rebalance Mod that I also installed, but I'm not so sure. It's a Kha'ak Cluster that seems to be missing a bunch of ships (extra engine trails. I think that's a bug in another one of my mods), but is also projecting a bunch of cockpit displays in front of them.
I have this problem too and i am not running any other mods, well none that would do that anyway (just some weapon changes). My guess would be a scene file got overwrote :(

manx
Posts: 41
Joined: Wed, 7. Mar 07, 00:14
x4

Post by manx » Tue, 28. Jul 09, 03:06

THE_BIG_FISH:Leo wrote:I just checked and I should point out that if you are using the 2.1 patch you will need to delete the tships that this mod adds, or it will overwrite the one that got updated with the patch making a new mission kinda pointless. :D
Uh oh :oops:

Could have done with reading that a little earlier... what did I just do to my game? Everything looks ok so far (the cockpits are great BTW :D ).

THE_BIG_FISH:Leo
Posts: 366
Joined: Wed, 27. Jul 05, 17:10
xr

Post by THE_BIG_FISH:Leo » Tue, 28. Jul 09, 03:27

manx wrote: Uh oh :oops:

Could have done with reading that a little earlier... what did I just do to my game? Everything looks ok so far (the cockpits are great BTW :D ).
it will probably be fine as long as you don't do the treasure hunt mission, when a version of this mod comes out that is compatible with the 2.1 patch just update and everything should be fine (you will probably not even need to restart your game) :D

User avatar
F.A.B.
Posts: 660
Joined: Fri, 27. Feb 09, 19:47

Post by F.A.B. » Tue, 28. Jul 09, 03:36

hey PSCO1,

is there any trick to download your mod? got nothing but ad's... :(
best,
F.A.B.

THE_BIG_FISH:Leo
Posts: 366
Joined: Wed, 27. Jul 05, 17:10
xr

Post by THE_BIG_FISH:Leo » Tue, 28. Jul 09, 07:07

In relation to the odd kha'ak problem. it would seem that this mod has overwritten a scene file located in objects\v\10024.bod file in 01.cat with the screen things :|

edit: only just realised it has already been patched :oops:
Last edited by THE_BIG_FISH:Leo on Wed, 29. Jul 09, 09:23, edited 1 time in total.

PSCO1
Posts: 1054
Joined: Thu, 4. Jun 09, 17:08

Post by PSCO1 » Wed, 29. Jul 09, 09:13

v1.11 for X3TC v2.0a out

2.1 version coming soon

someone else
Posts: 2970
Joined: Sun, 18. Jun 06, 13:37
x3tc

Post by someone else » Wed, 29. Jul 09, 14:36

@PSCO1: can you tell me what you did to Tships and Components?
i'd like to modify my Ship Rebalance Mod to let this mods work together... :roll:
2. remove the default hud and use the cockpit one only. instead of both currently. ( maybe something I can do myself ).
not that hard. just open gui_master.dds (a texture) with photoshop and blacken the current hud image.
Trade, Fight, Build, Think, Modify.
Ship Rebalance Mod
OOS Rebalance
Resized Aldrin Big Rock
SIDE/TOP/FRONT Ship Size Comparison
Remember young Padawan: money stolen can be, time cannot.

Madtrack
Posts: 184
Joined: Tue, 25. May 04, 01:44
x3tc

Post by Madtrack » Wed, 29. Jul 09, 17:29

someone else wrote:@PSCO1: can you tell me what you did to Tships and Components?
i'd like to modify my Ship Rebalance Mod to let this mods work together... :roll:
I can partly answer that one, as far as the TShip is concerned at least
some pointers to the cockpit scenes are modified (under model in the T file editor), most notably M7's and M8's which get new cockpit scenes, and a few select ships which get new cockpits

Also a few ship which had their cockpit scenes missing (boreas for instance) are fixed

For the components file you'll have to ask PSC01 directly,

I've been busy today testing the 2.1 version, I just noticed that the kea is still cokpit-less, found the error and reported it to PSC, currently testing all other ships.

It's up to PSC afterwards but if everything goes well it should be out quite soon :)

Erilaz
Posts: 160
Joined: Mon, 8. May 06, 13:49
x4

Post by Erilaz » Wed, 29. Jul 09, 20:21

Wow this is looking great.

Just as an aside I'm really interested in the no-stars mod you're using, where can I find that?

Thanks again for the great work.

PSCO1
Posts: 1054
Joined: Thu, 4. Jun 09, 17:08

Post by PSCO1 » Wed, 29. Jul 09, 20:42

thx Erilaz
Just as an aside I'm really interested in the no-stars mod you're using, where can I find that?
- it's not a mod .. it's a personal modification :)
- You must remove all .dds containing "objects\environments\nebulae\bluedistance\..stars" etc .. in 01.cat file but i don't remember the list of files u must remove sorry...
- use "DDS converter 2.0" to be sure of not making mistakes
- don't forget to save original .cat of course

Saturn sector
Image

PSCO1
Posts: 1054
Joined: Thu, 4. Jun 09, 17:08

Post by PSCO1 » Wed, 29. Jul 09, 22:19

1.11 for X3TC 2.1 out

Thanks Madtrack :wink:

pepperg
Posts: 703
Joined: Sun, 7. Dec 03, 22:13
x3tc

Post by pepperg » Fri, 31. Jul 09, 02:17

these are named like ususal cat and dat files (11, 12, etc), so do they just install in the main x3tc folder? i don't so a mod folder anywhere in my tc install.
SeagateBarracuda320GB 7200 SATA
LIANLI PC-7B plus II MidTower
EVGA GeForce8800GTX 768MB
Intel Core2Duo E6600Conroe 2.4GHz
CORSAIR 2GB DDR2 SDRAM DDR2 800
WDRaptor 150GB 10,000 RPM
EVGAnforce SLI 680imobo

Anubitus
Posts: 688
Joined: Fri, 21. Jan 05, 01:44
x4

Post by Anubitus » Fri, 31. Jul 09, 04:07

hi, this amazing work man.. very cool looking cockpits.. now what i was wondering, is there a way to make the standard laser/radar/speed/hull/shield and missile icons dissapear..? i think it would add to realism if you have to use the cockpits instruments (since they are there anyway)..?

User avatar
Killjaeden
Posts: 5148
Joined: Sun, 3. Sep 06, 18:19
x3tc

Post by Killjaeden » Fri, 31. Jul 09, 07:28

someone else wrote:
2. remove the default hud and use the cockpit one only. instead of both currently. ( maybe something I can do myself ).
not that hard. just open gui_master.dds (a texture) with photoshop and blacken the current hud image.
Well you can't blacken all - because the displays in cockpits use this texture. So you can blacken everything that isn't needed in the displays.
Image
XTC Mod Team Veteran. My current work:
Image

someone else
Posts: 2970
Joined: Sun, 18. Jun 06, 13:37
x3tc

Post by someone else » Fri, 31. Jul 09, 09:32

Well you can't blacken all - because the displays in cockpits use this texture. So you can blacken everything that isn't needed in the displays.
I said blacken only the hud image. The rest of icons and blah blah are not hud images.
Trade, Fight, Build, Think, Modify.
Ship Rebalance Mod
OOS Rebalance
Resized Aldrin Big Rock
SIDE/TOP/FRONT Ship Size Comparison
Remember young Padawan: money stolen can be, time cannot.

Post Reply

Return to “X³: Terran Conflict / Albion Prelude - Scripts and Modding”