[SHIP] Terran M6 Normandy v1.3 & New Game Start

The place to discuss scripting and game modifications for X³: Terran Conflict and X³: Albion Prelude.

Moderators: Moderators for English X Forum, Scripting / Modding Moderators

Post Reply
aquemnun
Posts: 247
Joined: Sun, 26. Oct 08, 20:47

Post by aquemnun » Sun, 15. Feb 09, 16:23

I managed to fix the bottom turret bug in v1.1. Go into Tships and change the bottom turret Idx to 4 instead of 2. that means the bottom turret will use the bottom turret instead of trying to fire from the top turret :lol:

hope that helps ya for v1.2!
There once was a buggy AI
who decided her subject must die
when the plot was uncovered,
the subject discovered
that sadly the cake was a lie.

Tenk
Posts: 39
Joined: Sun, 14. Nov 04, 12:55
x3

Post by Tenk » Sun, 15. Feb 09, 16:34

aquemnun wrote:I managed to fix the bottom turret bug in v1.1. Go into Tships and change the bottom turret Idx to 4 instead of 2. that means the bottom turret will use the bottom turret instead of trying to fire from the top turret :lol:
The bottom turret Pidx in 1.1 is set to 4, its one of the things I updated. It was set to 2 in version 1.0 though.

User avatar
Bertone
Posts: 868
Joined: Fri, 15. Jun 07, 07:07
x3

Post by Bertone » Sun, 15. Feb 09, 17:00

Wow! I noticed the problem, incredible!

:lol:

aquemnun
Posts: 247
Joined: Sun, 26. Oct 08, 20:47

Post by aquemnun » Sun, 15. Feb 09, 17:07

ah my bad, i have a modded tships and forgot to add the version 1.1 normandy to it. lots of changes to my tships... :twisted:
There once was a buggy AI
who decided her subject must die
when the plot was uncovered,
the subject discovered
that sadly the cake was a lie.

mikthescot
Posts: 84
Joined: Sun, 11. Jan 09, 14:50
x3tc

erm now wot?

Post by mikthescot » Sun, 15. Feb 09, 18:01

iv downloaded it but now wot how do i use it or install it
plz help?

Tenk
Posts: 39
Joined: Sun, 14. Nov 04, 12:55
x3

Post by Tenk » Sun, 15. Feb 09, 18:09

Installation instructions are included in the readme :)

mikthescot
Posts: 84
Joined: Sun, 11. Jan 09, 14:50
x3tc

Post by mikthescot » Sun, 15. Feb 09, 18:16

ok thx :oops:

ladyboy
Posts: 69
Joined: Fri, 14. Sep 07, 19:18

Post by ladyboy » Sun, 15. Feb 09, 18:51

This ships works perfectly when i install it in the mods folder but it doesn't work if i install it as a fake patch. I'm sure im installing it properly. The highest .cat and .dat files in my root directory are 10 so i rename the normandy cat and dat to 11 - is that correct? what am i doing wrong.

mikthescot
Posts: 84
Joined: Sun, 11. Jan 09, 14:50
x3tc

Post by mikthescot » Sun, 15. Feb 09, 18:56

as you can tell im a complete neube at this iv extracted the files and i put them in new file called mod and script then i click on X3 TC and i cant load mod content? its gray on load up screen

Tenk
Posts: 39
Joined: Sun, 14. Nov 04, 12:55
x3

Post by Tenk » Sun, 15. Feb 09, 19:20

ladyboy wrote:This ships works perfectly when i install it in the mods folder but it doesn't work if i install it as a fake patch. I'm sure im installing it properly. The highest .cat and .dat files in my root directory are 10 so i rename the normandy cat and dat to 11 - is that correct? what am i doing wrong.
Are you using Cycrow's Plugin Manager aswell?
mikthescot wrote:as you can tell im a complete neube at this iv extracted the files and i put them in new file called mod and script then i click on X3 TC and i cant load mod content? its gray on load up screen
The 'Scripts' directory should already exist, you just need to unzip 'setup.tenk.normandysetup.xml' in to that.

Make sure the mods directory is named correctly, 'mods' and just put the .cat and .dat file in there, if it still doesn't work I'm not sure what could be wrong.

ladyboy
Posts: 69
Joined: Fri, 14. Sep 07, 19:18

Post by ladyboy » Sun, 15. Feb 09, 19:31

Yes i am.

Edit: It still doesn't work if i start the game without the Plugin Manager. How would i go about making this work?

sthakker
Posts: 104
Joined: Mon, 9. Oct 06, 04:54
x3tc

Post by sthakker » Sun, 15. Feb 09, 20:06

do you have to start every game with that MOD selected?

Just a quick question if anyone knows... Whats the difference between mods installed with the plugin manager and the mods through th emods folder and selected at start?

Can you only select 1 mod at a time?

User avatar
Krewzur
Posts: 725
Joined: Mon, 16. Jun 08, 20:14
x4

Post by Krewzur » Sun, 15. Feb 09, 20:14

mikthescot wrote:as you can tell im a complete neube at this iv extracted the files and i put them in new file called mod and script then i click on X3 TC and i cant load mod content? its gray on load up screen
The folder should be named "Mods" not "Mod"

EDIT: Nevermind, Tenk mentioned this already :oops:
Corsair 400c // Intel i7 8700k // H100i v2 // ASUS Maximus X Code // ASUS 1080ti Strix OC // 2x8GB Corsair Vengeance 3200MHz // Samsung 960 Evo 250GB // 960GB SanDisk Ultra II // Corsair RM850i

Tenk
Posts: 39
Joined: Sun, 14. Nov 04, 12:55
x3

Post by Tenk » Sun, 15. Feb 09, 20:28

ladyboy wrote:Yes i am.

Edit: It still doesn't work if i start the game without the Plugin Manager. How would i go about making this work?
The reason I ask is because I noticed that the plugin manager, on my machine anyway, seems to create its own .dat/.cat on startup, could be causing a problem.

When testing, I named mine 10.dat/10.cat but once I started the plugin manager I noticed that 09.dat/09.cat had vanished, so mine were no longer sequential and had to be renamed.

ladyboy
Posts: 69
Joined: Fri, 14. Sep 07, 19:18

Post by ladyboy » Sun, 15. Feb 09, 21:38

I've deleted all the .cat .dat files that i added (then loaded up to check i didn't delete anything vital) and i loaded up the plugin manager and it created 08.cat and dat - No 07 so i renamed them to 07 and renamed the normandy to 08 no luck.

Tried renaming normandy to 07 and the plugin manager back to 08.. still nothing :(

Still works as a mod but i want to load up an external docking mod and use normandy as a fake patch.

If anybody can help i'd be grateful.

Post Reply

Return to “X³: Terran Conflict / Albion Prelude - Scripts and Modding”